2006-10-08

mégis

a korábbiakban írtakhoz képest az icaac konferencián bemutatott adatok azt mutatják, hogy a rezisztens vírustörzsek átadása egyre gyakoribb. tehát egyre többen fertőződnek meg olyan vírussal, ami eleve rezisztens valamilyen gyógyszerre vagy gyógyszerosztályra. a vizsgálatok szerint az nnrti vegyületekre kimutatott rezisztencia aránya nőtt meg a legjobban: a 2000-ben mért 2%-ról 10-11%-ra . a pi-kkel szemben mutatott kiinduló rezisztencia aránya egyenletesen alacsony maradt: nagyjából 5%. az nrti-vegyületekkel szemben mért kiinduló rezisztencia aránya enyhén emelkedett 4-5%-ról 7-8%-ra.
szerencsére a többszörösen rezisztens vírussal történő fertőzés aránya továbbra is rendkívül ritka, kevesebb mint 2%.
mindezek alapján a kutatók azt mérlegelik, hogy esetleg értelme lehet az újonan kiszűrt hiv-fertőzöttek gyógyszeres terápiájának megkezdése előtt rezisztencia-tesztet végeztetni annak megállapítására, hogy milyen gyógyszert érdemes szedni.

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Vajon miért szabadult ránk ez a csapás???

Névtelen írta...

az aids egy humbug, melyet a gyogyszergyartok talaltak ki, hogy novesszek a penztarcajuk nagysagat... hiszekeny ember barmit bevesz...

shivamantra írta...

ó, megérkeztek a denialista eszelősök! kedves mindenki, aki azt hiszi, hogy nincs aids, szeretném elmondani, hogy van. ne szaporítsuk tovább a szót.

Névtelen írta...

olyan hosszu a lefolyasa, hogy nem is biztos, hogy az imunhianyos allapotot a hiv okozza. aids lehetseges, hogy van, de te sem tudod bizonyitani, hogy a hiv virus okozza!

Névtelen írta...

jo, te hiv fertozott vagy, és hiszel abban, hogy aidses leszel. ne tedd, es majd meglatod, hogy nem leszel aidses. a gyogyszergyartok a hibasak.... attol hogy valaki osszeszed egy rakas betegseget, nem aidsos... a mai vilagban mar nem lehet tudni, hiszen egeszsegtelenul taplalkozunk. igen, ez az oka. a hiv meg nem is letezik. vagy ha letezik is, total artalmatlan.... ilyen a mi kis vilagunk, ne kepzelodjetek!

Névtelen írta...

jézusom... tapsoljuk meg anonymoust, aki nyilván mindent jobban tud.
látod, shiva, ennyi volt az egész. egészséges vagy, csak táplálkozzál már okosabban.

shivamantra írta...

jól van. én hiszek a szólásszabadságban.

any írta...

Ár-érték arány. Van, amivel/akivel kár az időt tölteni. (De lehet, hogy magára a jelenségre megérné kitérni a honlapon.)

Névtelen írta...

aki azt mondja, hogy nincs aids, az nem véletlenül mondja ezt. lehet, egyébként hogy tényleg nincsen, de mégis nagyon sokan belehalnak. valószínűleg azért mondod, hogy nincs, mert azt hiszed, hogy akkor tényleg nem lesz.

elmagyarázom: sok ember van aki megfertőződik a vírussal és ezek hasonló tünetek és betegségek kisértében x éven belül meghalnak. ezért gondolták az orvosok, hogy lehet valami összefüggés. nemcsak ezért.

azt hiszem, nagyon buta vagy.

Névtelen írta...

viszont a tartalomra visszatérve tényleg logikusnak tűnik rezisztencia-tesztet végeztetni.

fognak?

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.