2006-11-20

jajdejó


múlt héten voltam vérvételen. a cd4-em 921, a százalékom 33%, a vírusom még nem készült el. de az mindenképpen jó, hogy a számaim nem romlottak, hanem javultak múltkor óta, és ennek nagyon örülök.
(biztos a sok mogyorós csokoládétól van...)

23 megjegyzés:

Ana írta...

*veled örülök*
Akkor nem kell még mindig gyógyszer? Ez a nap legjobb híre :D

Névtelen írta...

De hát előző alkalommal még csak 600 körüli sejtszámod volt. Ez vagy csoda, vagy nem mondanak igazat az orvosok, vagy te szeretnél minket megkimélni..

Névtelen írta...

szerintem ilyennel nem lehet kamuzni vagy viccelni, ez miért ne lehetne ennyi??? Az orvosok és Shiva is biztos igazat mondanak...hidd el! Amúgy az eredmények sokszor okozhatnak meglepit(akár pozitív, akár negatív élményt), ja egyrészről "pozitívat" már biztos...

Névtelen írta...

De ez az emelkedés akkor is hihetetlen, lehet, hogy Shiva véréből eltűnt a vírus?

shivamantra írta...

az van, hogy legutóbb szeptember 11-én voltam vérvételen, akkor 684 volt a cd4-em, és 28,5%. 9800 volt a vírusszámom. valószínűtlen, hogy eltűnt volna a vírus a szervezetemből, hanem egyelőre megbízható saját immunválaszt mutatok a hiv-re. ez távolról sem lehetetlen, hiszen az akut fázisban kezdtem gyógyszert szedni. ugyanakkor ez a módszer ma már a mellékhatások miatt ellenjavallt. ekkora cd4-es emelkedés is lehetséges, nincs ebben semmi különös. miért akarnék bárkit megkímélni bármitől?

Névtelen írta...

őőőőő...ez ennél összetettebb dolog...eltűnni azért nem, bár ha jól emléxem, akkor az előző mérésnél is alacsony volt a vírusa.
DE! Nincs összefüggés a normál CD4 és a vírusszám között. Azaz, lehet valakinek jó immunrendszer mellett ugyanúgy alacsony és magas vírusszáma is és lehet valakinek rosszabb immunrendszer mellett alacsony vírusszáma is.
Önmagában a 900 feletti baromi jó immunstátusz, de azért a vírus nem tűnik el...bár krónikus szakaszban az is ritka, hogy ilyen immunrendszer esetén magas legyen a vírusszám!!! Ja, a gyógyszerszedést sem holnap kell szerintem elkezdenie...

Névtelen írta...

a CD4 szám nagyon pillanatnyi és változó tud lenni...én már hallottam ugyanúgy 300-as csökkenésről és növekedésről is...nemhiába érdemes már akut szakaszban elkapni emberkéket, mert sokkal jobb immunválaszra és kisebb kezdeti virus set-pointra lehet kilátás!!!

Névtelen írta...

Ezzel a CD4 számmal még mennyi időd van hátra Siva? (Remélem, hogy nem sértelek meg a kérdéssel, és minnél több!

Névtelen írta...

Na erre kíváncsi leszek mit válaszol a kérdezett, de sejtem...de már megbocsáss ez elég "naiv" kérdés...ne hari, de kicsit nevettem is rajta, mert tudom, ha pl. ezt egy orvostól kérdeznéd, az mit felelne...

shivamantra írta...

nem veszem rossz néven, hiszen bármit szabad kérdezni. de a válaszom az, hogy fogalmam sincs. most azt gondolom, hogy valóban semmi értelme nem lenne megint elkezdeni gyógyszert szedni. meglátjuk azt is, mekkora a vírusmennyiségem. aztán ahogy telnek a hónapok, évek, kiderül, hogy milyen tempóban fogynak a cd4-es sejtjeim, hogyan romlik a százalékos értékem. úgy gondolom, ha így haladok, akkor egy-két évet még talán kibírok gyógyszer nélkül. utána megint gyógyszer, dehát azt persze nem lehet tudni, hogy akkorra milyen gyógyszerek lesznek. (kicsit azért lehet tudni - valószínűleg valami nrti vagy nnrti és valami pi.) és akkor még mindig nagyon sok lehetőség van. azt látom viszont, hogy a barátaim, kollegáim több mint húsz éve élnek és dolgoznak a fertőzéssel együtt, pedig akkoriban még semmilyen gyógyszer nem volt, úgyhogy hatalmas adag szerencse is kellett. szóval nem tudom. reálisan még harminc évre tervezek. addigra azonban már a korom is elvihet, és akkor is messze túléltem a magyar átlagot.

