2007-03-16

buzi


szeretném leszögezni, hogy ez hangsúlyozottan nem meleg blog. a szexuális orientációmnak semmi köze ahhoz, hogy hiv-vel élek, vagy hogy hogyan küzdök meg ezzel.
mégis szeretném leírni, hogy nagyon nagy örömmel hallottam gyurcsány ferenc március 15. alkalmából tartott beszédében ezt a mondatot:

"Megingathatatlanul hihetsz hagyományosnak gondolt férfi-női szerepekben, a család semmi mással nem pótolható összetartó erejében, vagy férfiként férfi, nőként nő szerelmére vágysz, ezzel együtt is összetartozunk."

eddig még senki nem merte ezt kimondani.
és hiv-vel is lehet és kell élni, teljesen függetlenül attól, hogy ki milyen politikai vagy egyéb meggyőződést vall.

20 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez tényleg nagyon szép, de sajnos ezért is fog kapni hideget-meleget a Miniszterelnök, hiszen "a szent nemzeti ünnepet bemocskolta buzisággal" ami megbocsáthatatlan bűn, szemben a neonáci csürhe esti tombolásával. A jelenlegi helyzetben nem biztos hogy jót tesz a melegeknek, ha Gyurcsány Ferenc a védelmébe veszi őket.
A másik pedig az, hogy ez a mondat sem a melegeket, sem az országot, de még magát a Miniszterelnököt sem húzza ki az gazdasági és társadalmi csődből, ami felé éppen haladunk.
Ettől függetlenül mérföldkő ez a mondat.

Névtelen írta...

Szerintem ez szép volt!

Névtelen írta...

Szerintem ez tök frankó. Bízom benne, hogy tartunk már ott, hogy épeszű ember pont ebbe nem köt bele.

Névtelen írta...

csak beszélhetnének erről egy kicsit többet. egy kis meghökkenés. stb.

Névtelen írta...

Erről semmi beszéd, sőt az ismerőseim még ezt is szídták...

Balázs írta...

Örülök, hogy nemcsak nekem volt fontos ez a beszéd...

Névtelen írta...

de nem lehetne, hogy ezt mind bátran kimondjuk, amikor csak alkalom adódik rá?

Névtelen írta...

és hol maradnak a transzik? a kurva isten bassza meg!
gonzika

Névtelen írta...

Miért kell ilyen ocsmányan megnyilvánulni? Ez a primitív stílus eddig nem volt itt jellemző. Még akkor is, ha igazad van...

Névtelen írta...

jóvan, kurva isten bassza meg töröl
gonzika

shivamantra írta...

viszont mostantól lehet erre hivatkozni. fontos, hogy ne felejtsük el ezeket a mondatokat.

Névtelen írta...

Huh.
Én ezt nem értem.
Még mindig nem esett le, hogy a politikusok szeretnek beszélni?
Érdekes, hogy manapság mindenki azon van kiakadva, hogy ki az az ostoba, aki elhitte a Gyurcsánynak, amiket tavasszal, választások előtt mondott. Mert ugye mi mind olyan okosak voltunk, hogy nem hittünk neki.
Valaki mégis megválasztotta, furcsa mód.
Most ezért mert a PR-osok összedugták a fejüket, hogy: "he figyeljetek már! ne lopjuk el az szdsztől a buzikat? bennük már úgyis csalódtak. oké, feri tegyen rá utalást.
aha, az klassz lesz. párezer szavazót biztos jelent.
jaja, de attól még törvénymódosítást nem nyújtunk be, nehogy már a nyuggerek megbotránkozzanak.
jaj persze hogy nem, csak feri odanyal feléjük is egy kicsit, azt jó"
majd akkor, ha tesznek is valamit, majd akkor.

egyébként se attól lesznek az emberek toleránsak, mert a miniszterelnök azt mondja nekik
majd ha nekik nem lesz bajuk, meg nem napról-napra élnek, akkor esetleg

ennyire naivnak nem kéne lenni már, főleg nem a tavalyiak után.. mond két szót, ti meg itt fetrengetek az elragadtatástól, hát nem tudom

Névtelen írta...

Kicsit túlliheged a dolgot. Ha visszaolvasol láthatod, hogy senki nem fetreng.
Egyébként én (és még sokan mások is) annak ellenére szavaztam rájuk, hogy tudtam, hogy hazudnak. Ugyanis nem mindenki aszerint szavaz, hogy ki mit ígér...

