2006-11-09

rend kedvéért


a tegnapelőtti bejegyzés a betegek jogairól egy picit megakadt a torkotokon, de gondolom, majd a hétvégén mindenki áttanulmányozza. anyunak voltak aggályai, hogy jogok, jogok - de mi van a kötelezettségekkel?

hát itt vannak a betegek kötelezettségei, ahogy azokat az 1997. évi cliv számú törvény felsorolja. ezt is olvassátok el alaposan, és erről is beszéljünk majd.

mindazonáltal azt gondolom (és isten őrizz, hogy megint felszítsam a vitát), hogy a hiv-fertőzött betegek jogai még mindig jobban sérülnek, mint amennyire ők esetleg nem tartják be a kötelességeiket. sőt, megkockáztatom, hogy készségesebben vállalnánk fel a fertőzött voltunkat, ha a jogaink jobban védve lennének.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Most is azt gondolom, hogy az érdekellentét csak látszólagos, a titkolózás nekem nem olyan nagy teher, mint a fertőzötteknek. Régen túl vagyok már a megrázkódtatáson, egyszer meg úgyis eljön az idő, amikor valaki elunja a kváziszámkivetettséget, nem lesz könnyű dolga, hát az első alabamai néger egyetemistának se volt könnyebb. Addig pedig köszönöm, szerintem így kerek az egész :)