2007-08-28

hülyeség


ez ma vitathatatlanul a nap híre. egyben pedig a nap hülyesége is.
sajnos minden héten kapok egy ehhez hasonló témájú levelet. úgy tűnik, az országban hemzsegnek a félreismert, letagadott, bezárt, megfélemlített ám zseniális tudósok, akik már több gyógymódot is felfedeztek a hiv-fertőzés, a rák és az öregedés ellen, csak a kormány/egyház/ellenzék/idegenek nem engedik őket. úgyhogy nem vagyok meglepve.

megvannak az eredményeim: 934 a cd4-em, 33%, a cd8-am 32% (az a jó, ha kevesebb, mint a cd4), a koleszterinem picivel a határérték felett, a triglicerid szintem pedig jóval a határérték felett van. úgy tűnik, száz évig fogok élni, csak nagyon zsíros falat leszek.

aszongya lejjebb anon, hogy csalódott bennem, mert nem vagyok szociálisan eléggé érzékeny. szerintem nem érzéketlenség, ha én mást gondolok, mint te. nem hiszem, hogy ne érteném meg, hogy neked (másoknak) nehéz. mondjuk, mindenkinek nehéz szerintem. mindenkinek van baja. ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy mindenki jobbára maga tehet a saját életéről. sok olyan embert ismerek, aki tudott változtatni, aki a legnagyobb bajból és betegségből is emelt fővel tudott kijönni. magamat is közéjük sorolom. ezen semmilyen gyógyszeres doboz nem változtat. de értem, ha te nem akarod a gyógyszeredet mások előtt bevenni. akkor ne vedd be mások előtt, nincs ezzel gond. csak azt akartam mondani, hogy sokszor az a tapasztalatom, hogy az emberek egy csomó mindent "túlfélnek", és ezzel megerősítik az előítéleteket. amíg ezen nem sikerül valahogy változtatni, amíg még mindig sokan úgy viselkedünk, mintha a hiv-fertőzés nem egy betegség lenne, hanem valamilyen bűnös, mocskos stigma, addig megerősítjük a környezetünk előítéleteit.
ez nyilván nem olyasmi, amit máról holnapra meg lehet változtatni. de elgondolkodni érdemes lehet.

29 megjegyzés:

Névtelen írta...

Döbbenet az, amit ma olvastam. Hozzá sem tudok szólni. Én egyébként nagyon megválogatom, hogy hol olvasok tudományos jellegű írásokat, pl. X, Y, stb... lapokban(nem nevezném meg) soha.

Mennyi az a triglicerid szint, ha szabad kérdezni? 2 felett már nem számít jónak, ugyanakkor a koleszterin kismértékű emelkedése szinte minden pozitív problémája. Nem csoda, pláne, ha PI-t szed az illető.
Az immunológiai értékek viszont messze nagyon jók!

A gyógyszerdobozos témáról meg annyit, hogy ha van egy topic, akkor bárki hozzászólhat. És minden vélemény eggyel több ismeret, tapasztalat. Meg kell hallgatni a másik oldalt is. Át kell érezni, hogy valakinek ez nehezebb, míg másnak az gyerekjáték. Inkább azt olvastam volna szívesen, hogy kik előtt nem mered bevenni a gyógyszert, bár sejtem. Azt akartam olvasni, hogy Te is hús-vér pozitív vagy, félelmekkel és nem vagy olyan "laza", hogy szeretteid előtt bekapod a gyógyszereket.

Az a cikk, amit meg olvastam, szal sajnos nem tudok tovább lépni. Legszívesebben lenyomoztatnám, hogy kik azok, ilyenekkel szeretik szűkreszabott idejüket elütni.

Névtelen írta...

HAT ILYET MEG NEM LATTAM...ez valami vicc???

Névtelen írta...

Hát nagyon komoly nem lehet, makarónimelegítő-szerű kütyüvel, fényképből szedett egyedi azonosítóból mindenféle kórt meggyógyítani... (a C vitamin kimaradt, az egy másik társaság generálgyógyszere). (Vicc vagy elmebaj, esetleg médiateszt.)

