2007-03-20

elúsz


borzalmasan szeretnék ide írni egy csomó mindent, de annyira el vagyok úszva, hogy most nem tudok. hamarosan ismét konszolidálódik a helyzet, és akkor visszatérek.
különben tegnap voltam megint vérvételen, állítólag péntekre meglesz a vírusszámom is. remélem, hogy még mindig nem kell majd gyógyszert szednem - nem mintha különösebb bajom lenne a gyógyszerrel, csak kényelmesebb nélküle.
aztán itt van a birtalan balázs, akit már régóta nagyra tartok, és most megint itt összetalálkoztunk.
aztán az is van, hogy a miniszterelnök beszédének a buzis része teljesen visszhangtalan maradt eddig, ami azért egy kicsit meglep, egy kicsit meg nem.
azt is olvastam, hogy akik hiv-fertőzés vagy aids miatti vészes súlyvesztésben (wasting) szenvednek, azoknak a szokásos megestrol + tesztoszteron teápia nem segít az izomtömeg visszanyerésében, hanem így csak zsírt lehet gyűjteni.
érdemes figyelemmel követni az ausztrál avexa cég apricitabine nevű új nrti vegyületét. ma már csak kevesen fejlesztenek nrti-ket, mert a többi molekula egyszerűbb és "divatosabb", pedig az nrti-k a terápia megbízható, robusztus gerincét alkotják, és régen ideje lenne, hogy az azt-t ki lehessen váltani valamivel, ami például nem olyan trükkös, mint az abacavir.
valószínűleg még egy csomó fontos dolog van, de most rohanok, majd apránként bepótolom az elmaradást.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Miért kell minket ilyen édességekkel ingerelni?:)))

Birtalan Balázs kapcsolódik valahogy a HIV-hez vagy teljesen független? Nem olvastam végig a blogját.

Az NRTI gyógyszerek gyártása pedig tényleg fontos, mert az a csoport jelent meg leghamarabb és a régi gyógyszerek kezdenek kimenni a divatból.

Aztán reméljük ez a vírusmérés nem fog ködbe veszni!

Névtelen írta...

Én végigolvastam, és nem kapcsolódik. Viszont rettentő jó arcnak látszik, okos és szimpatikus egyszerre. Shiva, köszönöm.

Névtelen írta...

vegre valami finom
B.

Névtelen írta...

Milyen lassan csordogálnak mostanság a hírek....