2006-12-28

onevision

megígértem, hogy iderakom a bms gyógyszergyár one vision fotópályázatának oldalát. az idei verseny témája: a hiv mások szemével. sok olyan hiv-fertőzött van, aki a fertőzése után teljesebb, céltudatosabb életet él, mint előtte. a fotópályázat célja, hogy olyan fényképeket gyűjtsön és díjazzon, amik ezt a változást dokumentálják.

a leadási határidő 2007. március 15.

én például sokkal tudatosabban élek, mint előtte. egy csomó dolgom lett.

27 megjegyzés:

Névtelen írta...

már ki is találtunk egy jót a vackorral.

Névtelen írta...

mi lenne az? bekülditek?

Névtelen írta...

Shiva, neked meg volt írva az, hogy el kell kapnod a vírust!!!

Névtelen írta...

azér ez egy kicsit bizarr megjegyzés, anonymous.

Névtelen írta...

Elég bizarr, de ha jobban belegondolunk van benne valami.
Bár anonymous nem erre célzott és én pedig nem Shivára célzok most, de van akiknek szinte meg van írva, hogy el kell kapniuk.
Úgy értem vannak akik életmódjukkal kihívják maguk ellen a sorsot. Hány meg hány meleget ismerek személyesn, akiket egyszerűen csak az ösztöneik irányítanak. Mint a holdkóros állandóan úton vannak, állandóan a cseten lógnak és alíg várják, hogy örökké izzó, viszkető picsájukat rátolhassák egy újabb gecitől ragadó faszra. Hogy gumival történik-e a dolog az csak a partneren múlik, így a beélvezés szinte állandó. Bumm a seggbe és kész! Kérem a következőt!
Nem akarok senkit sem elítélni, de sokaknak tényleg ennyiről szól az életük...
Akiket én ismerek ilyen életmóddal, azok már el is kapták a HIV-et, de többségük szűrésen sem volt így nem is lehet tudni, hogy mi a helyzet. Nem is érdekli őket. Csak halogatják a vizsgálatot, hiszen idejük sincs rá, mert menni kell a szent FASZ után, hiszen csak az adja az ÉLET értelmét. A pucsítás és a súrlódás öröme amit a hatalmas hágás nyújt (vadidegenekkel, akiknek a nevét sem tudják). Ez az egyetlen boldogság az életükben.
Nem tudom felfogni miért kell így élni. Miért kell millió esélyt adni a vírusnak és egyáltalán miért kell ilyen buta, üres, semmitmondó életet élni. A gayromeon például majdnem mindenki profilján ott van, hogy imádom a szexet. Miért kell ezt odaírni? Ki nem szereti a szexet, de miért olyan fontos ez? Miért annyira szexcentrikusak a melegek? Hát állatok vagyunk vagy mi? Állatabbak az állatnál is? Ezért nincs egy normális párkapcsolat, normális meleg élet a világon mert senki nem fogja föl, hogy mit művel az életével és másokéval...
Egyszerűen nem tudom ezt megérteni.
Nem bántani akarok senkit, de sokszor igazán bánt és dühít, hogy emberek így élnek, mert ezzel (na meg a rengeteg hazudozással, szarkeveréssel, képmutatással, rongyrázással, stb.) egymásnak is ártanak. Végtelenül gonoszak és aljasak vagyunk mi melegek egymással...
Tényleg nem ítélkezni akarok és mégegyszer mondom, hogy ez nem Shiva személyével kapcsolatos, de anonymous hozzászólásáról - még akkor is ha ő teljesen másra célzott - ez jutott eszembe és már régóta kikívánkozik belőlem.

Névtelen írta...

Egyébként anonymous hozzászólásával annyi a problémám, hogy kissé cinikus, mégha esetleg nem is annak szánta az írója.
Ugyanis attól, hogy Shiva így éli meg pozitívságát és próbál segíteni magán és másokon az nem jelenti azt, hogy ő ere született és ez az ő kiváltsága, hogy erre csak ő képes. Más országokban sok ilyen ember tevékenykedik, mint ő.
Itthon sincs semelyik pozitív (vagy nem pozitív) elől elzárva a lehetőség, hogy ugyanezt tegye...

Névtelen írta...

Dude-nak igaza van, amikor arról ír, hogy sokan csak a szexre utaznak, pláne védekezés nélkül és még szűrésre sem mennek, mellette váltogatják a partnereiket és esetleg drogoznak, isznak, cigiznek, meg amit akartok.
És ez valóban a HIV előfutára lehet!
DE! Azért nem minden ember meleg kapcsolatban fertőződik, nem minden ember azért mert baszik gumit húzni (hanem mert megbízik a másikban vakon), és nem minden ember ment végig 1000 emberen, hogy elkapja, szóval vannak kivételek szép számmal.
Ne akarjunk olyan képet festeni, ami csak a fertőzöttek egy részére illik ! Nem mindenki prostitól, tűtől vagy buzitól kapta el a fertőzést és lehet más a szexkultúrája is, mint a fentebb említett sorokban.

