2006-12-07

kerget

nem tudom, említettem-e már, hogy az őrületbe lehet kergetni engem a

modern kor pestise

kifejezéssel. micsoda eszement, üres, ostoba, értelmetlen frázis, de tényleg!
erről jutott eszembe.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

http://www.origo.hu/tudomany/elet/20061121helyreallithato.html?pIdx=1

Ha teheted olvassad el.Talán 28 év alatt már lesz megoldás is,nem?

Névtelen írta...

Azt az újságírót, amelyik leírja a "korunk pestise" kifejezést, azt azonnal ki kéne rúgni. Aki pedig "állam bácsi"-t ír, abba ketten rúgjanak bele.

Névtelen írta...

nem ertem mi a gond ezzel a kifejezessel. nezzuk miben hasonlitanak egymasra:
a kozepkorban a pestistol rettegtek az emberek, ma az AIDStol
A kozepkorban emberek Millio haltak meg Pestisben, akarcsak ma AIDS-ben
A Pestis gyogyithatatlan volt es halalos (ez persze nem teljesen igaz, hiszen azert sokan tuleltek) az Aids is gyogyithatatlan, es halalosn (ez viszont minden esetben)

A terjedese egy kicsit mas, de a lenyeg, hogy tomegeket erint. es persze most lehetne elkezdeni a kulonbsegeket sorolni, de celom a hasonlosagra valo ramutatas volt.

B.

Névtelen írta...

ja, es meg az is hasonlo, hogy a pestiseseket kikozositettek, megprobaltak tavolmaradni toluk, akarcsak az AIDSesektol. es talan ez a legfontosabb hasonlosag

B.

Névtelen írta...

Ez a kifejezés inkább azokra a régiókra igaz, ahol nincsenek kezelések, gyógyszerek, meg ahol a lakosság több mint 1%-a, valahol 30% is! fertőződött. De ahol elérhető a kezelés és évi 5-10 ember hal meg, ott igazándiból nem nagyon beszélhetünk járványról. A pestis kifejezés az ami igazándiból nem állja meg a helyét, az AIDS-el fölösleges összehasonlítani, mert más korban, más kezelési lehetőségekkel, másképpen terjedt, stb...

Ami engem inkább meglepett a cikkben, hogy Bánhegyi dr. azt mondja, kb. 1000 ember van, aki vírushordozó, de nem csináltak még nála tesztet, azaz nem ismeri a státuszát. Azért fura ez a kijelentés, mert már 2 éve is 2500-3000 embert mondott olyannak, aki nem tudja magáról, akkor most miért csak 1000-et mondhatott? Szerintem az újságíró tévedett. Az 1000 az kevés...

Névtelen írta...

Nekem stilisztikai gondom van vele, B :) Valamirevaló újságíró nem tölti ki az üres helyet ilyen közhelyekkel, hogy korunk pestise, meg állam bácsi (ez még idióta is), meg Tél tábornok, meg társai. (Miért nem korunk tüdőbaja?)

Névtelen írta...

sajnos a korunk tudobaja meg mindig a tudobaj...

B.

shivamantra írta...

elolvastam a hosszúbonyolultat az origón, és azt találom a legfontosabb tanulságnak, hogy mind a mai napig halvány gőze sincs a kutatóknak, hogy tulajdonképpen hogyan is működik az immunrendszer. a 28 év kicsit kevésnek tűnik ennek fényében.