2006-08-08

elmondjam?

ebben a cikkben, ami a queerplanet című ausztrál, internetes meleg folyóiratban jelent meg, arról folyik a vita, hogy ha valaki hiv-fertőzött, megmondja-e a partnerének egy esetleges egyéjszakás kaland során. a cikk szerzője arra következtetésre jut, hogy nem kell megmondania, mert azzal nyilvánvalóan lehetetlenné teszi magát, főleg ha egy kisebb közösségben él, ahol a titkok sérülékenyebbek. hanem azt írja, hogy a biztonságos szex szabályainak betartása mellett gyakorlatilag nagyon kicsi az esélye a fertőzésnek, és ezért - mivel a hiv-fertőzötteknek is jár az intimitás és a szex - nyugodtan szerelmeskedhet akár fertőzött, akár nem-fertőzött partnerével. mindemellett az írás kiemeli, hogy sokkal jobb lenne, ha a meleg társadalmat éppen a hivvel kapcsolatban nem a kirekesztés, az undor és a közöny jellemezné, hanem az összetartás, támogatás, óvatosság, megértés és figyelem.
ez ausztráliában van.
meg sem kérdezem, hogy mit gondoltok erről, mert tudom, hogy mindjárt elszabadul a pokol.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

azert lehet kommentalni? :-)
B.

Névtelen írta...

szerintem nem kell megmondani senkinek semmit. mindenki elsősorban magára vigyáz. aki lefekszik valakivel, az tudja, hogy veszélynek teheti ki magát. kisebb vagy nagyobb veszélynek. 100 % biztonság nincsen. ezt tudomásul kell venni.

arra a kérdésre, hogy pozitív vagy-e szigorú értelemben két korrekt válasz létezik: 1. igen 2. nem tudok róla. A 3. válasz (nem) a laborlelettől számított első partnerrel történt első aktus megkezdéséig lehet érvényes. és hát amikor lefekszünk valakivel, nem is sejtjük, hányadikak vagyunk. minek akkor ezt közölni? aki nem tudja, hogy pozitív, ugyanolyan veszélyes, sőt. miért kellene máshogy bánni azzal, aki tudja? csak mert tudja? és el is hisszük, ha valaki azt mondja: nem az? vagy netán: nem fekszünk le azzal aki pozitív, hanem csak azzal aki nem tudja, vagy azzal aki azt állítja, hogy nem? Hát a valóság azt mutatja, hogy ez sajnos mégis így működik.

mindenki a maga szerencséjének kovácsa és mindenki gyanús lehet, aki él. a biztonságos szex lehet bizalom dolga is, de sajnos az ilyen bizalomból születik a legtöbb fertőzés.

ms

shivamantra írta...

mindig lehet kommentálni, tessék csak.

Névtelen írta...

Valamit nem értek. Miért hangzik el olyan gyakran az "egyéjszakás kaland", miért van olyan érzésem, amikor olvasom a hozzászólásokat, hogy (bocsánat): fűvel-fával...
Hát nem minden ember az állandó partnerra vágyik? Vagy csak én vagyok ennyire konzervatív?

Névtelen írta...

nem csak te.
en is mindig allando partnerre vagytam. vegulis meg is kaptam, tobb milliardot rogton, es addig egyutt leszunk, mig a halal el nem valaszt minket. sot, egyszerre fogunk meghalni. micsoda romantika!! :-))
B.

Névtelen írta...

azért hangzik el olyan gyakran, hogy "egyéjszakás kaland", mert nagyon sokan fűvel-fával kefélnek. ezt nem tudtad????

nincsen ezzel semmi baj sem. sokan vágynak persze állandó partnerre, de közülük sokan, amíg meg nem találják meg, addig is lefekszenek sok másik emberrel is, és nem várják meg amíg megtalálják az igazit. mert akkor nagyon sokáig kellene várniuk. ez már a legkésőbb 80as évek végétől így van, magyarországon is:-)). ezt érdemes figyelembe venni, ha a hiv-ről beszélünk. és sokkal inkább érdemes erről beszélni, mint arról, hogy ejnye, ez a sok fűvelfávaldugás... egyetértünk?

ms