2006-12-11

gettó


jól van, nekem ne mondjátok, hogy nincs demokrácia.

anon és mindünk kedvence, b. egyetért abban, hogy, idézem:

"nem marad más lehetőségünk, mint a totális elkülönítés. a telep úgy nézne ki, mint egy város, hol csak pozitívok élnek. gondoljatok bele, hogy ti is félelem nélkül szeretkezhetnétek bárkivel, a megfertőzés tudata nélkül. s a szextől többé nem kellene félni. gondolkozzatok el rajta, mindenkinek ez lenne a legjobb, legyen valaki pozitív vagy egészséges is!"

én ezt ellenzem, de erről bővebben a kommentek között olvashattok alább. nagyon kíváncsi vagyok a mindenki más véleményére is.

tessék, csak tessék! emberi jogi aktivisták, polgárjogi harcosok és gyakorló rasszisták persze előnyben. én mindenesetre maradok, ahol most vagyok, ugyanis már most is félelem nélkül szeretkezem bárkivel, csak használok óvszert. remélem, ti is mind használtok óvszert, mert a hiv ellen lehet védekezni, a hülyeség ellen sajnos nem.

27 megjegyzés:

Névtelen írta...

bennem egy dolog vetődött fel a gettó kapcsán...
nekem negatív a párom!
tegyük fel, gettósítanának minket pozokat...
mi lenne a párommal? hogyan viselné???
és ráadásképp, én hogy viselném???

meghát, nem csak a hiv+-ról szól az életem, annyi minden más, szép és jó dolog van az életben...
és nem hiszem, hogy jobb lenne, ha sok poz össze lenne zárva...
tény és való, hogy könnyebben megértenénk egymást, nem kéne titkolózni, mellébeszélni...
szex: mint tudjuk poz és poz között is van különbség, így nem veszélytelen a szsbad szex pozok között sem...

lényeg: én is csatlakozom shivához!! ellene lennék, ha valaki ilyet akarna!

Ana írta...

Minden jóérzésű, normális, felvilágosult ember, teszteredménytől függetlenül ellenzi, az emberek telepekre való deportálását. Ha jól számolom közel 70 éve.

Névtelen írta...

Minek kéne ennél nagyobb gettó, mint amit gyártotok magatoknak. Vagy van még valaki Shiván kívül, aki nagyjából úgy él, mint egy nempozitív?

Névtelen írta...

és különben is, akkor hányféle gettó kellene? mert nyilván mindenki gettóban lakna, a dohányosok, a bárányhimlősök, az ideges természetűek, a lusták, a nagymellűek, a nyugdíjasok és így tovább. átmehetnénk egymáshoz? vagy nem? és ha több gettóba is beleillenék, hogy dőlne el, hol kell lennem?
hű, a világ még bonyolultabb lenne. meg ezt a gettós dolgot már próbálták és nem vált be.
inkább legyen úgy, hogy a hiv pozitívokról is derüljön ki, hogy éppen annyira valók a társadalom többi tagja közé, mint bárki más. és mindenki vigyázzon mindenkire meg magára.

Névtelen írta...

én az összes kábszerest zárnám gettóba, meg azokat a faszokat, akik pure partira járnak. de ezt csak hétfőn gondolom így, keddre már elmúlik
gonzika

Névtelen írta...

mindenek előtt elnézést kérek azoktól, akiket megbántottam, de mégiscsak úgy érzem az eleddigi komentjeitekből, hogy van igazság abban, amit írtam tegnap.
most gondoljatok bele! felvilágosító kampányokkal mit érhetünk el? már évtizedek óta vannak kampányok, de nézzétek meg az adatokat az új pozitívok számáról..
jó, lehet hogy kevesebben fertőződtek meg ebben a szörnyű betegségben, mint ahogy régen, de mégis terjed. nincs más módja a terjedés nagyarányú csökkentésének, mint az elválasztás. mivel feltételezem, hogy társadalmi stabilításunk megőrzéséhez ilyen radikális lépések szükségesek. akár most végrehajtanám, ha tehetném, mert még nincs késő...
mégegyszer, nem áll szándékomban megbántani senkit, sőt, becsüllek benneteket, és főleg téged Shiva, aki annyi mindent tettél ezért a kis közösségért. csodálatos az élniakarásotok, s ez igazán követendő, de sajnos biztosnak tartom, hogy legalább egy alkalommal át fogjátok adni másoknak a vírust, mivel emberből vagytok!
éppen ezt kellene megakadályozni, ezért vetettem fel ezt a gondolatot. herkii kérdésére visszakanyarodva: sajnos a történelem már sokszor bebizonyította, hogy nem az egyes emberek érdekei számítanak, hanem a közösségé. éppen ezért nem találkozhatnál a pároddal, mert potenciálisan veszélyeztetett. meg fogod látni, hogy egy óvatlan pillanatban, mikor nem vigyáztok, ő is megfertőződik. mi lesz így a jövőjével, kedves herkii? gondolj rá, s meglátod, valahol legbelül igazam van..
kellemes estét!

