2006-09-06

bangkok - helsinki

azt írja ez a thaiföldi újság, hogy finnországban meredeken emelkedik az új hiv-fertőzések száma, ugyanis a finn turisták thaiföldön szerzik be maguknak a vírust. thaiföldön igen magas a fertőzöttek aránya, különösen az északi régiókban, ahol az idegenforgalom is a legintenzívebb. a prostituáltak (mind a nők, mind a férfiak) pedig rendkívül nagy valószínűséggel fertőzöttek, ugyanis az óvszerhasználatot kevésbé veszik komolyan. sokaknak semmilyen más lehetősége nincs a létfenntartásra, mint a prostitúció.
magyarországon is egyre több olyan fertőzöttet tartunk nyilván, akik a nyári szabadság alatti kalandnak köszönhetik pozitív diagnózisukat. itt a nyár vége, írjon nekem, aki tesztet szeretne csináltatni azután, hogy remélhetőleg végigkeféltétek a nyarat.

7 megjegyzés:

Ana írta...

Én szeretnék! De nem találom az email címed.

Névtelen írta...

en is szeretnek, hatha negativ lesz :-)))
most mondtak be a hirekben, hogy egy gyogyithatatlan TBC fajta terjed a vilagban, elsosorban a HIV fertozotteket fenyegeti...
Hurra...
B.

Névtelen írta...

persze, hogy szeretnék, ugyan nem keféltem végig a nyarat és amikor mégis kefélésre került a sor, akkor óvszerben, de sosem lehet tudni. hátha volt egy régebbi nyár, amit végigkeféltem.

any írta...

Ja tényleg. Nem volt muszáj idei végigkeféléssel beszerezni :)

Névtelen írta...

igen, regi vegigkefelessel is lehetett. en egy nyarat se kefeltem vegig, es meg igy is be tudtam szerezni. megtanitom, hogy lehet ovszerrel is beszerezni, forduljatok bizalommal hozzam :-)
B.

Névtelen írta...

na, halljam azt a tuti tippet akkor! :)

shivamantra írta...

ha eddig nem keféltél végig egyetlen nyarat sem, akkor még mindig nem késő. jövőre is lesz nyár. használj óvszert!