2006-12-19

brecanavir


a gsk ma eljuttatott közleménye szerint a vállalat leállította a brecanavir nevű új proteáz inhibitor fejlesztését. a brecanavirt elsősorban terápiában tapasztalt, többszörös rezisztenciától szenvedő betegeknek szánta a gsk. azonban nem sikerült a hatóanyagot olyan formában előállítani, ami biztosítaná a betegek számára az egyenletes és megfelelő gyógyszermennyiséget a vérben. az úgynevezett formulálás már sok vegyület esetében okozott hasonló problémákat. a gyógyszerkísérletekben résztvevő betegek részére (a brecanavir most a második fázisban tart) a gsk igyekszik kellően hatékony alternatív terápiát biztosítani.


a brecanavir tehát egyelőre lekerült az új gyógyszerek listájáról. még számos további kutatás folyik természetesen, és főleg sok más proteáz inhibitor várható.

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kar. es meg sok ilyen lesz.

Névtelen írta...

A halál senkit el nem kerül..

Névtelen írta...

ebből is látszik, mennyi esélyünk van egy ellenszer kifejlesztésére. Ennyit a gyógyszergyárakról!!

shivamantra írta...

azt hiszem, egy szót sem sikerült megérteni az egészből. minden évben több tucat molekulával folytatnak különféle kísérleteket, és ezeknek csak egy része lesz végül használható orvosság. ez így van, amióta gyógyszerkutatás van, nincs ebben semmi meglepő. vagy ha neked a brecanavir volt az utolsó reményed, akkor keress meg levélben, segítek megoldást találni. számtalan lehetőség van még. gyógyszergyárak nélkül elég nagy szarban lennél.

Névtelen írta...

Én is azt gondolom, amit Shiva ír. A Brecanavir már több mint a 10. PI lenne - bőven van kínálat gyógyszerek terén- és olyan fura, hogy a PI-k (esetleg NRTI-k) kerülnek leginkább a reflektorfénybe. Igaz, a PI-k valóban nagyon hatékonyak a hatásmechanizmusuk lévén és gyakorlatilag ők hozták a fordulatot több mint 10 éve is a terápiában, de már lassan Dunát lehet majd velük rekeszteni.
Azon gondolkodom, hogy miért nem NNRTI-re specializálódnak a gyógyszercégek (megálltak 3 vagy 4 után), hiszen virológailag azok is vannak olyan hatékonyak, mint a PI-k. Igaz, az NNRTI-nek az akut mellékhatásai, míg a PI-nek a krónikus mellékhatásai(és olykor az akut is) kellemetlenek lehetnek. Ugyanúgy EI, MI és II területen sincs nagy előrelépés, úgy néz ki sokan a PI-kbe vetik a hitüket...
Mellesleg tavaly is a Prezista/Darunavir (PI) futott be!!

Ana írta...

Olyan rég írtál magadról. Hiányzol mindenkinek. Tessék írni.

any írta...

Eszembe jutottál a teszkóban. A Durex óvszerekhez most tök aranyos óvszertartó dobozt adnak ajándékba :D

shivamantra írta...

nahát, nagyon kedves, hogy érdeklődtök. nagyon jól vagyok, csak borzalmas év végi hajtás van: nindenki most akar gyorsan még mindent. ráadásul meg is fáztam, folyton tüsszögök és folyik az orrom megállíthatatlanul. de másként minden rendben. majd még írok is.

Névtelen írta...

Hát szerintem most mindenki tudja, hogy milyen időszak van.
Milyen az az óvszertartó???

Névtelen írta...

Jobbulast!

Peter