2007-03-31

stich

a volt wimbledoni tenniszbajnok, michael stich alapítványa a hiv terjedése ellen küzd, főleg pedig a gyerekek fertőzésére igyekszik felhívni a figyelmet. az új kampánya meglehetős port vert fel németországban, mert szokatlan és megrázó képekkel figyelmezteti az amúgy ellustult német fiatalokat, hogy a hiv-fertőzés mindenkit elérhet, aki nem vigyáz eléggé.

itt megtaláljátok a teljes galériát.
németországban 2006-ban 7,4%-kal nőtt az újonan kiszűrt fertőzöttek száma az előző évhez képest. a robert koch német közegészségügyi intézet becslése szerint kb. 56.000 személy él hiv-vel az országban. egyre többen gondolják (tévesen) azt, hogy a hiv könnyen kezelhető, hovatovább gyógyítható betegség, és emiatt óvatlanabbak.
a fenti plakát felirata: "az álla tiszta nagyapja, a szemei az apjáé, hivet pedig a mamától kapott".

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

stich érintett, vagy más okból jött létre az alapítvány?
nagyon erős kampány. olyan magas az ingerküszöb, hogy már szinte csak a sokkolás hatékony.

shivamantra írta...

nem tudom, hogy érintett-e, nem találtam erről semmilyen információt. lehet, hogy csak valaki a családjából. nagyon éerős tényleg, lett is belőle botrány, hogy szexista meg nőellenes meg mittudomén, de úgy látszik, hogy más már tényleg nem hat.

Névtelen írta...

én is elolvastam, de nem találtam utalást, hogy Stich maga is pozitív lenne.
A gallériát megnéztem, sokkolt. Amúgy annyiból jó, hogy nagyon könnyen érthetőek a felhívó szövegek.
De én is nőellenesnek találom, de csak így tudja felhívni a figyelmet erre. Hogy az anyjától kapta a HIV-et (de az apjától nem), ez utalhat arra is szerintem, hogy az anyja mástól fertőződött, nem a férjétől.
38 millióan várnak a koporsójukra és a többi mondat, kissé erősek, de ha Németo-ban és a világon is nő a fertőzések száma, akkor valahol jogos.
A 2006-os világstatisztikát honnan lehet pontosan megtudni? Értem ezt az új fertőzöttekre, halálozások, AIDS esetek, területi eloszlás, nemek eloszlása rizikófaktor, stb...
Világviszonylati stat-ra vagyok kíváncsi

Névtelen írta...

es minket mikor figyelmeztet vegre valaki?

Névtelen írta...

Jó a kampány, csak sajnos egy probléma van, nem nálunk teniszezett a Michael Stich....:(

k