2007-01-08

gabi

ezt a stan küldte. nem is tudom, mit mondjak. szívesen látnám a jakupcsek gabit egyszer a lászlóban. vagy eljöhetne ide hozzám, és megfürdethetne engem is.
anyám...

35 megjegyzés:

Névtelen írta...

háháhá
én beállítanám a vekkert, h felkeljen korán, m nem bírnám ki, ha lemaradnék arról, ahogy a jakupcsek szapannyal kenegeti a seggedlukát

Ana írta...

Szerintem jól láthatóan nem ért a gyerekekhez, csak jól leloccsantotta őket bő vízzel. Elég az.... Grrrr.

Utálom, hogy elmegye külföldre szegénységet és korságot nézni, amikor itthon is láthat belőle bőven. az persze nem lenne eléggé valóságos, mi? GRRRR

Névtelen írta...

mintha itthon nem is lennének aidsosok:)

Névtelen írta...

aidsosok? nem aidsesek?

Shiva, heteroszexualis lettel, hogy Jakupcsekre vagyol?

szerintem nem baj, ha az indiai szegenyseget mutatja. arrol is tudnunk kell.
B.

Névtelen írta...

Shiva szerintem biszexuális, mivel ygermeke van, de ez mellékes. nekem is tetszik a Jakupcsek, pedig én is megnézem a fiúkat, és szerintem bárki örülne, ha megfürdetné őt...
A műsorról azt gondolom, hogy nem baj, sőt, nagyon szép dolog, hogy ezt a műsort lejátszák. Legalább lesz szó az aidsról is, és az emberek tanulnak!

Névtelen írta...

A műsor mindenképpen érdekes, csak a tálalás...meg azt hiheti az ember, hogy máshol nem probléma a HIV.
Jakupcsek: korához képest nem rossz, de a szája sajnos nagyon vékony, ami egy nőnél (és férfinél) sem szép.

Shiva szexuális orientációja szerintem egyedül rá tartozik. Különben sem olyan könnyű A-t vagy B-t mondani...

AIDS beteg vagy HIV-fertőzött, HIV- pozitív, ezek a kifejezések a helyesek. Sem az aidsos, aids-es, sem az Aids-es nem helyes kifejezés sem helyesírás szempontjából sem tartalmi szempontból. Ez is a tudatlanságból fakad, mert ha valaki tudja, hogy egy rövidítés, mozaikszó, aminek minden tagja általában csupa nagybetű. Ha valaki még azt is tudja minek a rövidítése az AIDS, akkor nem ír vele kapcsolatban ragozott alakot.
Mert van annak értelme, hogy szerzett immunhiányos tünetegyütteses valaki? Ugye hogy nincs? És ha árnyaltan van is értelme, akkor is pongyola szóhasználat.

Tudom, hogy sokan nem örülnek ennek a "kioktatásnak", de tanuljuk meg nevén nevezni azt ami.

any írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
any írta...

(Az ott én voltam, csak próbálkoztam, mert pár órával ezelőtt semmilyen formában nem tudtam ide írni, bocs :D
Azon voltam csak megütközve, hogy nektek tetszik a Jakupcsek...)

8:36-os anonymous, neked meg igazad van, pongyola a megfogalmazás. De ha végiggondolod, az egész napunk azzal telik, még a tiéd is, hogy pongyolán fogalmazunk ezt-azt. Nem kivétel a HIV sem, neked csak azért ez tűnik fel, mert ebben nagyon otthon vagy. A kockás füzet kifejezésnek sincs sok értelme, mégis használjuk, de ez nem baj, mindenki érti, hogy miről van szó. És szerintem a tudatlanság nem ott baj, hogy átlagember nem tesz különbséget HIV és AIDS között, hanem hogy egyikről se tud szinte semmit, pedig jó lenne, ha tudna.

Névtelen írta...

Én semmi kivetnivalót nem találok ebben a műsorban. Sőt!
Szerintem ne sajnáljuk azoktól az emberektől ezt a kis "népszerűséget". Igazán nincs mit irigyelnünk tőlük...

"Shiva szerintem biszexuális, mivel ygermeke van, de ez mellékes."
Az efféle minden diszkréciót, tiszteletet és tapintatot nélkülöző mondatokat mellőzzük ha egy szem emberség is szorult belénk! Bízom benne, hogy írója figyelmetlenségből, nem pedig rossz szándékkal írta.

Névtelen írta...

Én is bízom benne, hogy nem Shiva vagy bárki más szexuális orientációja itt a legfontosabb.