Száz évig fogsz élni, de szerintem 80-tól felfelé az időd nagy részében azon fogsz síránkozni, hogy szemmel láthatólag öregszel :D

Névtelen írta...

Az a gond, hogy én még most is ugy gondolom, hogy a HIV egy "bűnös, mocskos stigma" és ahogy te is írod mindenki maga alakítja az életét, tehát minden fertőzőtt (leszámítva azokat akik ezzel születnek, vagy vérátömlesztés stb. útján kapják el) maga tehet a saját bajáról, ergo úgy kell nekik/nekünk. Viszont te valóban elég jól kezeled ezt a betegséget, ebből is látszik, hogy ilyen helyzetből is lehet valamit kihozni.

az értékeidhez gratulálok, én is pont hétfőn voltam, sajnos nem futottunk össze. (és mondtam, hogy a koleszterin nem lehet olyan magas! :-)
B.

Névtelen írta...

na ez talan valamivel tudomanyosabb :-)

http://www.origo.hu/tudomany/20070828-sikerult-meggatolni-az-aidset-okozo-hiv-novenyi-hasonmasanak-szaporodasat.html

B.

Névtelen írta...

Nem tudom eldönteni, hogy ez a vida elmebeteg, kormányellenes provokátor vagy csak egy gerinctelen féreg, aki betegek pénzére pályázik. Gyanítom, hogy mindhárom igaz rá és nagyon szomorúnak találom, hogy a SOTE-ról ilyen patkányok kerülnek ki...
Börtönben lenne a helye, vagy a diliházban!
A cikkhez tartozó fórum hozzászólásait érdemes végigolvasni. Elég tanulságos. Javaslom, hogy ti is szóljatok hozzá!

Névtelen írta...

(Azt honnan lehet tudni, hogy a SOTE-n végzett? Meggyőződött már erről valaki?)

Névtelen írta...

szerintem a vidát a dezső andrás találta ki, viccből. tisztára úgy néz ki legalábbis.

Névtelen írta...

szerintem Vida nem is végzett orvosit...

Névtelen írta...

szerintem Vida nem is végzett orvosit...

Névtelen írta...

Ha dezső andrás ilyenekkel "viccel", akkor meg van róla a véleményem. Ostoba, primitív, embertelen és gyerekes vicc az ilyen. Nagyon fantáziátlannak és pihent agyúnak kell lenni ahhoz, hogy valaki ezzel a trágyával akarja az embereket, vagy talán saját magát szórakoztatni...

Névtelen írta...

Megáll az ember esze, hogy egyesek ilyen baromságokkal fárasztják az embereket.
Jobb lenne, ha inkább a lényegre koncentrálnának és mondjuk a statisztikákról írnának.
A Sziget-szűrés körüli felhajtásnak egyébként meglett az eredménye. Rengetegen elrohantak szűrésre olyanok is, akiknek egyébként eszükbe sem jutott volna elmenni. Sajnos sokan nem ok nélkül mentek. Nemrég voltam a Lászlóban és hallottam, hogy egészen elképesztő mennyiségű embert szűrtek ki az utóbbi egy hónapban, és nem csak melegeket. Mindenféle korosztályból kerültek ki új fertőzöttek és a legdurvább az, hogy voltak, akik csak a médiában zajló hírverésnek köszönhetően lettek kiszűrve.
Mostmár azt hiszem, hogy mégiscsak hasznosak az ilyen időnkénti "AIDS-szenzációk" ha már prevenció nincs az országban, mert ezeknek köszönhetően legalább a társadalom egy részének ráirányul a figyelme a védekezésre és a szűrésre.

Névtelen írta...

ó hogy bassza meg a kurvaisten. most megint beparáztam
gonzika

Névtelen írta...

