2006-12-25

száncsengő

az ott az én sex machine feliratú pólóm a budapesti james brown koncertről. kiterítve fekszik, ahogy james brown is.
hát azért ti nagyon furcsák vagytok. úgy értem, van magyarországon ezervalahányszáz ismert hiv-fertőzött, meg több ezer, akiről nem tudjuk, meg karácsony is van, ti meg lerágjátok a tíz körmötöket (és az én másik tíz körmömet), hogy james brown aids-ben halt-e meg vagy sem. vajon hányan voltak bent közületek a lászló kórházban idén karácsonykor, hogy tudtok-e valamiben segíteni? hozzatok-e a bent fekvőknek valamit? vagy csak írjatok-e egy képeslapot?
és mikor voltatok teszten utoljára?
james brown öreg volt és borzalmasan elhasznált. ivott, szúrta magát, kurvázott és nem mellesleg az egyik legnagyobb zenész volt mindörökké, ámen.
nem mindegy, miben halt meg?
meghalt és kész. kár érte.
na most már pihenjetek szépen, és egyetek bejglit meg húzzatok óvszert. karácsonykor mindenki olyan könnyelmű.

28 megjegyzés:

Névtelen írta...

De akkor is, az Aids következtében halt meg??

shivamantra írta...

a pontos válasz az, hogy nem tudjuk. tüdőgyulladásban halt meg. ugyanazokat az újságokat olvasom én is. van 123.435.789.435 darab cikk arról, hogy tüdőgyulladást és utána szívelégtelenséget kapott és meghalt. és ezzel szemben van egy olyan cikk, amiben azt mondja, hogy húsz éve fertőzött. de most már igazán mondd meg, hogy miért olyan fontos neked ez. biztos vagyok benne, hogy a te életedben is (akár ha hiv-fertőzött vagy, akár ha nem) sokkal több olyan ok van, ami miatt meghalhatsz, ami lényegesen nagyobb kockázat, mint a hiv. úgyhogy nem értem a türelmetlen izgalmat.
egyszer mind meghalunk. ki ebben, ki abban.

Névtelen írta...

de abba a kórházba csak úgy be lehet menni, hogy mit segíthetek? ha mondjuk nem vagyok milliomos adományozó vagy tudomisén? mondjam azt, hogy csókolom, hozhatok egy kosár almát?

Névtelen írta...

Tényleg hogy is van ez a nyilvános kórházbajárkálás? Vagy félreértettünk valamit?

Névtelen írta...

szerintem biztos félreértettek valamit, mert ha jól értenétek a dolgokat, akkor nem kérdeznétek meg ötvenszer, hogy akkor most miben halt meg...

és nagyon kevés esze lehet annak is, aki azt gondolja, hogy shiva az összes hozzáférhető anyagon is túl biztosan tud valamit james brown haláláról, amit senki más nem tudhat.

kórházbajárkálás pedig csak nyilvános van, titkos kórházbajárkálás nem létezik.

egyébként be lehet menni a kórházba és vinni egy kosár almát is akár, örülnek neki.nagyon szeretlek stan.
puszi
klm

Névtelen írta...

szerintem aidsben halt meg, de tök mindegy! boldog önnepeket!

Névtelen írta...

Kórházbacsakúgybejárákáls előtt: Kérdezd meg talán az illetékeseket - telefon is van a világon!
Esetleg föl lehet hívni a kórházat, ha valami szándékod van velük az ünnepek alatt aztán majd Ők megmondják, hogy lehet oda bejárkálni és mit lehet vinni. :-)

shivamantra írta...

namost az van, hogy az akarat utat nyit. ha valamit elhatározol, és tudod, hogy mit akarsz, akkor az úgynevezett körülmények nem akadályozhatnak meg. ha segíteni akarsz, akkor biztos megtalálod a módját. ez pont nagyon aktuális így karácsony körül, ugye?

Névtelen írta...

találtam egy ilyet, talán érdekel benneteket. http://www.onevisionphoto.org/

shivamantra írta...

köszi, ez megvan, mindjárt kiteszem. kicsit ellentmondásos, nálunk sok vita volt belőle, mert több kollegám is a zsűri tagja, és ment a szájtépés, hogy akkor ez most esztétizálja-e a betegséget vagy sem, és hogy mennyiben szolgálja a gyógyszergyár reklámcéljait.

m írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Azt hittem, hogy Aids betegséggel már nem lehet korházba kerülni...