Igen, én is sokszor fogalmazom pongyolán, de azért a súlyos hibákat sokszor nem is sejtjük milyen súlyos tudatlanságból fakad.
Any hozzászólásával egyetértek, hiszen nem az a legnagyobb baj, hogy sokan nem tudják mi a HIV és az AIDS definíciója, hanem sokkal alapvetőbbeket nem tudnak.

Hogy kinek jön be J.Gabi, az ízlés kérdése, tény, hogy a műsor fontos, remélem lesz még több ilyen is.

Névtelen írta...

Ez nem kioktatás, hanem menthetetlen butaság. Szeretném figyelmedbe ajánlani a magyar helyesírási szabályzat 283-287 paragrafusait.

A szabályzat szerint a kisbetűs (köznévi)kezdőszavakból álló betűszókat kis kezdőbetűvel szokás írni: tbc, tv, tsz.

A szaktudományok körében azonban a többelelmű köznévi szóalakulatokat nagybetűvel írt betűszókkal szokás helyettesíteni: EKG, PVC, LSD, URH. Különösképpen érvényes ez az idegennyelvekből átvett ilyen alakulatokra.

A magyar gyakorlat is egyenlőre az utóbbi, nagybetűs írásmódot követi az AIDS és a HIV esetében is.

A 286. paragrafus szerint a mozaikszókhoz olyan toldalékot teszünk, amilyet kiejtett hangalakjuk megkíván, tekintetbe vesszük tehát az illeszkedés és hasonulás törvényeit, továbbá kiírjuk az esetleges előhangzót, tehát AIDS-es, HIV-es.

Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy elmosod a különbséget az esetleges végződések, úgymint jel, rag és képző között. A "HIV-es" és "AIDS-es" a HIV és az AIDS szónak nem ragozott alakjai, hanem a főneveikből képzett melléknevek. Persze ez nem változtat azon, hogy baromságot írtál.

Nagyfokú korlátoltság kell ahhoz is, hogy azt írd, mozaikszóval nem használunk ragozott alakot. Ismerősek a következő szavak???: ÁFÁ-s számla, APEH-nél,KISZ-es.

Nézz utána a dolgoknak, mielőtt "kioktatsz" másokat. Seggfej.

shivamantra írta...

tényleg van gyerekem, ez nem titok annyira. nagyjából lefekszem bárkivel, de már évek óta együtt élek valakivel, úgyhogy most nem. persze, óvatlan voltam, különben nem lennék most hiv-fertőzött. dehát ezen most már nem tudunk változtatni, igaz-e. bizony, a magyar helyesírás egy nagy marhaság.

Névtelen írta...

én már régóta azért nem olvasok kommenteket, és azért nem írok ide semmit, mert itt sokan kioktatnak, mások meg seggfejeznek.

Névtelen írta...

jakupcsek ronda. olyanok a csöcsei, mint két lógó zacskó. nekem bezzeg nem olyanok. viszont a szájam nekem is vékony, de a faszom vastag. hehe
amúgy meg ki a faszomat érdekel a jakupcsek
gonzi voltam

Névtelen írta...

egyre intelligensebbek a kommentek, ehh..
vajon mennyi jelentőséggel bír mindamellett amiről itt szó van, hogy jakupcseknek lóg a melle, vagy hogy mit ír a helyesírási szabályzat, shiva szexuális orientációja pedig csak rá és a partnerére tartozik. gondoltam eddig.

koreanernek igaza van.

any írta...

Jaj bocsánat, én is néha elvesztem a fejemet, és a HIV-en kívül mást is szóba hozok néha. Majd vigyázok, nehogy még egyszer előforduljon. (Az meg elég fura, hogy éppen koreaner teszi szóvá a kioktatást.)

Névtelen írta...

Az a legjobb, amikor a kioktató és a seggfejező sem tud írni. :-)
Végülis nem nagy ügy, hiszen a magyar helyesírás valóban nem könnyű dolog, de azért aki egyelőre helyett azt írja, hogy egyenlőre az ne seggfejezzen!

Névtelen írta...

na kié lesz a kínosan pontosan és a legjobb helyesírással megfogalmazott mágikus utolsó szó?

Névtelen írta...

Ugy szerettem volna 20000. latogato lenni. Korabban kellett volna felkelnem :)

Peter

Névtelen írta...

Az egyenlőre-egyelőre az tényleg a gyakori alaktévesztések közé tartozik, de ezek, ha akarjuk, ha nem, szép lassan a nyelv szerves részeivé válnak. Hasonlít ehhez a "helység-helyiség, fáradtság-fáradság, íztelen-ízetlen, szível-szívlel, izzadság-izzadtság " probléma. A helyesíráshoz nemsok (vagy nem sok?) közük van, de nagyon érdekesnek tartom ezt az egyébként tartalmas vitát.

