2007-01-07

ingyen

a korábban felvetett és körbejajveszékelt témához most kicsit részletesebben ez a hír arról, hogy a hiv-fertőzés kezelésére szolgáló gyógyszerek ingyenesek maradnak - a 300 ft-os receptdíjat sem kell megfizetni.

örültök, remélem.
(valaki kérdezte a kommentekben, hát iderakom a továbbra is ingyenes gyógyszerellátásra jogosult terápiás területek és a kapcsolódó gyógyszerek felsorolását.)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kíváncsi lennék még melyek azok a betegségek, amelyekre érvényes ez a kedvező rendelet. Gondolom a különböző rákbetegségek, stb...amiket felsorolt, azok elég evidensek voltak!!

Más: azt írja a cikk a tünetes HIV-fertőzöttek és AIDS betegek gyógyszerei...nos, sokan vannak, akik tünetmentesen kezdik el a terápiát(és ez a jobb, mert ők időben vannak elkapva), tehát a kifejezés nem helytálló, úgy kellett volna írni, hogy minden HIV-fertőzött és AIDS beteg, aki a gyógyszerre szorul. Mert valaki pusztán a laboreredményei miatt is szorulhat a gyógyszerre, holott tünetei nincsenek, de a kezelést elkezdik, mert nem várják meg a rosszat. De ezt mindenki tudja már itt, hiszen mi okosak vagyunk:) Csak ugye ez is egy baki annak, aki nem szakavatott.

Névtelen írta...

ez most azt jelenti, hogy mielőtt meghalnánk, csak akkor adnak gyógyszert??

shivamantra írta...

nem, nem azt jelenti.

Névtelen írta...

Jajj, dehogy csak a halál előtt!
Már tünetmentes állapotban, minél előbb annál jobb. A cikkben baki volt, minden HIV-fertőzöttet megillet a gyógyszer, ha úgy döntenek az orvossal hogy elkezdik, legyen tünetes vagy tünetmentes.