2007-07-26

sikkes demencia

most már nem tudom, mikor teszek jót, ha szólok, vagy ha nem. mindenesetre most rátaláltam erre az új blogra, amit egy sorstárs ír: dementia schick meleg, pozitív férfinak tűnik innen nézve, és egész érdekesen ír. herzlich wilkommen.
meséltem már a hiv-es demenciáról különben? elég utálatos dolog: maga a hiv is rontja a kognitív kapacitásokat, és sajnos a gyógyszerek sincsenek éppen jó hatással. főleg az azt-t (zidovudine - combivir, retrovir, trizivir) okolják az agysejtek rongálásáért. csak eszembe jutott. egyelőre még eszembe jutnak dolgok...

2 megjegyzés:

Dementia Schikk írta...

Szia kedves Shiva!

A rövid diagnózisod stimmel, nem fizetek közös költséget, mert én fűtöm az egész háztömböt,ráadásul még a kontaktlencsém is rózsaszín, annyira pozitív vagyok, a férfiasságomról inkább nem beszélnék, anyukám nem úgy nevelt. Az pedig külön megtisztelés, hogy írásaimat olvasva eszedbe jutott a szellemi leépülés, megjegyzem, nem te vagy az első, akiben ilyen gondolatokat ébresztek.

Puszi!

Névtelen írta...

a HIV-demencia helyett nem inkább az AIDS dementia vagy AIDS dementia complex (ADC) kifejezés használatos? amúgy elég összetett és változó lefolyású, intenzitású, "sokoldalú" tünetekkel és főleg az előrehaladott kezeletlen AIDS betegeknél jelentkezik és közvetlen véve nem halálos, csak szociálisan megterhelő a betegre és a környezetére.Tatatata, nézzétek meg a Vénusz filmet, ott AIDS nélkül is demens volt két bácsi, az egyiket a prosztatarák vitte el!