2007-03-03

bokszoló

adva van ez a hír, ami többek között az indexen jelent meg pár napja.

ezt szeretném árnyalni kissé.
kezdjük a cbs elemzésével, akik szerint morrison továbbra is hiv-fertőzött lehet, viszont megfelelő kezelés és elővigyázatosság mellett valószínűtlen, hogy fertőzhet, és ma már (az egyesült államokban) nem elképzelhető olyan mérvű megkülönböztetés, mint amit morrison elszenvedett 1996-ban, amikor kézhez kapta a diagnózisát. viszolyogtatónak tartják ugyanakkor morrison zavaros szövegelését arról, hogy a hiv tulajdonképpen a kormány összeesküvése, vagy hogy a sporttársai így akarták kicsinálni.
az espn elemzése inkább arra hajlik, hogy mégis így akarta valaki kicsinálni morrisont, és hogy az eredeti tesztje hamis pozitív teszt volt. ugyanakkor idéznek olyan véleményt is, ami szerint a hiv - mint tudjuk - nem tüntethető el a szervezetből, és meglepő lenne, ha morrison lenne az első, akinek sikerült.
a fox írása nem mulasztja el hangsúlyozni, hogy morrison west virginia államban tér vissza, ahol nincs kötelező hiv-teszt a bokszolóknak, ellentétben nevadával, ahol eredetileg eltiltották.
az msnbc nem formál véleményt, hanem csak leírja, hogy mi történt.
végezetül pedig olvassátok el a poz magazin hosszú írását, ami igazán szkeptikus. megkeresték morrison orvosait, ügyvédeit, és egyértelműen kiderült, hogy morrison egyáltalán nem volt hajlandó gyógyszert szedni, hogy valóban hiv-fertőzött, és hogy tagadja a hiv és az aids kapcsolatát. idézik számos nyilatkozatát, amik sajnos sok esetben ijesztő ostobaságok.
azt mindenképpen érdekesnek és érthetetlennek tartom, hogy sehol sem írtak erről olyan sokat, mint éppen magyarországon. vajon miért?

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

szerintem senkiből nem tűnik el a hiv. sajnos. nem gondoljátok?

Névtelen írta...

vajon miért?:(:(:(

Névtelen írta...

biztos mi még hiszünk a csodákban, azért.

Névtelen írta...

ez a tuskó nem csinált csodát.