Névtelen írta...

tényleg, kérdezted tőlem, hogy ki is vagyok én.
nos, azt elmondanám, hogy néhány évvel ezelőtt belekeveredtem egy olyan szexuális kapcsolatba, amelynek megtörténtét azóta is bánom. rettenetes hónapokat éltem végig azután az eredményig. már teljesen elkönyveltem magamba, hogy pozitív leszek, és láss csodát, az eredményem negatív lett.
azóta gondolom úgy, hogy semmi se megy itt jól. mégegyszer mondom, más megoldás nincs, s ahogy olvastam, nem is lesz egyhamar. ha azt szeretnétek, hogy a gyermekeitek ne tapasztalják meg ezt a borzalmat, az én nézőpontom felé kellene hajlani. van még egy megoldás, a teljes elfojtás, de az megvalósíthatatlan..

Ana írta...

A gyermekemnek lesz esze gumit használni, ebben biztos vagyok. Remélem arra is lesz esze, hogy a magadfajta beszűkült barmokat szelektálja a látómezőjéből.

Névtelen írta...

Hát szerintem felesleges az elkülönítés, mert védekezni könnyebb megtanulni, mint pl. ezt az elkülönítést megszervezni, lebonyolítani. És itthon viszonylag kevés a pozitív és azok nagy része senkit nem fertőzne meg, vagy inkább nem is tudna(mert pl. gyógyszert szed, vigyáz, óvszert használ). Nem egy olyan pár is van, akik közül az egyik pozitív, a másik negatív, évek óta együtt vannak és nem fertőződött a másik, netán gyerekük is lett.

Névtelen írta...

ne feldjétek, az óvszer sem nyújt teljes biztonságot, szóval ez meddő téma. ha csak egy ezrelék százalék is lenne a kockáza, már az is figyelemreméltóan nagy a hatalmas esetszám végett..
nem szabad esélyt hagyni a hivnek!

Névtelen írta...

Itt akkor is a hülyeség sajnos a legnagyobb rizikófaktor, és azon nem segít a gettó. Nagyon egyszerű példával élek: anon, ha egyszer lenne alkalmad mondjuk 5-10 gyermekvédelmis aktát elolvasni, és megkapnád hozzá azt a számadatot is, hogy még hányezer hasonló van, láthatnád, hogy a HIV ennek a töredékét sem pusztítja. Azért pont ezt emeltem ki, mert szerintem itt látszik a legjobban, hogy a hülyeség és gondatlanság a végzetes kombináció, nem pedig egy vírus, aminek még a terjedése is korlátozottabb, mint bármelyik nagy középkori járványé. És amíg a 21. században, Európában, a legkülönfélébb felvilágosító fórumoktól hemzsegő nagyvárosokban kislányok betegedhetnek meg csupán azért, mert anyuci elfelejtette elmesélni nekik, hogy melyik irányba kell kitörölni a feneküket, én már azt is szépnek tartom, amilyen szintre mostanra eljutottak figyelemfelkeltés terén a HIV aktivisták. Úgy sejtem, hogy neked épp a HIVvel volt egy kellemetlenebb (akár rémisztő) találkozásod, ezért lépsz fel ilyen agresszíven ellene. De a félelem nem jó tanácsadó, akármennyire is elfogadható kifogásnak tűnik egy-egy embergyalázó ötlet mellé csatolva. Egyebekben pedig olvasd át újra Stan bejegyzését, remekül összefoglalja ezt a gettó kérdést. Aztán képzeld hozzá azt is (csak úgy a vicc kedvéért, tudod, mint távoli asszociációs pont), hogy kiirtunk minden pókot, mert sokan félnek tőle, meg minden kígyót, mert az is nagyon veszélyes ám, Afrikát mondjuk úgy ahogy van elsüllyesztjük, mert az ottani népeknek barbár szokásaik vannak, és sok a kórokozó is, egyébként is a kávétermesztésen kívül csak arra jó az egész kontinens, hogy a fejlett országok cseritikoncerteket rendezhessenek. Jah, és mostantól lámpa lekapcs, és senki se gyújtson meg egy gyufát se az egész bolygón, mert környezetvédelem van meg minden, és 50 év múlva felrobban a Föld, ha így folytatjuk, és az ugye nem csak a fertőzött egyedek egészségének ártana, hanem még neked is.
/engem meg mostmá tiltsatok le, mert nagyon rámjött a megaszondhatnék, és még nekem is fáj.. -.- /

Névtelen írta...

uhh, de sok az anonymous...

igazat adok l.m.-nek...
ennyi erővel bárkit gettóba lehetne zárni...
ezzel az erővel el is lehetne pusztítani mindent...
nah... és akkor nem lesz semmi baj...
de nem lesz semmi sem...
oszt mi értünk el? semmit...

