2007-03-12

fejlődik


k küldte ezt a cikket, ami az inforádió honlapján jelent meg. a brémai konferencián dr. újhelyi eszter képviseli magyarországot.
ugyanehhez a témához kapcsolódik ez a hír, ami arról szól, hogy a német elnökség prioritásainak megfelelően nagyobb figyelem fordul a hiv/aids kutatására is. ezen a területen intenzívebb összeurópai együttműködésre van szükség. a német egészségügyi miniszterasszony elmondta: "biztosítani akarjuk, hogy európában mindenhol elérhető legyen a prevenció és a megfizethető terápia, és lehetővé akarjuk tenni minden európai fertőzöttnek, hogy stigma és ellenük irányuló diszkrimináció nélkül élhessék az életüket."

ámen.

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

fejlődik, fejllődik!!

Névtelen írta...

Akkor reméljük, hogy Újhelyi doktornő sok sok jó hírt és hasznos infókat hoz majd nekünk Brémából. Kérdés, hogy fog mindez eljutni hozzánk?

Névtelen írta...

Bár a terápia hazánkban egyelőre ingyenesen és soron kívűl elérhető szükség esetén, azért nálunk sincs még minden gyógyszer, de a terápia biztosított.
A prevenció és a diszkrimináció: nos ezek már keményebb diók! Prevenció gyakorlatilag már nincs hazánkban és nem is költenek erre.
Diszkrimináció van, viszont ehhez a pénznek nem sok köze van. Úgy gondolom technikai feltételek valamelyst lennének még, de a szemléletmód változtatás az hosszú évtizedek munkája lehet.

Névtelen írta...

Dr. Újhelyi Eszter biztosan ír majd róla valahol. Egyébként ő nem orvos, ha jól tudom.

Névtelen írta...

Úgy tudom én is, hogy ő nem orvos, hanem kutató-vegyész vagy biológus vagy virológus.

Névtelen írta...

Én is úgy tudom, hogy biológus. Szerintem már kutatni nem nagyon kutat, hanem a Lászlóban a laborban dolgozik.

Egyébként meg asszem egyelőre ő a Nemzeti AIDS Bizottság titkára. Sajnos azt azért nem lehetne mondani, hogy az a bizottság nagyon sok értelmes dolgot tett volna az elmúlt években. De ha valaki tud valamit, engem nagyon érdekelne... hisz ugye van egy ilyen.

Névtelen írta...

Igen, a NAB titkára és a HIV labor vezetője. Előbbi tevékenységéről én sem tudok sokat, talán még honlapot sem találtam, csak egy kis füzetet.
Kutatással már szerintem nemigen foglalkozik, elég sokat utazik, jön-megy, az eredeti végzettségét viszont nem sikerült kideríteni, de tán tényleg mikrobiológus

Névtelen írta...

a jön megy azt jelenti, hogy konferencia-turista?

na mindegy a NAB azért tehetne ennél többet is.

Névtelen írta...

konferenciák igen
de nem hiszem, hogy a NAB ügyében, szerintem sokkal inkább más, de láttam már a Lászlóban is, ott is jön-megy, szeret beszélgetni

Névtelen írta...

tudom milyen ez. nem jó ez a sok jövés-menés, meg beszélgetés. járkál az ember a konferenciákra, az egyiken elmeséli, amit a másikon hallott. közben az AIDS bizottság meg nem csinál semmit, a vírusszámom meg egy hónap alatt sem készül el a laborban. szóval valami nincsen rendben.

shivamantra írta...

javaslom, hogy írjatok neki levelet. biztos szívesen válaszol és elmondja, hogy mi van. nem olyan veszélyes ő egyáltalán, és szeret segíteni is, úgy tapasztalom. tegyétek próbára ti is!

Névtelen írta...

egyébként elég fura módon alakulnak a dolgok és kissé önkényes, bürokratikus menetnek tartom azt, ami a HIV-laborban megy. Valahogy a betegek nem érzik az előnyét, hogy van HIV-labor.
Nem csodálom, hogy a HIV-labor és az AIDS ambulancia sosem kedvelte egymást.