Névtelen írta...

de lehet sajnos. de általában nem azzal kerül be az ember, hanem valami mással, és legtöbbször, ha nem vagy pozitív, nem is tudják sokáig mi bajod.

Névtelen írta...

Jó, de az utolsó stádium is kezelhető gyógyszerekkel, nem??

Névtelen írta...

igen, a gyógyszeres kezelést el lehet kezdeni akkor is... de az utolsó stádiumban kisebb az esély a felépülésre, és hosszú ideig tart míg a különféle opportunista betegségeket kikezelik. sajnos az is előfordul, hogy azok addigra már maradandó károkat okoznak.

a pozitiv teszteredménytől való félelem sokakat visszatart. közülük jónéhányan már későn kerülnek kórházba és pár hetes kezelés után meghalnak.

és azért a legtöbb ilyen eset nem az immunológiára kerül, hanem valahova máshova. és aztán a halál oka tüdőgyulladás és stb stb lesz. anélkül, hogy valaha is kiderülne mi állt a háttérben.

érdemes tehát megpróbálni a tesztet.

mfg

Névtelen írta...

Amint a fenti írás is elmondja, még a végstádiumban is van HAART, de sokkal nagyobb problémát jelent az OI-k kezelése. Sajnos, az opportunisták kezelése nagyon nehézkes és körülményes, nem beszélve arról, hogy sokszor a kikezelés után szeretnek visszatérni. És ilyenkor már lehet bármennyire hatékony az antiretrovirális kezelés, sokkal nehezebb a visszaút. Ha valaki csináltat egy tesztet és kidobja, hogy pozitív, de az illető tünetmentes, akkor sokkal jobban elejét lehet venni a dolgoknak.
A tesztre ciki és félő dolog elmenni, de a tünetekkel kórházba nem??? Ugye nem így van?

Névtelen írta...

En ezt kicsit finomitanam:
Szerintem az emberekbe tudatositani kell, hogy milyen kezelesi lehetosegek vannak, elony/hatrannyal egyutt, hogy tudjanak donteni.
ha valaki ezekkel nagyjabol megismerkedett utana mehet tesztre (ha ugy dont)
En voltam nemetorszagban teszten (akkor meg negativ lett :-)) es elotte egy par perces beszelgetes volt egy pszichologussal, es utana is. foleg ha pozitiv...(de ha negativ, akkor is leulnek veled)
itthon, megkapod a pozitiv eredmenyt, es hasta la vista, ha nagyon akarsz, kirohansz a pl. karolinara, es a 12-es busz ele ugrasz.
Ez NAGYON ROSSZ RENDSZER!!!
Az emberekkel meg kell ismertetni elotte a teszt sulyat, a lehetosegeket, problemakat, es ha pozitiv, akkor nem csak ugy szelnek ereszteni oket. (bar ha a busz ele ugrik, akkor legalabb sporol sok penzt a TB-nek)
Felkeszuletlenul Tesztet csinalni legalabb olyan rossz mint nem csinalni tesztet
B.

Névtelen írta...

B!

Felkészületlenül szexelni nem rossz?
A társadalom jórészének fogalma sincs a veszélyekről, illetve, hogy hogyan védje meg magát.
Ha elégedtlen vagy akkor menj el és vegyél részt a munkában. Foglalkozz HIV-prevencióval ingyen a szabadidődből (úgy ahogy mások csinálják) és akkor olyan lesz, amilyet te szeretnél.

Szörnyű, hogy mennyi negatívum, mennyi elégedetlenség van benned.
Ez még nem is lenne olyan nagy gond, de hogy ezt naponta rázúdítod a blogra...
Igaza volt valakinek, hogy nagyon jó közönség(ed) vagyunk.

Névtelen írta...

ugy latszik semmit nem irhatok ide, mert ha alairom, hogy B. akkor rogton mindenki lebasz.
bocsanat, hogy felhivtam fent a figyelmet egy masik szempontra is, ami ugy latszik teljesen lenyegtelen es erdektelen. mert szerintetek olyan kurva negativ vagyok. neha azert el is lehetne olvasni amit irok, es egy kicsit elgondolkozni rajta, es nem rogton kotekedni.
koszi, es igerem tartozkodom a hozzaszolasoktol
jo ejt
B.

