2006-11-19

condoleezza


a lambda legal amerikai meleg-jogvédő egyesület felhívásban fordul az amerikai külügyminiszterhez, hogy szüntesse meg az amerikai diplomáciai testületben és a külügyminisztériumban a hiv-fertőzöttek hátrányos megkülönböztetését. ezt a petíciót csak amerikai állampolgároknak van értelme aláírni, de azért ne feledkezzünk meg arról, hogy hiv-fertőzöttek egyébként egyáltalán nem utazhatnak be az egyesült államok területére. több európai szervezet igyekszik harcolni ez ellen az igazságtalan, méltánytalan és jogsértő gyakorlat ellen.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az Egyesult Allamokban elek, es nemreg itt is voltam szuresen. A szures nem anonim volt, hanem "confidential", tehat nevet, cimet, iranyitoszamot kertek.
Direkt rakerdeztem, ha pozitiv lenne az eredmeny, kikhez jutnanak el az adataim. Megnyugtattak, hogy a kormanyzati szervekhez semmikepp. Az ervenyes vizumommal tehat szabadon utazhatnek Magyarorszag es az USA kozt.
Akkor lenne csak gond, ha zold kartyat szeretnek kerni, mert ehhez kell egy negativ HIV teszt is. Vagy ha ujabb vizumkero lapot kellene kitoltenem, ahol kulon rakerdeznek a kozegeszsegtani jelentoseggel biro fertozo betegsegre.
Szerencsere negativ lett a tesztem :). De azert orulnek, ha eltorolnek az utazasi tilalmat.

shivamantra írta...

nagyon jogos, amit írsz. egy csomóan utaznak az egyesült államokba úgy, hogy nem vallják be a státuszukat. ha gyógyszert szedsz, akkor már kockázatosabb a dolog, hiszen a határon nagyon könnyen le lehet bukni. nehezen magyarázod meg, hogy miért utazol mondjuk 150 rikító neonszínű "vitaminkapszulával" (kaletra, amiből napi hatot kell bevenni), amiről a hülye is látja, hogy valami komolyabb cucc.