Névtelen írta...

Én azt gondolom, hogy a lényeg, hogy csupa nagybetűvel írjuk, hogy AIDS és HIV. Az már más dolog, hogy nem szerencsés az AIDS-es és pláne a HIV-es kifejezés, ugyanis ezeket jobb, ha úgy mondjuk: HIV-fertőzött és AIDS-beteg. Az egyenlőre és az egyelőre szintén két különböző dolog. Így annyi, hogy azért a szabályzatból könnyebb tanulni vagy idézni, de sokszor az jobb, ha nem veszünk bele a paragrafusokba, hanem élő példával szemléltetünk. Lehet, Jakupcsek jobban el tudná magyarázni??

Névtelen írta...

külföldi szavakból vett mozaikszavak esetén nem szerencsés toldani magyar raggal, képzővel, jellel az alapszót, bár ez sokszor elkerülhetetlen. más az, ha eleve magyar szavakból rövidített a szó.
A seggfejezős írjon akkor egy példát, hogy mikor használjuk az egyelőre és az egyenlőre szavakat!
Ha már betéve tudja a magyar helyesírás szabályait!

Névtelen írta...

az a nagyon erős gyanúm van hogy shiva következő topicja a hiv és az aids helyesírási szabályairól fog szólni. ha nem arról, akkor pl. feldobhatnánk egy témát, csak ne gabi legyen. gonzinak milyen ötlete lenne???

any írta...

Meggondoltam magam. Kérek fórumot. És legyen benne csevegőszoba :)

Névtelen írta...

én is kérek fórumot:)
szerintem jobb lesz úgy!

shivamantra írta...

jaj, édeseim, de nagyon felzaklattátok magatokat! hát gyakoroljátok mán a toleranciát egy kicsit. fogok csinálni egy fórumot, vagyis inkább visszacsinálom azt, ami már volt egyszer, de nem most azonnal, mert most dolgoznom kell mást. várjatok pár napot türelemmel, és akkor. meg kell, hogy az anyu segítsen, mert elvesztettem a fórumomat. és mielőtt földbe döngölitek egymást a helyesírás miatt - mindenkinek lenne mit söprögetni a saját udvarában is. központozás és ilyenek.

any írta...

Ne izgulj, van bőven. Ha nem kerül elő a régi, majd lesz szép új fórumod :)

any írta...

Félsiker.
http://www.freeforum.hu/shivamantra

De időközben telenyomták borzalmas reklámokkal...

jóéjszaka :)

any írta...

(Na de most tényleg, a haloscan nem jó? Azon nem nagyon van reklám, vagy legalábbis nagyon kicsike. Azt híresztelik róla, hogy pár hónap alatt törlődnek a kommentek, de nálam még ott vannak a tavaly márciusiak. Relytéj!!)

Névtelen írta...

Úgy látszik érdemes volt felvetnem a kérdést, mert mindenkinek sikerült az AIDS és a HIV helyesírásán felizgatni magát, pedig én csak arra kérdeztem, rá, hogy miért O-val képzi a melléknevet, miért nem E-vel. :-)
Szerintem pedig az AIDS-es létező, és értelmes kifejezés. Ahogy mondjuk azt, hogy influenzás, náthás, ilyen- meg olyan kóros, és szindrómás. (és ha jol tudom ez esetben szindromáról van szó)
De én ezzel részemről lezártnak tekintem a vitát.
Mindenkinek jó szórakozást a helyesírási szabályok elemzéséhez, és kutatásához.
B.

Névtelen írta...

Grétsy László majd segít, tényleg él még?

Névtelen írta...

Grétsy él és nem szégyen tudni a helyesírási szabályokat akár kívülről is.

Érdemes tenni egy próbát és beütni a google-ba, hogy "egyenlőre" szót. Nekem a számláló szerint 569.000 találat jött ki. Ezek jelentős része helytelen használat. Azért ez elgondolkodtató... Így lesznek a hibákból később helyes szavak.

De ez valójában nem fontos. Itt és most.

Névtelen írta...

Isten éltesse Grétsy Lászlót!
Biztos szép kort élt meg eddig is!
Hiányolom a műsorát, meg az ahhoz hasonló műsorokat(pl. a tájszólásról, nyelvjárásról volt szó), de arra nem emlékszem, hogy a HIV/AIDS helyesírásáról beszéltek volna. Talán mert még mindig tabu?

Névtelen írta...

az új helyesírási szótár szószedetében benne van. ez jó hír.

Névtelen írta...

Woooww!!