2007-02-17

megmerevedtek

azt javaslom, hogy ezt olvassátok végig, bármilyen hosszú, fárasztó és sokszor érzelmektől fűtött is.
következtetésként azt tudom levonni, hogy még mindig nagyon sok a tennivaló, mind a fertőzöttek, mind pedig a nem fertőzöttek között.
most pedig előrefelé menekülök.

8 megjegyzés:

Ana írta...

Végig olvastam. Tényleg megmerevedtek a frontok. Én nem is kettőt látok, hanem legalább négyet. Az igazság az, hogy kettő között ugráltam a véleményemmel folyamatosan. Sok dologban Anyu mellé teszem a voksom, sokban nem. Nekem mondjuk nincs személyes érintettségem, ha a HIV+ barátaimat nem számoljuk.

Viszont már 4 napja fogorvosi rendelőkkel beszélek telefonon. Nem akartam elhinni, hogy nem mehettek akárhova. Most már elhiszem. 14 magánrendelő teljes mértékig elzárkozott. 3 különösebben válaszra se méltatott, egy kurta nem után letette a telefont. A többiek kedvesen, de lényegretörően elmagyarázták, hogy a többi betegre való tekintettel nem fogadnak. Egyetlenegy ajánlotta fel, hogy utánajár annak, hogy hova mehetnék /az egyszerűbb társalgás végett magamnak kerestem, mint HIV+, nem akartam magyarázkodással húzni az időt/. Azóta se hívott vissza a listával, de gondolom a napokban be fog következni.

Kicsi vagyok, ennél jobban nem akarok állsát foglalni.

Névtelen írta...

Ez egy konkrétum, ezzel lehet mit kezdeni. (Simán átadnám a fogorvosok listáját az RTL Klubnak. Meg még az orvosi kamarának.)

Ana írta...

Anyu, én magánrendeléseket hívogattam. Nekik jog szerint módjukban áll /férj szerint/, megválogatni a pácienseket, akárcsak a fodrászoknak, kozmetikusoknak, stb.. Rendes rendelőkben nem próbálkoztam, mert Shivának is akartam lehetőségeket találni, és azt gondoltam, hogy magánrendelést preferálja. De bizony isten, hétfőn átmegyek a helyi rendelőbe megkérdezni, mi a helyzet. Amúgy is mennem kell egy másik rendelésre.
Én nem vagyok a feljelentés híve. Mondjuk ezt nagyban megtolja, hogy nem vagyok érintett.

Névtelen írta...

Jó, hát nekem az a véleményem, hogy amelyik orvos azért nem vállal egy bevallottan hiv-fertőzöttet, mert fél a fertőzéstől, az alkalmatlan a munkaköre betöltésére, attól vissza kellene vonni a praxisjogot. Azt a magánorvosi rendelőt pedig, ahol a többi beteg védelmét nem tudják megoldani, azt az ÁNTSZ-nek azonnal be kellene zárnia, mivel ott borzalmas higiéniás viszonyok lehetnek.

Ana írta...

Nem kérdeztem rá erre, a többieket megóvni dologra, de szerintem ezzel azt szerették volna kifejezni, hogy nem akarják, hogy a páciensek a rendelőben megtudják, hogy HIV+ ok is járnak oda, mert akkor ők értelmetlenül félnének és nem mennének többet. A rossz higéniát inkább a többi beteg fejébe képzelik. Sajnálom, de ezt el tudom képzelni, hogy sokan megijednének. Nem is megyek messzire. Ott vannak a nagyanyáim, akik rettegnének. Én nem, de gyanítom kevesebben vagyunk. Ezért jó, hogy Shiváék sokat dolgoznak ezen, mert egy idő után mi leszünk a többség.
/Olyanokat hívtam, akihez a családtagjaim vagy barátaim járnak, mindegyik hiper-szuper rendelő, nulla higéniai problémával/

Névtelen írta...

anyu kedves:
tegyük fel, hogy átadjuk a gonosz alkalmatlan fogorvosok listáját az RTK Klubnak, aztán feljelentjük az összes fogorvost. be is záratunk minden praxist. (egyetértek veled egyébként - bár szerintem azért lenne egy kis hörgés, meg egy kis orvoshiány, de globális szempontból sok probléma megoldódna, főleg a szemléletváltás terén)

De az én rossz bölcsességfogamat ki fogja kiműteni? mert sajnos ma reggelre akkorára dagadt a fejem, mint egy dinnye.

megcsinálja akkor talán holnap az RTL Klub? vagy az orvosi kamara? vagy netán miniszter úr személyesen?

vagy elmenjek a saját fogorvosomhoz és majd megcsinálja kesztyűben, maszkban, úgy, mint ahogy bármit megcsinál bárkinek?

vagy szövögessek terveket?

mi legyen?

Névtelen írta...

Ez erdekes, amit Ana ir, es foleg azert vicces, mert siman lehet, hogy kezelnek olyan beteget, aki HIV+ de nem tudja magarol. azt nem lehet elkuldeni.
ez eleg gaz
B.

Névtelen írta...

hát persze: rengeteg hiv+ és hepatitis-es beteget kezelnek a fogorvosok. vagy sem ök, sem a betegek nem tudják, vagy csak a betegek.

mert ha megtudják, akkor ugye, nem marad más hátra utolsó mentségként, mint az RTL Klub.