2007-03-29

zöld tea

namost egyszerre többen is felhívtátok a figyelmemet erre a hírre, ami arról szól, hogy a zöld tea a laboratóriumi kísérletekben hatékonynak bizonyult a hiv ellen. a korábbi japán eredményekhez képest (amiről itt is írtam, az oldal alján) most az volt az angol kutatók célja, hogy meghatározzák, milyen minimális mennyiségű zöld tea, illetve annak hatóanyaga hatékony a hiv ellen. kiderült, hogy már két csészényi zöld tea is olyan mennyiségű egcg molekulát tartalmaz, hogy az 40%-kal csökkenti a hiv képességét arra, hogy cd4-es sejtekhez kötődjön. mindez egyelőre azonban csak elméleti eredmény, amit kémcsőben igazoltak.

egyelőre feltételezik, hogy az egcg molekula kompetitív módon kötődik a gp120-es fehérjéhez, és így egy időre megakadályozza a hiv kapcsolódását a cd4-es sejthez.
figyelem! mindezek csak elméleti eredmények, egyelőre semmi értelme, hogy elkezdjetek nyakló nélkül zöld teát vedelni. a zöld tea nem képes megakadályozni a hiv-fertőzést, és a meglévő fertőzést is csak gyógyszerekkel lehet kordában tartani. a további kutatások célja, hogy az egcg-ből hatékony gyógyszert fejlesszenek.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

De azért jót tesz, nem?

Névtelen írta...

Tele van antioxidanssal, es kevesebb koffein van benne. Sajnos egy csomo hasznos anyag tonkremegy benne, ahogy a fekete teat feldolgozzak (rohasztjak).
Igyatok zold teat, mert az jo.

Névtelen írta...

marmint a fekete teaban megy tonkre..

Névtelen írta...

vagy ihattok piros teát is, mert az meg szép. :-))

Névtelen írta...

az egyik kolleganőm állítása szerint napi másfél litert iszik. tegnap bevallotta, h 36 éves, közben kinéz 26nak. ennek hatására ma vettem a demmersben vmi japán bio, meg vmi borzalmasan keserű kínai szart. ha ez az ára, h fiatal maradjak, akkor inkább legyek öreg, és a drogot választom.
gonzi