úgyhogy kedves gettós, varrjál gombot a saját gettódra...!!!

Névtelen írta...

ez nem gettó, hanem segítség az egészségeseknek..

Névtelen írta...

gondolom eléggé nagy vagy már...
vigyázz magadra!!!

jah, ha influenzás leszel, csinálunk neked is egy gettót...
biztos örvendezni fogsz, hogy a sok taknyossal együtt leledzhetsz...
tök buli!

úgy viselkedsz mint egy igásló, szemellenzővel!!!

Névtelen írta...

nyugodtan meg lehet mondani, hogy a hiv pozitivokat el kell különíteni, de előre megmondhatom: ebből NEM lesz semmi.

menjetek el inkább tesztre, ha ennyire féltek. nyilván nem az emberiségért aggódtok, hanem saját magatokért. attól féltek, hogy mi lesz ha egyszer megfertőződtök, vagy attól, hogy már esetleg fertőzöttek vagytok. mért nem ezzel a félelemmel törődtök inkább?

az elszigeteléshez mindenkit le kellene tesztelni a földön, ehhez sajnos a ti életetek is túl rövid már. de ha megtörténne is: mi van, ha egy vírushordozó afrikai zöldmajomról újra az emberre ugrana át a vírus. vagy mutációval ujabb vírusok keletkeznek, amelyek átlépik az állat-ember fajhatárt?

erre azért nekem lenne egy jó ötletem:-))): az összes majmot be kellene fogni és a hiv pozitívokkal együtt elszigetelni. meg az összes más élőlényt is, akikkel a majmok kapcsolatba kerültek. és akkor nagyon jó lesz, mert már alig marad valaki kint. csak nehogy akkor meg majd az legyen, hogy be szeretnétek jönni, mert kint már csak csupa rosszfej ember maradt, akik még mindig gyanakodva nézik egymást. :-))

Névtelen írta...

ha tudnánk ki az egészséges, akkor lehetne beszélni arról, mi lehet segítség az egészségeseknek.

de sajnos nem tudjuk. és az hogy ma valaki egészséges, az nem jelenti azt, hogy a mai esti szopás vagy nyalás után is az lesz. ilyen egyszerű ez. elnézést.

Névtelen írta...

-->Anonymous said...
ez nem gettó, hanem segítség az egészségeseknek..

7:56 DU


Ez igazán kedves tőled anon, de javaslom az elkövetkezendő pár napban ismételgesd sokszor a következő mondatocskát (ami egyébként az egyik kedvencem..^^):
"A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve."

(Csak azoknak a fizikailag egészésges egyedeknek lenne ez segítség, akik ugyanezt mentális szempontból nem mondhatják el magukról. Kis odafigyelés, és nem csak magunkat, de a szeretteinket is megmenthetjük a legtöbb szerencsétlenségtől. Ha mindenki csak ennyit tenne, már akkor is élhetetlenül biztonságos lenne a világ..)

Névtelen írta...

Gettó az lassú és veszélyes. Még valami fegyelmezetlen pozitív kiszökik. A zsidók is olyan alattomosan viselkedtek, elkülönítés ide vagy oda, megmaradt belőlük egy csomó, azóta is szaporodnak. Valami végső megoldás kellene.
Azt hiszem, felülvizsgálom a korábbi álláspontomat, és némi megértést fogok mutatni azok iránt, akik szerint nem jó ötlet nyilvánosan felvállalni a fertőzöttséget. És mi lenne, ha ti vonulnátok gettóba, akik szerint a gettó megvéd bárkit bárkitől? Ott teljesen biztonságban lehetnétek.
(Ja és bocsi, másnak tulajdonítottam az idézetet, figyelmetlenül olvastam.)

Névtelen írta...

félelmetes, milyen ostoba emberek élnek közöttünk. menjen mindenki gettóba, akinek szimpatikus bármilyen gettó gondolata.

Névtelen írta...

Anyu!
Neked milyen idősek a gyermekeid? Na ez csak magánkérdés.