Névtelen írta...

öö, böf
igen, ma már mindenki ezt mondja, hogy ő tudta, hogy szarban van az ország, és mégis rájuk szavazott!
10 millió vátesz országa, röhej (mert a fideszesek meg eleve látják a jövőt, köztudott)

Névtelen írta...

Biztosan nem én vagyok az egyetlen, akit baromira nem érdekel, hogy mit beszélnek a politikusok a választási kampány idején. Amíg a parlamenti pártok jobboldal-baloldal felosztásban működnek, addig én a baloldalra fogok szavazni. Majd ha tömegközlekedés-autós párt közül kell választanom, vagy állatbarát-filantróp párt közül, például, akkor majd esetleg érdekelni fog, hogy melyikük mit ígér, vagy hogy melyiküknek szimpatikusabb az adótörvény-tervezete. (Különben meg: ha nem lenne szarban az ország, vagy ha netán Orbán Viktor vallotta volna be, hogy hazudott, akkor a jobboldal legközelebb az mszp-re szavazna? Naugye...)

Névtelen írta...

Kedves tn!
Én nem mondtam olyat, hogy tudtam, hogy szarban van az ország, csak azt, hogy tudtam, hogy hazudtak a kampányban és ennek ellenére rájuk szavaztam. És ez így is van. A kampány a hazugságok és abszurd ígéretek halmaza, de bármilyen furcsa is vannak emberek, akik nem a választás előtti fél-egy évben döntik el, hogy kire szavaznak, sőt olyanok is vannak, akik mindig ugyanarra a pártra szavaznak anélkül, hogy egyáltalán nyomonkövetnék a kampányt.

Névtelen írta...

Sajnos Gyurcsány kijelentésével nem sokra mennek a magyar melegek, mert már másnap arról beszélt a tv-ben, hogy a melegházasság nincs napirenden, mert a társadalom nincs megérve rá. De kérdem én, mi köze van a társadalomnak ahhoz, hogy ki kivel házasodik össze? Már meglévő (kiharcolt) jogokat védelmezni szép dolog, de ettől még gyávaság a társadalomra hárítani saját felelősségét egy olyan döntéssel kapcsolatban, amit nekik politikusoknak kellene meghozniuk. Jó, hogy nem már népszavazást tartunk róla, hogy házasodhassanak-e a melegek. Ez számomra nagyjából annyit jelentene, hogy az egész ország belepofázhatna a magánéletembe. De hát így is ez történik, hiszen Gyurcsány szerint a méltóságos társadalom eldöntötte, hogy egyelőre nem adja meg számomra a házasodás jogát. Sunyi, beszari tempó ez, semmi más!
Egyébként is szánalmas, hogy miközben a heterok között szinte megszűnőben van a házasság intézménye, addig a társadalom kevesebb, mint 1%-ától sajnálják azt a jogot, ami nekik alapból jár. Ennyien akarnak ugyanis házasdoni a melegek közül egy felmérés szerint...

Névtelen írta...

Göncz asszony pedig megmondta, aki a társadalom előítéletességére hivatkozik, az maga is előítéletes
na csak ennyit gyurcsányról

egyébként nekem tökmindegy kire szavaztok anyuhamos és anonymus, már egyáltalán az is tragédia, hogy képesek vagytok a jelenlegi pártok közül bármelyikra azt mondani, hogy igen, nekem ez kell

Névtelen írta...

Lehet, hogy tragédia, tn, hogy választani KELL a pártok közül, mindenesetre nem nagyon tetszett senkinek, amikor nem volt választék. Valójában a vegytiszta kommunizmusban hiszek, de ahhoz jelenleg a fidesz áll legközelebb, az is csak szavazatszerzési okokból, különben se aktuális a dolog, éretlen rá az emberiség. Nem tudom, mi mást tehetnék még, azon kívül, hogy választok a mostani pártok közül. Illetve lehetne még zsírúj pártot alapítani, az elképzeléseimet már leírtam (voks kategória), sőt finomítottam is, szóljatok, ha valami hasonló alakul, azonnal népszerűsíteni fogom. (És mindenki előítéletes, mindenki...)

Névtelen írta...

Ebben az országban az értelmes emberek nem poltizálnak, de ez egy kisebbség. A többi közül pedig bárki is lesz politikus csak szarháziskodni fog, mint a mostani banda. Tehát nincs választék és amíg ennyi jellemtelen buta tuskó lakja ezt az országot addig nem is lesz.