2006-08-07

izrael

itt van az első hiv/aids ellenes reklámfilm izraelből. nézegessétek. ha ott lehetett csinálni és bemutatni ilyet, akkor talán lassan magyarországon is lehet.

16 megjegyzés:

Névtelen írta...

meggyozott... miert raksz ilyeneket ide Shiva?
B.

Névtelen írta...

Csak tegyen fel! Nekem tetszett!
Ugye azt mondta az aktív fél a passzívnak, hogy fogalmad sincs, hogy mekkora a különbség ha nem használnak óvszert...gondolom mindenki sejti, hogy érthette ezt.
És a végén a reklámfilm pedig felteszi a kérdést, hogy van-e fogalmad hogy mi a különbség HIV nélkül vagy azzal élni...

shivamantra írta...

továbbra is az az álláspontom, hogy mindenki feküdjön le mindenkivel, csak használjatok gumit. mindig ezt az álláspontot képviseltem, következetes vagyok.

Névtelen írta...

Nem, itt még jó darabig nem lehet ilyet bemutatni, attól tartok. Kár.

Névtelen írta...

engem is meggyőzött.
és szerintem pont azért került ide, hogy meggyőzzön.

Névtelen írta...

szerintem meg leginkabb hibas. ugyanis a film azt uzeni, hogy az oralis szexhez nem kell ovszer, ami egy nagyon rossz uzenet, es a kulonben is elegge elterjedt nezetet erositi, ami egyertelmuen hamis, hiszen mint azt korabban itt kitargyaltuk, oralisan is el lehet kapni. ha mar csinalnak egy ilyen filmet, akkor legalabb tenyleg korrekt legyen.
szerintem meg ne fekudjon le senki senkivel, mert nincs 100%-os vedekezes. miota pozitiv vagyok ezt kepviselem :-))
B.

Névtelen írta...

Hát én meg középutas vagyok - (nem mindenki mindenkivel és nem senki senkivel) mindenki azzal feküdjön le, akivel szeretne, csak legyen hozzá gumi :)
Na jó, megyek szabira.

Névtelen írta...

a film azt az üzenetet nem közvetíti, hogy az orális szexhez nem kell óvszer. senki nem olyan buta, hogy ilyen filmet készítsen.

hanem azt közvetíti, hogy a dugáshoz mindenképpen kell. és az utolsó mondat eléggé elgondolkoztató. szerintem minden tök korrekt.

B: mééé szerinted az orális szexhez kell óvszer??? fura vagy. :-)

nincs 100 %-os védekezés, semmi ellen sincs. butaság ellen meg sincs orvosság.

mcs

Névtelen írta...

Hogy ki kivel fekszik le az magánügy. Ilyen reklám viszont nemigen hiszem, hogy lesz nálunk, pedig figyelemfelkeltő.

Névtelen írta...

kedves mcs.
szerintem kell ovszer, de ezt mar korabban emlitettem mas hozzaszolasomnal.
a reklam azt uzeni, amit mindenki tud. en nagyon sokszor mondtam magamban, meg amikor nem voltam pozitiv, hogy semmi nem er meg annyit, hogy pozitiv legyek. es megis az lettem. talan az ember nem kerulheti el a vegzetet.
B.

Névtelen írta...

B-nek (is): néha az bekövetkezik, amitől nagyon fél az ember. vannak ezek az önbeteljesítő jóslatok (self-fulfilling-prophecy). talán hallottál róla.
érdemes elgondolkodni ezen. lehet, hogy az lesz a következő bajod, amitől épp most félsz és amit most programozol magadba. a betegségek megtalálják maguknak az ilyen lelki nyitott kapukat.

el lehet kapni orális szexszel is, ezt is mindenki tudja. miért kellene akkor ennek külön reklám? nem az a baj, hogy ki mit tud, és hogy ki mit mond, hanem az hogy aztán ki mit csinál. nem lehet egyszerre mindent... most erről volt szó a reklámban, egy másikban másról lesz.

sőt csókolózással el lehet kapni akár szifilszt, trippert, tbc-t, hepatitist, kanyarót, pestist, sars-ot, ebolát vagy influenzát is. jobb tehát tényleg vigyázni. ezekbe mindbe bele lehet halni. de egy tripper a trorokban az sem nagyon szép dolog.
a madárinfluenza az nem ilyen, ahhoz például madárszéklettel vagy levágott hattyúfejekkel kell játszani. vagy erről is kellene talán egy korrekt reklám... ??

Névtelen írta...

arra utaltam csak, hogy ez elegge elterjedt nezet, hogy gumi nelkul nem dugunk... az kevesbe elterjedt, hogy gumi nelkul nem oralizalunk :-))) tehat sokkal inkabb erre kene ramennie egy kampanynak.
ami pedig az onbeteljesito joslatokat illeti, hat igen, nyilvan erol van szo, es mint ilyen, mar tudom is a kovetkezo betegsegemet :-)))
B.

Névtelen írta...

Megnéztem. Nem láttam benne üzenetet, hogy a sz.páshoz nem kellene gumi, viszont az "brutálisan" lejött, hogy dugáshoz igen. Vagy ha nem: HIV.
Jó a klipp. Csakhogy itthon bemutatni egy ilyet??? Hehehe. Kötve hiszem. Majd 2564-ben esetleg.

Névtelen írta...

Ezen beszartok a röhögéstől - szerintem:))) http://www.metacafe.com/watch/120702/unprotected_sex/

Névtelen írta...

B.
miért mosolyogsz, ha kell, ha nem?

ms

Névtelen írta...

Már nem arra a filmre mutat a link! Lemaradtam róla?