Amúgy: ahhoz, hogy megértse az ember, hogyan szaporodik, hogyan marad élőképes, egyáltalán hogyan születik egy vírus és lesz belőle járvány, ahhoz pl. anon is vegyen fel legalább két féléves tárgyat az egyik egyetemen, és akkor rájön, hogy az elmémet( rasszista vonásoktól függetlenül sem) valósítható meg, mert a biológia és az evolució, a természet nem lesz soha befolyásolható 100%-ig, tehát ha a társadalom szempontjából tényleg megtörténne az elkülönítés( gettó, szűrés), tegyük fel ezt a lehetetlen gyakorlati oldalát a dolognak, a természettel/genetikával akkor sem lehetne kibabrálni, a HIV és minden más vírus megmaradna...
hiába lenne az összes pozi azon az általad elképzelt szigeten.
Ugyanúgy, ha eltűntetnénk az összes alkoholt, drogot, nikotint(alapanyagot) a Földről(ez megint csak lehetetlen) és ezek függőit elkülönítenénk, akkor sem lenne megoldva semmi.
Másrészt megvan a HIV-nek a reális veszélye, de nagyban az emberi magatartástól és felelősségtől vagy bizalomtól függően terjed. Egy ember lelki életébe, viselkedésébe még nehezebb beleavatkozni, tehát esélytelen a gettósodás... Elméleteket persze lehet gyártani...

Névtelen írta...

(Süssétek már meg ezt a sok anonim hozzászólást, mi a jó ebben? Sose tudom, kiről van szó. Szöveg alapján csakis B-t és Gonzit lehet felismerni, de még őket is keverem...)
A nagyobbik 7 éves, a kisebbik meg 3 éves :)

Névtelen írta...

Eloszor is szeretnem leszogezni, hogy en, B, eddig nem szoltam hozza itt, ezt anyunak mondom, en mindig vallalom magamat, akkor is amikor hulyeseget irok, meg akkor is amikor nem... hmm volt mar ilyen? :-))
1, anon csak valami varosrol beszelt, en pedig egy tropusi szigetrol, palmafakkal, feher homokkal, es termeszetesen a negativok fognak minket ellatni kivulrol mindennel ami kell. Semmi kifogasom nincs egy ilyen eletfogytig tarto getto ellen, sot...
2, en mar a legelejen, amikor tobb honappal ezelott felvetettem, rogton mondtam, hogy ez mind elmelet, mert megvalosithatatlan.
3, az elmelet alapja es lenyege az a tarsadalmi elutasitas, amivel en, mint HIV+ szembesulok, vagy szembesulhetnek, ha elmondanam barkinek is, es ime itt a bizonyitek, anon szemelyeben, aki valoban deportalna engem. Mert magamat kigunyolom ha kell, de hogy mas tegye azt nem turom el...
mindenesetre ez jutott eszembe, mert rossz erzes szembesulni pont azokkal az eloiteletekkel, amit en is taplalok magammal szemben, es ami hirtelen kivulrol jon. De ez a valosag.
A valosag, hogy valoban a HIV veszelyt jelent a nem fertozottekre, es megertem Anont, hogy meg akar tolunk szabadulni, meg azt is megertenem, ha egyszeruen ki akarna minket vegezni, hiszen ugyis mind halalra vagyunk itelve. Na nem konnyu a halallal szembenezni, de elobb utobb, eljon a pillanat, meg Anon-nak is, es szemely szerint en ugy gondolom, hogy barmi csak ne AIDS, tehat halas lehetnek ANON-nak, ha megolne. De ez CSAK a sajat nevemben mondhatom, mert tudom, hogy a pozitivok nagy resze nem igy gondolkodik, ami termeszetes, hiszen mindenki ragaszkodik az eletehez (en is), meg ha el is van cseszodve.

A lenyeg: a getto alapvetoen -elmeleti szinten- jo otlet, es elfogadom, de persze csak sajat nevemben beszelek. A pozitiv teszt ota mar onmagaban egy gettoban elek, hogy fizikailag is kialakitanank, az mar reszletkerdes...

B,

Névtelen írta...

Sajnos a 2. VH-ban nem vegeztek eleg alapos munkat a gettoban, ha kicsit hatekonyabban dolgoztak volna, most nem lennek itt, amiert halat adnek az istennek
B.

Névtelen írta...

Ja, es meg valami. tekintettel arra, hogy nem lehet getto, telen eleg lenne, ha az ember nem szexelne. ez foleg rank +-okra igaz. ha nem szexelunk --okkal, akkor nem veszelyeztetjuk a tarsadalmat, es Anon-nak sem kene felni. ez sokkal inkabb realisabb. MOndjuk torveny buntethetne, ha valaki ugy szexel, hogy +, tud rola, es nem tajekoztatja rola a - partneret. Na? ez meg nem is olyan utopisztikus... (pl. buntetes lehetne az ingyenes gyogyszer megvonasa, borton stb)
B.

Névtelen írta...

Shiva, kerlek torold az utolso elotti bejegyzesemet.
koszi
B,

szilvus írta...

ick, ez tok beteg gondolat.

Névtelen írta...

B-nek szerintem inkább pszichológusra lenne szüksége, jó lenne neki segíteni, hogy végre lenne egy pozitív hangvételű hozzászólása, talán sokan örülnének neki.