2007-01-27

óvszer

ebédnél ma arról folyt a szó, hogy hogy is van ez az óvszerhasználattal. hogy folyamatosan papoljuk az óvszerhasználat fontosságát, miközben a statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy a férfiak (sőt meglepő módon a nők is) gyűlölik az óvszert. nem használnak kondomot, ha csak tehetik. kerülik, mint ördög a szenteltvizet.

és hogy abszolút képmutató dolog erre pazarolni a pénzünket és az energiáinkat. hiába viszik el az emberek az ingyenóvszert a bárokból meg a fürdőkből (mondjuk, a vécépapírt is elhordják, nem igaz?), végül nem használják, vagy nem következetesen használják. egy kúrással eltöltött vidám éjszaka során elég csak egyetlen egyszer nem felhúzni az óvszert, a többi három óvszeres menetnek máris semmi értelme nem volt.

szóval nem tudom, megosztott vagyok magam is. hogy akkor most hogyan van ez a kondom használatával?

nem véletlen, hogy a prevenciós, pozitív prevenciós terület egyre fontosabbá válik, egyre gyorsabban fejlődik.

23 megjegyzés:

any írta...

Többszöri nekifutásra is képtelen vagyok részletesen indokolt viszonyulást írni ide a blogba. Majd esetleg alkalomadtán, msn-en, további szíves felhasználásra :)

Névtelen írta...

hát. én például régen annyira gátlásos voltam, hogy nem is mertem azt mondani, hogy óvszert! de komolyan. pedig be voltam tojva teljesen. de megszólalni mégsem mertem.
rémes volt.

shivamantra írta...

egy csomóan cikinek tartják az óvszert. azt mondják, hogy igazi férfi nem használ óvszert.

Névtelen írta...

én mindig használok és semmi bajom vele.használat közben sem merültek fel problémák vele.nem értem ezt az undorodást az óvszertől

Névtelen írta...

nem, egyáltalán nemtartottam cikinek, egyszerűen nem mertem megkérni a pasit, hogy húzza fel. de ugyanígy nem mertem kenyeret sem kérni a boltban. vagy bemenni egy hivatalba.

Névtelen írta...

nekem az az óvszerrel a fő problémám, hogy ott az elragadtatás közepette kell hogy maradjon az ember fejében egy hideg pont, amelyik azt mondja egyszercsak, hogy most egy pillanat, állj, állj, állj, óvszer!
azon kívül én igenis úgy érzem, hogy elválaszt, hiába vékony meg barely there.
de tudom, hogy kell.

Névtelen írta...

Elválasz:) igen el, de jelen helyzetben az a vekonysag a penge éle. Nekem nincs gondom vele, mert a szexhez ma mar nem ketto hanem harom dolog kell. 2 ember és a gumi. Sajna meg tartos kapcsolatban is.

Névtelen írta...

eleg butan mentette el a valaszomat a rendszer. Ami lemaradt. A tartos kapcsolat sem biztonsagos mar. Ezt a fogalmat is ertelmezhetne valaki, napjainkra.

any írta...

Nem is a tartós a lényeg, hanem a monogám, szerintem. Tartós, monogám kapcsolatban pedig fertőzéstől való félelem miatt használni gumit az olyan, mint nem kimenni az utcára a részeg gyorshajtóktól rettegve. Van mögötte egy kis tudatalatti viszolygás, azt hiszem. Másképp kell egy kicsit szervezni az életet, ha óvszer van, ezt kár tagadni. Bár... lehet, hogy csak a megfelelő kollekcióval kell rendelkezni, visszafogott napokra hipervékony síkosított, orális alkalmakra eperízű bordázott, ésatöbbi... :) Igen. Mindennek megvan a jó oldala, csak néha keresni kell :D

any írta...

De persze aki alkalmi kapcsolatba óvszer nélkül mászik bele, az nem normális.

Névtelen írta...

Tartós és monogám között óriási a különbség. Mert ugye a tartós kapcsolat lehet nyitott is, ott pedig már eleve nagyobb az esély a fertőződésnek.
Előttem lévő kéri, pontosítsunk. A tartós kapcsolat nem (mindig) biztonságos, a monogám kapcsolat biztonságos (lehet), a feltételezett monogám kapcsolat szintén nem biztonságos. Hiszen más az, hogy valaki azt HISZI, őt nem csalják meg, és más az, ami VALÓBAN történik.

Névtelen írta...

