2006-12-11

fórum

összefoglalom:
anon és b. azt szeretné, ha a hiv-fertőzöttek egy nagy, vidám lágerben élnének, mások meg ezt nem szeretnék, ahogy én sem. mivel az egész vita tökéletesen teoretikus, hiszen semmilyen láger nem lesz soha attól, hogy anon és b. ezt szeretné, szerintem ezzel le is zárhatjuk ezt a jókedvű beszélgetést.

aztán az is van, hogy a startlap fórumán is szoktam válaszolgatni a kérdésekre, ha tudok. ott nagyon sokan szokták kérdezni, hogy ha régóta tart a mandulagyulladásuk (valamiért ez a mandulagyulladás a legnépszerűbb dolog), vagy ha folyton náthásak, akkor hiv-fertőzöttek-e. valamint, hogy ha negatív az eredmény, akkor azt elhiheti-e. ez különösen nagy probléma, ott a negatív teszt, de mégsem hiszi el a pacák.

ezt írtam ott erre: na egyszer s mindenkorra: a mandulagyulladás, az mandulagyulladás és nem hiv-fertőzés. lehetetlen dolgokkal kínozzátok magatokat. csak a teszt ad megbízható eredményt. tesztre menni nem ciki, de munkaképtlennek lenni, szorongani, izgulni hónapokig, küzdeni a bűntudattal, majd az egészet a hiv-fertőzésre kenni, az ciki és fölösleges is. a teszt eredménye megbízható. hamis negatív tesz nincs, csak hamis pozitív lehet. a hiv-teszt eredménye nem fekete-fehér, nem olyan, hogy megjelenik egy nagy piros IGEN vagy zöld NEM felirat a kémcsövön. hanem bizonyos értékek között feltehető, hogy az illető hiv-fertőzött. ha a legkisebb gyanú is felmerül, akkor ismétlő tesztet rendel az orvos. a negatív lelet, az azt jelenti, hogy nem vagy hiv-fertőzött, kész-passz. nyilván valami más bajod van: a világon ezer olyan fertőzés létezik, amitől a mandulád meg a többi nyirokszerved megdagad (a mandula is nyirokszerv), és ezek a betegségek mind ezerszer gyakoribbak, mint a hiv. ha már elmentél tesztre, akkor az egyetlen megoldás, ha el is hiszed az eredményt. ha ez nem megy, akkor valami más, lelki eredetű baj lehet a háttérben. azzal érdemes foglalkozni, a hiv-vel nem. és ne szexeljetek védekezés nélkül, az nagyon butaság. nemcsak a hiv miatt, hanem mert van még egy tucat egyéb nemi úton terjedő betegség, amik szintén borzalmasan kínosak tudnak lenni.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Shiva, nem is hivtal fol! :-)
Mindenesetre csatlakozom, valoban senki ne szexeljen vedekezes nelkul, vagy meg tutibb, ha egyaltalan nem szexeltek!!!!

es egy aprohirdetes:
Becserelem HIV+ statuszomat egy mandulagyulladasra

B,

Névtelen írta...

Egyébként a pharingitis sokkal gyakoribb tünet a primer szakaszban, mint a mandulagyulladás. Azon gondolkodom, hogy miért lett olyan divatos ez a mandulagyulladás nálunk???HIV-től függetlenül.