2006-11-07

jog


ordaskoma küldte ezt az okos, bár kissé hosszú cikket. olvassátok el figyelmesen, és majd beszéljünk róla.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tényleg nagyon hosszú és alapos, csak átfutottam, tulajdonképpen minden benne van, ami a jogokat illeti. Nekem változatlanul szívfájdalmam, hogy a kötelezettségekről sehol nem esik szó, mintha olyanok nem is léteznének.

shivamantra írta...

pontosan milyen kötelezettségekre gondol ön? a hiv-fertőzöttek, mint állampolgárok kötelezettségeit az alkotmány és más jogforrások pontosan tartalmazzák, pl. az adójogszabályok vagy a társadalombiztosításról szóló jogszabályok. remélem, nem erkölcsi kötelezettségekről fogunk ezúttal értekezni, hiszen azokat a pápa, a dalai láma vagy a moszkvai főpátriárka szabhatná csak meg. kinek-kinek hite szerint.

Névtelen írta...

Egyáltalán nem szeretnék a témával kapcsolatban értekezni, egyrészt azért, mert már mindent elmondtam ezzel kapcsolatban, másrészt azért, mert a betegek jogait tartalmazó jogszabályban a betegek kötelezettségei is megtalálhatók, csak kicsit tekerni kell az egérrel, harmadrészt azért, mert ez komoly feszültségforrás kettőnk között, és majd bolond lennék felizgatni magunkat ilyesmivel, főleg így karácsony előtt. Szívós munkával beleépítettem az életembe, mondtam már. Mindenki kezelje a szorongásait :)

Névtelen írta...

kedves anyu!

a kötelezettségekről, amiket hiányol a büntetőjogi rész szól, de nem mint kötelezettségekről, hanem mint felelősségről.

korenaer

Névtelen írta...

Hátöö... nem. De már megszületett az újabb poszt, ott megtalálható :)

Névtelen írta...

az csak az orvos-beteg összefüggésben való kötelezettség, és gyakorlatilag nem mond semmit. az itteni cikk nem a betegjogokról szól, hanem mindenféle jogról, ami a pozitívokkal kapcsolatban érdekes, és emelleztt a fgelelősségről is. szépen is nézne ki a világ, ha csak betegjogok lennének, meg beteg-kötelezettségek.