Névtelen írta...

Én nem a fertőzöttekről beszéltem általában. Ez kiderül hozzászólásomból aminek a lényege teljesen más. Szerintem félreértettél, mert én nem akartam semmilyen képet festeni, csupán saját tapasztalataimról írtam, ami szerintem bárki számára nyilvánvaló, hanem vagyunk képmutatóak.
Egyébként egyetértek azzal amit írtál, de ez a tényeken nem változtat.
Én egy olyan jelenségre próbáltam felhívni a figyelmet, ami tetszik vagy sem, sajnos létezik. Kivételek is léteznek. Nem állította senki az ellenkezőjét, de ha a hazai statisztikákat megnézed (vagy megkérdezel valakit a Lászlóban) akkor kiderül, hogy van köze ahhoz amit írtam.

shivamantra írta...

nem mentek kirándulni? nagyon szép idő van.

Névtelen írta...

Én csak, örültem, hogy van egy Shivánk, nem akartam megbántani senkit!

Névtelen írta...

a lászlóban kit kell kérdezni? és ott honnan tudják kinek milyen szexuális szokásai vannak vagy hogy fertőződött? amúgy biztos igazad van, dude! A fertőzöttek egy jórésze bizony az össze-vissza fekvésekből szerezte a bizonyítvány, de vannak akik nem!!

Névtelen írta...

hűha.
mindig nálad van a legtöbb névtelen hozzászóló és az a legjobb, amikor az egyik anonymus vitatkozik a másikkal és fogalmam sincs már a végén, melyik melyik.
legalább lehetne anonymus a, anonymus b, anonymus c.
de elég májgyulladásosan hangozna.

Névtelen írta...

a b c lehet vitamin is:)
Na de tényleg anon1, anon2, anon3 eseteleg, de izgibb ha anon mindenki:)

Névtelen írta...

Varjunk, es te ki voltal?
en mindig alairom!
B.

Névtelen írta...

a szexuális szokásaid a lászlóban nem érdekelnek senkit. egy betegséget kezelnek, nem a megszerzésének módját akarják kitalálni. ez lényegtelen.

azt, hogy fertőzött vagy-e, azt meg onnan tudják, hogy pozitív lett a teszted. érted nem?

Névtelen írta...

Persze, hogy a Lászlóban nem kérdezik kivel hogy és mikor feküdtél le, de dude azt írta, hogy ha valakit megkérdez X a Lászlóban, akkor ott megmondják. Előzőleg pedig arról érvelt, hogy sokan úgy kapják el a fertőzést, hogy orrba-szájba dugnak...a statisztika adatokat ad, hogy kb. mennyi fertőzött van, nő-férfi, hogyan fertőződtek, hány AIDS beteg van és hány halt meg, stb...de arról ott nem írnak olyat, hogy pl.a fertőzöttek 70%-a több mint 1000 emberrel volt és meleg, stb, stb...persze igaza van Dude-nak, csak nem mindegy, hogy tálaljuk a dolgot...

Névtelen írta...

A statisztika szerint a magyar pozitivok több, mint 80 %-a meleg. Ez nem csupán azért van, mert férfi a partnerük, hiszen az önmagában kevés lenne a fertőzéshez... Lehet ezt sokféleképpen tálalni, de ahogy a melegek többsége él az ömnmagáért beszél. Nincs ezen mit szépíteni. Felelőtlen ösztönlények vagyunk, akik pont úgy játszanak a másik életével, mint a sajátjukkal. Ráadásul történik ez annak dacára, hogy a melegek az átlag lakosságnál összességében jóval tájékozottabbak. Ezt álszentség tagadni még akkor is, ha vannak kivételek.

