2007-02-11

japán

japánban ismét emelkedett a frissen kiszűrt hiv-fertőzöttek száma: immár a harmadik egymást követő évben regisztrálnak egyre több hiv-fertőzöttet, és közöttük egyre többen aids-stádiumban kerülnek orvoshoz. feltehető, hogy nem csupán arról van szó, hogy egyre többen mennek el szűrésre (bár ez is igaz), hanem hogy ténylegesen egyre többen fertőződnek meg. a kutatók véleménye szerint azt állhat a háttérben, hogy japánban is egyre kevésbé veszik komolyan a hiv veszélyeit és kockázatát, főleg az olyan férfiak, akik férfiakkal létesítenek szexuális kapcsolatot.

amiről eszembe jut, hogy hiv-prevenciós körökben már szinte egyáltalán nem beszélünk "melegekről", hanem olyan férfiakról, akik férfiakkal (is) létesítenek szexuális kapcsolatot. mondjuk, én simán megőszülök, mire ezt lepötyögöm, angolul az msm (men having sex with men) rövidítést használjuk. de indokolt is ez a megkülönböztetés: számos olyan férfit ismerek én is magyarországon és külföldön egyaránt, aki halálosan megsértődik, ha "lebuzizzák", miközben teljesen magától értetődőnek tartja, ha egy traszvesztita vagy transznemű férfival, vagy akár egy meleg fiúval szopat, vagy őt megdugja.
közöttetek hány ilyen van? nincs ezen mit szégyellni - sokfélék vagyunk. de azért kíváncsi vagyok.
(szeretem a yaoi képregényeket.)

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem nem tetszik a yaoi képregény, túl durvának tűnik, semmi gyengédség, szépérzék benne.
Ahogy itt olvassuk a jelentéseket, hány ország lesz még, ahol egyre jobban nő és nő a fertőzöttek száma? Mit is mondtak, mikorra lehet 100 millió fertőzött a Földön?
Hogy ki melyik szexuális kategóriába tartozik,véleményem szerint az maradjon mindenki és a társa(i) magánügye.

Névtelen írta...

hát mivel itt mindenki eléggé anonymus, tulajdonképpen nagyjából a magánügye maradhatna bárkinek,hogy kivel szereti szereti a szexet, attól még, hogy ide meri írni bátran esetleg.

Névtelen írta...

én meleg vagyok, nem tagadom, és felválalom, bár úggy vettem észre, nem igazán tolerálják sajnos ebben az országban! 100 millió fertőzött sosem lesz, mert az összfertőzöttség nagyon lassan emelkedik mostanság.

Névtelen írta...

az összfertőzöttség szerintem gyorsan emelkedik, csak keveset szűrnek ki.

ha az okkal rettegő emebereknek csak a tizede fertőzött, akkor azért megnézhetjük magunkat. de ezeknek csak töredéke megy el szűrésre. nagy részük évekig fórumokat olvas és kínosan figyeli testének minden elváltozását... de ez rendben van így. ma már szerencsére lehet olvasni megnyugató blogokat.

ja és képregényeket:-)

Névtelen írta...

Asszem 2005-ben 5 millió fő volt világviszonylatban a kiszűrtek száma, 2006-ban nem tudom mennyi(lassan lesz statisztika). Jelenleg kb. 43 millió ember él a fertőzéssel(regisztrált), huszonvalahány év alatt pedig 25 millióan haltak már meg(hazánk lakosságának két és félszerese), és ez együtt már vagy 68 millió kiszűrt. Persze a tényleges fertőzöttek száma ha mondjuk ennek a fele is, akkor már elértük a 100 milliót. Lehet hogy élni nem fog egyszerre 100 millió fertőzött(mert közben halnak is meg), de ha az összes kiszűrtet(új, régi, elhalálozott) nézzük a történelem során, akkor a 100 millió nem is áll olyan messze:(((