2006-12-20

lipo


új lehetőség a láthatáron azoknak, akik már lipoatrófiában szenvedek, és azoknak, akik csak rettegnek attól, hogy majd lipoatrófiájuk (vagy lipodisztrófiájuk) lesz (mint én is).

az aquamid injektálható feltöltő anyag (steril vízben oldott polimer) tartós és esztétikus megoldást kínál az arcról elveszített zsírszövetek pótlására, illetve a lipó miatt kialakuló problémák kozmetikai kezelésére.

nem tudom, hogy magyarországon mikor és hogyan lesz elérhető, de azt igen, hogy súlyos esetekben az egészségbiztosító finanszírozza az ilyen jellegű beavatkozásokat.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Miért félsz attól, hogy lipoatrófiád lesz, hiszen teljesen egészséges vagy..??

shivamantra írta...

főleg azért, mert több a lipó viszonylag gyakori a hiv-fertőzöttek között. teljesen egészséges életet élek, de hiv-fertőzött vagyok. ráadásul proteáz inhibitort szedek (amikor szedek gyógyszert), és az növeli a lipó esélyét. és különben is, attól félek, amitől csak akarok.

Névtelen írta...

Minden HIV-fertőzött rémálma a lipo. Ha csinálnának egy kérdőívet, hogy tegyék sorrendbe a mellékhatásokat aszerint, hogy melyiktől félnek leginkább/melyiket tolerálnák legkevésbé, akkor biztos a lipo állna az első helyen vagy az elsők között. Ugyanis a lipo (bár nem a legsúlyosabb egészségromlást okozza, sőt viszonylag kevés laboradat változását vonja maga után vagy annak hatására alakulhat ki)DE nagyon stigmatikus és esztétikailag is a legkifejezőbb: az illető súlyos beteg lehet. A máj zsugorodását vagy a fehérvérsejtszám csökkenést nemigen látni szabad szemmel, de a lipót ki lehet szúrni:( A félelem teljesen jogos: emiatt vannak, akik leállítják inkább kezelést, pedig egyelőre az eredeti állapotba nehéz visszamenni/majd lehetetlen (ez is egy ok a félelemre)!!!

Névtelen írta...

Ergo. nem kell gyogyszert szedni.
egesz mas:
Mit gondoltok errol az uj oltasrol a mehnyakrak, ellen, allitolag a Human Papiomavirus ellen hat, tehat ferfiaknak is beadhato. meg nem neztem utana, csak a hirekben lattam.
B.

shivamantra írta...

erről június 2-án írtam. ne csak írj, hanem olvass is! http://shivamantra.blogspot.com/2006/06/kondyloma.html

Névtelen írta...

jovanna! nem kell azert lecseszni, mert nem emlekeztem egy fel evvel ezelotti bejegyzesedre. de akkor most HIV fertozotteknek erdemes? most elo kene venni azt a konyvet, ami leirja, hogy a vedooltasok hogyan mukodnek, es mennyire hatekonyak a HIV fertozotteknel
Bar nem is elek szexualis eletet, akkor nem kaphatom el, hacsak nincs mar bennem, es akkor meg midnegy. De azert altalanossagban jo lenne tudni
B.

Névtelen írta...

Úgy tudom elég drága, de nyilván az egészség miatt megéri.
amúgy tele a blog kondylomás cikkel, csak vissza kell olvasni.

Névtelen írta...

Humán Papillóma, Te!