Egy ide kapcsolódó eset:
Pár hónapja a pure-on fölszedtem egy pasit. Nagyon ritkán fordul elő velem ilyesmi, de ez a fiú annyira helyes, kedves és értelmes volt, hogy nem tudtam neki ellenállni. Hajnali kettő körül hazavittem és fölmentem hozzá. Rengeteget beszélgettünk mindenféle dolgokról. Nagyon tájékozott volt és jó meglátásai voltak, igazi intellektuális izgalom volt vele dumálni. Ritka az ilyen.
Lényeg a lényeg, hogy pár pohár pia és kb. két óra után ágyba keveredtünk. Mivel én is akartam a dolgot, mondtam, hogy megfürödnék. Így is történt. Egymás után letusoltunk majd egymásnak estünk. nagyon szép teste volt a srácnak és nagyon jó volt vele. Rettenetesen felizgatott. Már nyúltam is az ágy mellé a farmerom zsebébe a gumiért, de nem volt ott. Mondtam neki, hogy vegyen elő egy gumit, mert én otthon felejtettem, vagy elhagytam táncolás közben. Azt mondta, hogy neki nincs gumija itthon. Kérdeztem, az hogy lehet, erre azt mondta, hogy az aktív dolga gumit hordani magával... Elkerekedett a szemem és kérdeztem tőle, hogy ezt komolyan gondolja-e, mert végülis az ő életéről is szól a dolog. Azt mondta, hogy eddig még minden pasinál volt gumi, pedig volt már jópár partnere (ez utóbbit mondjuk meg is tudom érteni). Tény, hogy eddig nálam is mindig volt...
Kérdeztem hogy akkor mi legyen. Azt mondta, hogy egy ilyen gyönyrű pasival még gumi nélkül is hajlandó lenne és hogy látja rajtam, hogy komoly vagyok és hogy nincs semmi bajom...
Mondtam, hogy akkor ezt most inkább hagyjuk, met bármennyire is be vagyok gerjedve én nem vállalok be ilyet és már kezdtem is öltözni amikor hirtelen előrántotta valahonnan azt a gumit, ami a zsebemben volt, hogy akkor csináljuk gumival. Bevallotta, hogy amíg fürdtem kivette és eldugta, mert szerette volna gumi nélkül megdugatni magát velem. Erre már túl sokat nem tudtam szólni, talán annyit, hogy "hülye köcsög". Lekevertem neki egy hatalmas pofont és eljöttem.

A jövőben ís igy fogok tenni ha ilyen szarházival hoz össze a sors. Sajnos vannak, akikkel csak így lehet.
Nagyon dühös voltam hogy hülyének nézett, hogy kutatott a zsebeimben, hogy rabolta az időmet és hogy veszélybe akart sodorni. És egyébként is örüljön, hogy nem vertem meg jobban. Tele van már a hócipőm az ehhez hasonló szivatásokkal, átbaszásokkal. Az ilyen gerictelen embereket móresre kell tanítani. Egyszer-kétszer megkenik őket aztán elmegy a kedvük a játszmázástól. Bár nem vagyok benne biztos, hogy ennyitől tisztességes ember lesz belőlük.

Névtelen írta...

hű, utolsó anonymus, én mondjuk nem mertem volna megpofozni az első randin senkit, de a felindulásod jogos volt. ha belegondolok, arandi meg egyben az utolsó is és olyankor már simán szokás pofozkodni.
az olyan jó, hogy eljöttél.

Névtelen írta...

mellesleg attol meg hogy gumival dugsz, nem biztos, hogy nem leszel aidses.
B.

Névtelen írta...

Nem tudom ezzel mit akartál mondani, de szerintem te sem...

Névtelen írta...

A 6:18 DU hozzászólás B-nek szól.

Névtelen írta...

Hogy a hazai fertőzöttek több mint 80%-a meleg, ez sajnos kissé túlzás, mert inkább 60-70% közé tehető, de az utóbbi időkben pl. csökken a meleg kiszűrtek száma, helyüket lassan átveszik a lányok és a heterok.
Amit mesélt Dude: felháborító, hogy kutattak a zsebében, de egy idegen helyen sajnos ilyennek ki van téve az ember. Jó ötletnek tartom, hogy eljött tőle, de a pofont kihagytam volna, annak ellenére, hogy igaza volt Dude-nak.
Egyet nem értek: Dude pozi vagy sem?

shivamantra írta...

akartok egy biztoságos szex blogot? persze, hogy akartok, majd mindjárt csinálok is egyet.

Névtelen írta...

anonymous 9:08 DU!

Amit a statisztikával kapcsolatban írtál abból semmi nem állja meg a helyét. Méghogy heyüket lassan átveszik a lányok és a heterok... Valóban több hetero (nő) fertőződött meg az utóbbi időben, de azért a melegeket nem tudták túlszárnyalni. Nem tudom számodra mit jelent az "utóbbi időben", de a 2006-ban szeptemberig kiszűrt 60 főből durván 50 meleg. Gondolom nem kell magyarázni, hogy ez hány százalék. A 85 óta kiszűrt 1345 főből is több, mint 1000 meleg. Ha az 1345-ből csak a magyar állampolgárokat vesszük figyelembe a melegek aránya vígan 80% fölött van. Ha pedig a melegek arányát kb. 5%-ra tesszük az összlakosságon belül, akkor az egy melegre jutó fertőzések aránya többszöröse az 1 heteroszexuális személyre jutónak.
Egyébként a heterok között valóban várható egy masszívabb emelkedés, de sajnos a melegek között egy sokkal gyorsabb emelkedés zajlik már most. Nem akarok ezzel semmit bizonygatni, de azért lássunk tisztán és ne szépítgessük a dolgokat, mert sajnos nincs rá okunk.