Névtelen írta...

na igen, pontosan arra a válaszra számítottam, amit Shiva bácsi is írt: fogalma sincs, mert ezt tényleg nem lehet előre tudni...
Ma már egy AIDS beteg kilátásai is sokkal jobbak lehetnek, mint mondjuk 20 éve. És tényleg nagy szerencse, hogy olyanok is élnek közöttünk, akik 15-20 éve tudnak a fertőzésükről és ha ők az akkori szerény lehetőségek mellett is életben maradtak, akkor a mostani tünetmentes fertőzötteknek (pl. Shiva) még jobbak az életkilátásaik. Kérdezni szabad, viszont erre egyébként az orvos is azt válaszolná: hogy fogalma sincs, mert így is van.

Névtelen írta...

de akkor minek a gyógyszer, ha a nélkül is el lehet élni egy jó ideig... nem is veszélyes betegség a Hiv!

Névtelen írta...

És az a biztos, ha továbbra is eszed azt a mogyoróscsokit.

Névtelen írta...

Egyél sok mogyoroscsokit... Hiába, lehet hogy megvan a Hiv ellenszere?????

Névtelen írta...

A gyógyszer minden fertőzöttnek kell előbb-utóbb, hiszen azért marad életben sokáig. Viszont míg valaki már a fertőződéstől számítva 1-2 éven belül szed gyógyszert, valaki 20 év elteltével sem. Ez attól függ, hogy kinek mikor van rá szüksége. A gyógyszerszedést feltétlen el kell kezdeni, ha valaki tünetes stádiumban van, ha valaki friss fertőzött(bár itt nem feltétel), ha időközben valakinek magas lesz a vírusa és/vagy nagyon leromlott az immunrendszere. A gyógyszer elkezdését vagy továbbfolytatását az orvos és a beteg közösen beszéli meg. Shivának annyira jók az eredményei(kiváló immunrendszer, alacsony vírus, tünetmentesség), hogy jelenleg semmi sem indokolja, hogy feleslegesen szedje a gyógyszereket és szenvedje annak mellékhatásait. Tudod: a mankó vagy a bot sem kell, amíg az ember tud rendesen járni!!!

shivamantra írta...

sajnos annyit már én is tudok, hogy a mogyorós csoki csak abban segít, hogy a végén dagadtan legyek aids-beteg.
kedves anon, ha annyira szórakoztatónak tartod a hiv-et, akkor szívesen adok belőle, majd meglátjuk, mennyit kacagunk utána együtt.

Névtelen írta...

GRatulalok, ennek nagyon orulok!!!!

B.

Névtelen írta...

hát, most már megszerettelek, szóval örülök a hírnek.

Névtelen írta...

Szerintem ez nagyon durva kijelentés volt, hogy nem is veszélyes a HIV...Remélem nem gondolta komolyan az illető, mert tényleg nem egy kellemes HIV-fertőzöttnek lenni, mondjuk ezt csak az érezheti igazán át, aki valamilyen formában érintett.

Névtelen írta...

mennyire ostoba az olyan, aki ilyet kérdez:
"ennyi cd4 számmal mennyi időd van?"

több van neki, mint neked arra, h visszabújjál az anyád büdös picsájába.

gonzi voltam of coz

Névtelen írta...

Lehet örülni, az a lényeg.

Névtelen írta...

Hát igen, buta kérdés, meg buta kijelentés az is, hogy a HIV nem is veszélyes. De hát azért van itt az ember, hogy tanuljon.
Különben ez olyan sok CD4, hogy egy HIV negatív sem biztos, hogy büszkélkedhet ennyivel.

shivamantra írta...

igen. az átlag magyar lakosság nagyságrendekkel szarabbul van, mint én. nem is panaszkodom.