2006-11-15

előkészület


valóban úgy van az, hogy december elsején van az aids-világnap. persze vagyunk itt páran, akiknek minden nap aids-világnap, de azért ha már van ez az "ünnep", akkor adjuk meg a módját.
ilyenkor hirtelen mindenki egy kicsit idefigyel.
azt javaslom - ahogy arról az utóbbi napokban többekkel beszéltem már -, hogy idén beszéljünk arról, hogy minél több ember menjen el tesztre. minden jel szerint már mindenkinek a töke van tele az óvszerhasználatról szóló figyelmeztetésekkel. valószínűleg ezek az üzenetek már teljesen hatástalanok. ha azonban sokan elmennek tesztre, akkor nagyobb lesz a figyelem, több fertőzött kerülhet hamarabb orvoshoz, ezek tovább élhetnek, és kisebb az esély arra is, hogy másokat megfertőznek.

MENJETEK EL TESZTRE!
(tudom, hogy megígértem, hogy elviszlek titeket, de még mindig félek mutogatni magam.)

17 megjegyzés:

Névtelen írta...

mondd meg egyszer s mindenkorra, melyik a tuti szűröde.

Névtelen írta...

tényleg shiva, az óvszer már a könyökünkön jön ki... :)
el kell menni tesztre, de még az sem elég...
a felvilágosítás terén kell erősíteni és az első kettő is működőképesebb lesz...
én így látom...

Névtelen írta...

szűröde szerintem az OEK a legjobb vagy az ÁNTSZ, de lehet Shiva mást javasoll. A Máriát semmiképpen nem ajánlom...melegek dícsérik a Szent Sebestyént is...az AATSZ-ben meg rendes kérdőív van...

Ana írta...

Szerintem a Gyáli úti. Nagyon elégedett vagyok velük.

Névtelen írta...

szeretem a world aids dayt. a mostani amúgy is különleges lesz nekem, aznap leszek 30 éves. öltözzek feketébe? :)

Névtelen írta...

De megígérted...

Névtelen írta...

Gyáli út szintén, illetve László Kórház.
Vajon Shiva hova teszi a voksát?

Névtelen írta...

Ismertek kifejezetten HIV/AIDS alkalomra, eseményre írt slágereket? Na nem magyarra gondolok, nem hiszem, hogy lenne...

shivamantra írta...

én is inkább a gyáli utat választanám.
megígértem, megígértem, persze. de most meggondoltam magam. nincs kedvem nagy tömegben odamenni, és úgy tenni, mintha ez egy vidám népünnepély lenne. ízléstelennek is érzem, és tényleg nincs kedvem megmutatni magam. ha elmegyek a tandembe, és tudja rólam három ember, hogy ki vagyok, az rendben van. egyedül elviszlek szívesen.

Névtelen írta...

Nagy tömeg? Olyan sokan vannak a szűrödékben? A Gyáli úton nem nagy a forgalom, meg aztán miért ciki szűrésre menni? Rákszűrésre nem ciki menni, míg HIV-re igen? Vagy biztos félreértettem valamit.

shivamantra írta...

igen, teljesen félreértetted, vagy inkább nem ismered a történetet. nekem hiv-fertőzöttként ugyan miért lenne kínos szűrésre menni, bár már semmi értelme. hanem megígértem egy csomó embernek, hogy elmegyünk együtt, és akkor mindenki csináltat egy szűrést magának, én meg fogom a félősek kezét. na ezt gondoltam meg, viszont egyenként elmegyek mindenkivel.

Névtelen írta...

Igazat adok Shivamantrának, ha egyenként viszi el a szűrésre jelentkezőket!!A félősek kezét fogni kell,de a csoportos segélyszolgálat tényleg nem ideális ötlet, külön-külön hatásosabb és jobb a tanácsadás is.

Névtelen írta...

Az AIDS világnapja nagyon jó dolog, szükség is van rá. Én a suliban (gimnázium!!) megszervezem a mi kis AIDS világnapunkat, az osztályoknak különböző teszteket plakátokat és szóbeli témákat kell majd kidolgozniuk. Ne csak szűrésre menjetek el, hanem viseljétek a piros szalagot!!!

Névtelen írta...

Megkérdezhetem, hogy a tesztben miket kérdezel tőlük? milyen a plakát? Mik a szóbeli témák? Az igazán jó ötlet, csak szerintem kevesen rendeznek ilyet, pedig már a gimiben el kell kezdeni!

Névtelen írta...

Hajrá Aids!4ever

Névtelen írta...

Az aidshiv.blogdreams oldalon minden információt megtaláltok erről a rendezvényünkkel kapcsolatban. Mi már gimiben kezdjük a megelőzést, ezért tartunk AIDS prevenciós órákat, itt Pécsen ez a program elég népszerű, bár még mindig kevesen tudnak rólunk és sajnos nem vesznek minket komolyan csak azért mert diákok vagyunk...

Névtelen írta...

szerintem a szuresre csak az menjen el, aki ugy gondolja, hogy ha pozitiv lesz az eredmeny, akkor tud vele valamit kezdeni.
ha nem tudtok vele mit kezdeni, ne menjetek el, csak ne szexeljetek
B.