Névtelen írta...

Persze, nem szabad azt hinni, hogy nem nő a melegek száma sem, de nyilván azért a kevés a heterok száma,mert azok ritkábban járhatnak szűrésre. Hazánkban él kb. 3000 ember aki úgy rohangál, hogy nem tudja hogy fertőzött...szerintem azok között több a hetero.
Az természetesen való igaz, hogy a melegek összlakosságára sokkal több fertőzés jut.

Névtelen írta...

Sajnos újra ki kell, hogy ábrándítsalak.
Nem lehet tudni mennyi hetero fertőzött rohangál közöttünk úgy hogy nem tudja magáról, de hogy meleg rengeteg az biztos. Ugyanis bármilyen furcsa, de a melegek túlnyomó többsége egyáltalán nem jár szűrésre vagy csak nagyon ritkán, mondjuk 2-3-4 évente.
A melegeknek van egy kis magja, akik viszonylag rendszeresen járnak szűrésre, de sok olyan meleg pasit ismerek (20 és 40 év között) akik még soha nem voltak szűrésen több száz magyar és külföldi partnerrel a hátuk mögött...
Azt se feledjük el, hogy a melegeknek egy év alatt átlagosan véve többször annyi partnerük van, mint a heterok többségének és bár gumit sem a melegek sem a heterok nem nagyon használnak, az anális szex kockázata jóval nagyobb, mint a hüvelyi közösülésé.
A melegek világa egyébként is sokkal belterjesebb. A heteroknál jóval kisebb esélye van a vírusnak "körbejárnia".
Vidéken a helyzet még rosszabb mint Pesten. Ne felejtsük el, hogy Bp. szívóhatása ellenére is a 19 megyében együtt véve több meleg él, mint a Fővárosban. A vidéki melegek többsége a tájékozatlanság a félelmek, a távolságok és egyéb körülmények, stb. miatt soha nem volt szűrésen miközben följárnak Pestre szaunázni, bulizni és teljes gőzzel szedik fel egymást az internetről és a tv-teletext chatről is. A legenda is még mindig terjeng, hogy vidéken jóval kisebb az esély a fertőződésre, mint Pesten. Valamikor lehet, hogy így volt, de ma már korántsem biztos, hiszen regisztrált fertőzött is jut minden megyére rendesen.
Sajnos engem igazol az is, hogy az AIDS stádiumban tünetek alapján fölfedezett fertőzöttek között is a melegek voltak többségben. Tavaly sok ilyen eset volt.
A melegek között szokott az is előfordulni, hogy amikor valakiről kiderül, hogy fertőzött és korrekt akar lenni volt partnereihez riadóláncon sorban derül ki róluk is ugyanez, holott lehet hogy egyébként évekig eszükbe sem jutott volna elmenni szűrésre. Sajnos sokan nem mernek szólni partnereiknek így rengeteg fertőzött számára még akár több évig ismeretlen marad HIV-státusza és ezalatt több embert is megfertőz. Tavaly több ilyen kapcsolati lánc tagjait szűrték ki. Talán részben ennek is köszönhető a 106-os rekord.
Tehát továbbra is azt mondom, hogy a heterok között emelkedik a fertőzöttek száma, de a melegek között ez egyelőre sokkal gyorsabb.

Névtelen írta...

Mindre sűrűn rábólintok, csak azzal egészíteném ki, hogy a heterok még annál sem többen járhatnak el szűrésre, mert sokan azt hiszik még mindig: ez meleg betegség, ha nincs anális sex, akkor HIV-fertőzés sem, ha nem prostival voltam, akkor nem lehetek fertőzött, stb...arra akarom inkább felhívni a figyelmet, hogy a heterok sincsenek nagyobb biztonságban.
Amit a melegekről írsz az mind igaz lehet, de csak a melegekről szól. Egyetlen egy szavad sem vonom kétségbe egyébként.
Az a jelenség, hogy sok a friss AIDS stádiumos, valóban egyre gyakoribb, mégpedig azért mert eszébe sem jut sok embernek arra gondolnia hogy fertőzött és mire kiderül már késő...