Akkor itt az ideje, hogy elszaladj szűrésre! :-)
Csak ne a Mária utcába menj! Több haverom is ott lett kiszűrve. Ill. nem lett kiszűrve. Szal. az úgy volt, hogy elmentek szűrésre és alapból két hét, mire van eredmény. Mikor mentek a leletért nem mondtak nekik semmit, csak hogy meg kell ismételni. Sejtették, hogy gáz van mert addig mindig megmondták nekik hogy negatív. Ezek után még két hetet kellett volna izgulniuk, de inkább elmentek máshová, ahol aztán hamar megtudták hogy pozitív.
Szerintem ez az eljárás tök gáz. Eldöntöttem, hogy soha többet nem megyek oda szűrésre. Egyébként is mindig annyit kellett várni a vérvételre még akkor is ha senki nem volt előttem.

Névtelen írta...

van azért egy pár hely azon kívül, ahol csinálnak szűrést szerencsére.

shivamantra írta...

a mária utcával nekem is sok a bajom. sajnos ott még mindig tartja magát a régi iskola dr. várkonyi viktória uralma alatt. a doktornő több kárt tesz már, mint jót.

Névtelen írta...

Mária utca. No comment. De nem sokkal különb a László, az AATSZ sem. A legjobb a véleményem az OEK-ről, a többi szűrödét nem ismerem.

Névtelen írta...

Hát nem tudom. Az OEK heti kemény 2!!! óra hosszáig van nyitva. Ráadásul napközben, amikor az emberek többsége dolgozik, vagy iskolában van. Ennyi telik tőlük...

Tökéletes szűrőhely egyébként nincs. Van aki az egyiket szereti, van aki a másikat. Én mindenesetre a Karolinát választom, mert van szerencsém tudni, hogy ők a legjobb teszteket veszik meg és profi laborba viszik a vérmintákat, míg a többi szűrőhelyen titkolják a tesztek típusát és azt sem mondták meg, hogy melyik laborba viszik a vért.

Névtelen írta...

Az OEK heti 2 órás rendelése tényleg kevés! Pedig ott elég rendesek és a teszt típusát is elárulják. Nem értem, hogy miért pont ott ilyen rövid a rendelési idő. Való igaz, nagyon kevesen járnak oda! Tökéletes hely amúgy tényleg nincs, valahol kemény pénzeket kell fizetni, de megvan aznap az eredmény, valahol sokat kell várni, valahol meg úgy tekintenek a kiszűrtre, mint egy sorozatgyilkosra. Szal nem könnyű...

Névtelen írta...

En is szeretem a Karolinat, mikor eloszor mentem oda iszonyatosan be voltam parazva (kiderult a partneremrol, hogy szurja magat, meg kozben fuvel faval ugye..) es ok ontottek lelket belem. A 'munkafelvevo' srac is nagyon kedves :)

Névtelen írta...

A Karolinan tudtam meg, hogy + vagyok, es nagyon rosszul kezeltek a dolgot.
1, a srac miert tudta az eloterben????
2, ha tudta, miert mondta mar meg nekem
3, az ember ilyenkor ongyilkos akar lenni, es csakugy szelnek eresztik.
Németországban eredmény után elbeszeélgetnek az emberrel akkor is ha -, és pláne ha +. nem csak ugy, hogy "Na, es akkor menjen be a Laszlóba" és "nem kell ebbe azonnal belehalni"
ja, de srac elmeselte az eloterben, hogy neki volt egy ismerose, aki jol belehalt, de most mar nem hal bele mindenki azonnal. :-))))
welcome to Hungary

B.

Névtelen írta...

Osztom B véleményét. A Karolina eléggé el van szállva magától, csak mert kiszűrik az összes fertőzött 25%-át, aztán mehet Isten hírével a Lászlóba, semmi visszarendelés, konzultáció, meg elbeszélgetés, sem ott, sem a Lászlóban. Pedig tudják, hogy ilyenkor mire lenne szüksége az embernek. És egyáltalán nem szimpi ott egyik sem...erről ennyit.

Névtelen írta...

