2006-10-01

majdnem


már majdnem készen van. minden megjegyzést, javaslatot szívesen veszek. a kinézetén nem tudok változtatni egyelőre - a tartalomra koncentráljatok. köszi.

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

én a biztonságos szexből kivenném a szúnyogcsípést :) (ez szerepel különben a vajon fertőzött vagyokban is), inkább csinálnék egy olyan menüpontot, amiből kiderül, hogyan nem terjed és az is, hogyan igen.
talán nem csinálnék a biztonságos szexen belül külön homo és hetero almenüpontot. orális is előfordul mindkettőben, meg anális is. de lehet, hogy vannak olyan fontos különbségek, amitől külön kell lenniük.
fasza, hogy van ilyen, nagyon szépen össze van rakva. komoly, alapos. hú. és ez mindenkinek fontos, -oknak és +oknak egyaránt.

Névtelen írta...

alakul, mint púpos gyerek a prés alatt... :)
viszont én ismertem a 3 héttel ezelőtti verziót és ahhoz képest nem sokminden változott :(

Névtelen írta...

biztonságos szex, vagy biztonságra törekvő?
valahogy kezd megegyezni a "szakma" abban, hogy ha az ember a szexuális élete megéléséhez már minimum 1 partnert választ, akkor már csak törekedni lehet a biztonságra.

any írta...

Jaj. Jaj. (Este visszaszállok rá.)

Névtelen írta...

szerintem érdemes lenne meghagyni a biztonságos szex kifejezés használatát, mert különben az egyre pontosabb definíció mellett sajnos nem fogjuk megérteni, miről van szó.

mert ugye akkor azt kellene hivatalosan mondani, hogy

"a bizonyos körülmények között több, néha kevesebb veszéllyel járó, 100 százalékosan sajnos nem garantálható biztonságra törekvő szex".

De akkor még lehet, hogy mindig nem fogalmaztunk elég pontosan...

szerintem nem szükséges egy fogalomnak tisztáznia önmagát. másoknak kell megértenie, hogy mint jelent a fogalom maga.

Névtelen írta...

Egyszerűen safe sex-et használhatna, talán mindenki megérti:)

Névtelen írta...

engem érdekelne az a téma, hogy pozitívoknak, ha viszonylag jó állapotban van az immunrendszerük, tehát nem kell opportunista fertőzéstől tartaniuk, érdemes-e védőoltásokban gondolkodniuk, és ha igen, milyenekben. talán erről lehetne valamit írni.
kor

Névtelen írta...

A hepatitis A, B ellen javasolt a védőoltás, illetve szifilisz ellen. Ha az immunrendszer stabil, azaz legalább 350-es CD4 számmal bír a fertőzött, akkor érdemes kérni a PCP elleni védőoltást is.
Influenza ellen csak akkor, ha a beteg legalább 3-szor elkapja egy évben. Továbbá más tüdőgyulladások ellen lehet kérni, illetve az orvos véleményét kikérve rendeltetésszerűen.

shivamantra írta...

és még az is van, hogy ha olyan országba utazol, ahol mindenféle ártás leselkedik rád (délkelet-ázsia, afrika, india), akkor kérd ki az orvos tanácsát a védőoltásokról (illetve a malária elleni védekezésről). a lászló kórházban ugyanaz az osztály felel az egzotikus betegségekért, mint a hiv-ért. érdeklődj tőlük bátran.

shivamantra írta...

maradok a biztonságos szexnél. a szúnbyogcsípést javítom, és csinálok mindjárt egy külön fejezetet, ahogy vackor mondta - az jó ötlet. aki külön írt, annak is mindjárt válaszolok, csak nagyon úszom a munkában.

Névtelen írta...

Ne értsd félre, de én nem látok nagy változást a korábbihoz képest, úgyhogy maradok az akkori véleményemnél (ide csak a forma kedvéért írom le, hogy általában el vagyok tőle ragadtatva, és a külalak is így jó, ahogy van) :)

any írta...

(Még azt szeretném kérdezni, hogy jobboldalt a hiv+.hu-s kép az direkt nem link?)