Névtelen írta...

Azért ne sértődj meg B!
Amit írtál abban van igazság, de azért nézd meg a dolgok okait is.
A rendszert kritizálni lehet, de azzal azokat kritizálod akik csinálnak valamit annak ellenére, hogy nem lennének kötelesek. Akiknek kötelessége lenne csinálni valamit azokat más "fórumokon" lehetne elérni, ha egyáltalán el lehet őket érni.
Igazából nem is látom túl sok értelmét. Ebben az országban tényleg az van, ha valamit változtatni akarsz neked kell megcsinálnod. Ha szerencséd van normális társakat is találsz hozzá, de másokra várni fölösleges, mer akkor nem lesz semmi.

Névtelen írta...

kedves B:
azt hiszem, kis törődésre lenne szükséged, és arra, hogy (mint magad is írtad feljebb)valaki elolvasson és meghallgasson. valami miatt úgy érzed, hogy erre a szélsőségesen ellentétes vélemény a legjobb eszköz.

nemcsak szerintünk vagy kurva negatív, hanem saját magad szerint is. mi ezzel a baj? nyugodtan felvállalhatod a véleményedet, de azt nem várhatod el, hogy mások ezt elfogadják, viszont örülj neki, hogy válaszolnak rá.

ha nincs kedved ne írj, ha írsz, akkor fogadd el, hogy válaszolnak rá. vagy mit akarsz tulajdonképpen? és miért sértődsz meg?

mfg

Névtelen írta...

B!
Engem nem zavar annyira amiket ideírsz, már megszoktam és szeretem meghallgatni a másik oldalt is, mert abból is lehet tanulni.
Én azt javaslom, hogy találkozz Shivával, egy pszichológussal, vagy bárki szakemberrel, magánemberrel, akivel tudsz erről a problémáról beszélni! Jót tenne Neked. A véleményed pedig mindig vállald fel és ne ijedj meg, ha más álláspontot képviselsz, de ne akard azt ráerőltetni másokra/vagy olyan irányba befolyásolni másokat!

Névtelen írta...

B!
Szerintem is szükséged lenne egy kis jó szóra, de azt nem feltétlenül itt a blogon artcalanul kell megkapnod.
Csak egy tipp:
Miért nem mégy el egy pozitívoknak szervezett összejövetelre. Az általában jót szokott tenni mindenkinek.
Úgy tudom a legközelebbi nem is olyan soká lesz 6-án, de a honlapjukon is meg tudod nézni.
Most jobb ötletem nincs, de azt nem hiszem, hogy a net önmagában megold minden problémát. Emberek közé kell menni. Ez nagyon fontos szerintem és nem csak pozitívoknak!

shivamantra írta...

viszonylag rendszeresen találkozom b-vel.

Névtelen írta...

shiva ez enyhe tulzas, mert mar ezer eve nem lattalak :-)

Nagyon kedvesek vagytok, hogy valaszoltatok, de en altalaban nem azert irok, hogy nekem valaszoljatok, hanem a sajat velemenyemet, allaspontomat szoktam leirni a temahoz kapcsolodoan.
most pedig azert akadtam ki, mert leirtam valamit, es DUDE ugy reagalt ra, hogy nem is arra reagalt amit irtam, marpedig ha elolvassatok, alapvetoen olyan problemara hivom fel a figyelmeteket ami letezik, es kezelni kene.
es hogy kinek lenne a feladata? termeszetesen allam bacsinak :-). Annyit akartam irni, hogy a szures nem csak egy szurasbol es egy papircetli atnyujtasabol kene hogy alljon.
B.

Névtelen írta...

B!
Én meg válaszoltam erre egy másik topicban, hogy abban igazad van, hogy nem egy cetliből és egy tűszúrásból áll egy pozi lelet.
Ha Shivával találkoztál akkor biztos jó kezekben vagy, csak akkor ez derüljön ki a blogon is:)))

Névtelen írta...

A többiek is találkozzanak Shivával, vagy egymással, vagy valakivel. :-)

Névtelen írta...

akkor a klm, ha engem szeret, legyen kedves, fogja a kezemet, amikor viszem az almát, mert én eléggé félénknek érzem magam a kórházi bürokráciához.
mikor megyünk?