Visszarendelés? Minek? Ha valakit kiszűrtek, akkor minél hamarabb a Lászlóban a helye.
Nekem az a tapasztalatom, hogy ha az ember kérdez, akkor akármeddig beszélgetnek vele. Az pedig, hogy ki szimpi és ki nem magánügy. Hogy el vannak szállva maguktól az pedig hülyeség ez ugyanis nem preztizskérdés.
Egyébként azért szűrik ki a 25%-ot, mert oda jár a legtöbb meleg. Gondolom nem mennének oda, ha valóban olyan rossz hely lenne.

Névtelen írta...

Nem visszarendelni, de pl. kérdez az ember és nem válaszolnak neki ott a helyszínen, hanem csak azt mondják, hogy menjen a Lászlóba, ott majd mindent elmondanak. Jó, hogy a Lászlóban alaposan kivizsgálják, meg kezelik, de ott sem beszélgetnek el vele. Ezért lenne szüksége az embernek visszamenni arra a helyre, ahol kiszűrték, mert ott is tudnának neki segíteni, elmondani hogyan tovább.Elvégre azért van az intézmény. Hogy miért jár oda sok meleg, azt is tudjuk, hiszen az ottani dolgozók között is akad nem egy meleg. És igen, magánügy ki szimpi, meg ki nem, de ott a legjobb indulattal sem mondhattam volna egyikről sem azt, hogy szimpi. Éppen ezért nem is járok már oda. Ja és, sok kiszűrt pozitív utólag megbánja, hogy ott lett kiszűrve, ezt többen megerősítették anno. Teljesen mindegy hány százalékot szűrnek ki, csak akit kiszűrnek, azzal nem ártana a konzultációs napon elbeszélgetni. Pl. volt egy ismerősöm, akit úgy kellett kirúgni onnan, hogy menjen már, alig kérdezhetett. És amikor megkérdezte, hogy visszamehet-e konzultációs napon, hogy elbeszélgessenek, hogyan tovább, akkor az volt a válasz: hogy minek?
Én is úgy érzem, hogy akit kiszűrnek, arra kell egy jó félórát szánni, és nem 2 perc alatt kitenni a szűrét.

shivamantra írta...

nem érdemes a "rendzsertől" várni megoldást. magunknak kell lépnünk, ha nem megy máshogy. aztán valahogy mégsem megy.

Névtelen írta...

Pont az új (szeptemberi) Másokban van egy cikk, ahol szépen leírják, hogy a Mária utcában mennyit kell várni egy eredményre és ha pozitív, akkor nem mondják meg hanem hazudnak valamit hogy meg kell ismételni és várhatsz (izgulhatsz) még két-három hetet...

Névtelen írta...

Az egyik haverom ex-ét a Karolinán szűrték ki és még a Lászlóba is elkísérték, mert egyedül nem mert elmenni úgyhogy ne húzzunk le egy szűrőhelyet teljesen azért mert nekünk rossz tapasztalatunk volt ott.

Névtelen írta...

éééérdekesss!!!!amikor engem kiszűrtek a Karolinán és mondták, hogy irány a László, akkor megkérdeztem, hogy az hol van??? És ráadásul fel voltak háborodva, hogy nem tudtam. Honnan is kellett volna tudnom, amikor utoljára 4 évesen voltam kórházban???ez még nem is lett volna gond, mert eltaláltam oda, de csak annyit mondtak, h Nagyvárad tér környéke.mellesleg jólesett volna, ha elkísérnek, de fel sem ajánlották, pedig az orvos aki kiszűrt, az koránál fogva bőven az apám lehetett volna...így egyedül kellett elmennem és persze féltem ott rendesen, mert lepra egy hely, de senki nem ajánlotta fel a kísérgetést, pedig provokáltam!!!!

Névtelen írta...

Lehet, hogy nem provokálni kellett volna, hanem mondjuk megkérdezni...
Mellesleg pedig nem kötelességük a kísérgetés, de többször is megtették már szívességből.