Hat ez az hiszi és valóban a két kulcs szó. Mindenesetre, a gumitól való félelem, retteges és elméletek képzése helyett már magtanultuk miért hasznos darab, talán még viselni is tudjuk. Most az jön, hogy használni is kellene akkor, amikor ... és nem reménykedni abban, hogy ez velünk nem történhet meg. Engem hivtak már fel, hogy egy kapcsolatomnak pozitiv lett a tesztje és ugyan menjek már én is el már csak a magam érdekében is. Utána három hónapig paráztam. Azota a gumi nem kérdés, sőt meg akkor sem ha már a kémia beindul.

Névtelen írta...

hát én azért utálom az óvszert, m a múltkor is felhúztam, oszt szorított. meg az is szar, h utána ki kell dobni. és a múltkor is, amikor office sex volt, és sietni kellett, kénytelen voltam egy pzs-be csomagolva farmerzsebbe rakni, amit aztán a california caféban sikerült előhúznom. szal én nem szeretem. gonzi voltam

Névtelen írta...

Vannak olyan óvszerek, melyek nem szorítanak. Amúgy nem ajánlatos WC-ben lehúzni(ezt már nem is tudom, hol olvastam), de ha hincs jobb, akkor ott is meg lehet tőle szabadulni, no meg azért szemetes van az utcán és az office épületében is, nem???

Névtelen írta...

azt hallottátok, hogy a takarítók találtak használt óvszert az országház egyik mosdójában? van legalább KÉT felelősségteljes ember ott :)

Névtelen írta...

Egyáltalán nem meglepő, hogy a nők sem szeretik az óvszert, hisz a partnerhez sokkal közelebb érzi magát az ember, ha a bőr érintkezik bőrrel, nem pedig valami vékony nejlonhártyával.

Ettől függetlenül persze mindenki hozhatna annyi élvezetbeli áldozatot a biztonság oltárán, hogy legalább addig gumival intézi az efféle liezonokat, amíg nem válik stabillá a kapcsolat.

Üdv.,
Athina

shivamantra írta...

szerintem ha megbíztok egymásban és már voltatok együtt hiv-teszten, akkor nem lehet baj. amint eszedbe jut, hogy kedved lenne félrekúrni, akkor emlékezz arra, hogy a párodnak is eszébe juthatott ugyanez.

Névtelen írta...

na jó, de attól még, hogy én erre gondolok, hogy neki is eszébe juthatott?
szerintem ezermillió pár van, ahol az egyik vagy mindkettő félrekúr és egyáltalán nem gondol semmire azon kívül, hogy jaj, nehogy kiderüljön.

Névtelen írta...

Nem csak a fertőzések elleni védekezés szól az óvszer mellett, hanem az is, hogy nincs mellékhatása, ellentétben ugye a hormonális fogamzásgátlással. Én nem veszélyeztetem a májam egészségét. Nincs tökéletes módszer, dehát valamit valamiért.

Névtelen írta...

Nekem az a bajom az óvszerrel, hogy épp azért, mert tudom,h nem lenne szabad anélkül,sokkal izgalmasbb,ha nincs...
Egyszer ott volt kb 5 centire tőlünk,mégsem nyúltunk érte egyiken sem...
Máskor meg "messze" volt(a szekrényben)...pedig előtte megfogadtuk,h anélkül soha többet, nem szenvedünk végig még1 hónapot azzal,h azon filózunk, h mi lesz ha nem jön meg...
...és mégis. Mert...mert. Mert jobb anélkül. A kockázatokról és mellékhatásokról meg már senkit nem kell megkérdezni,de vannak olyan pillanatok,amikor az embert nem érdekli mi lesz/lehet, csak az, h most ez van és ezt akarom.

shivamantra írta...

csakhogy pont ez az izgalom az, ami annyira megnöveli a kockázatot. ne hogy azt hidd, zsic, hogy csak te gondolod így. viszont amíg egy nem kívánt terhességtől viszonylag könnyen meg lehet szabadulni, addig a hiv örökre veled marad, és éppenséggel nem könnyíti meg az életedet.

Névtelen írta...

Szerintem a hiven kivül van más ami miatt ajánlott gumit húzni..Meg persze felmerülnek a morális problémák a gyerek elvetetése esetén..
nekem is volt olyan x hónapom, amikor azon paráztam h baba lesz hiába volt gumi..szörnyű volt..Jemi

Névtelen írta...

Kérdésem volna remélem valaki fog válaszolni előre is köszönöm...
Az első menet után egyszerűen csak vegyem le és fölytadhatom vagy olyankor szükséges újat felven_?