2007-06-13

lisszabon

kértétek, hogy számoljak be a lisszaboni konferenciáról. hát tessék, itt beszámolok róla.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Valóban. A járvány egyre inkább Dél és Kelet felé terjed, de ez nem csökkenti hanem tovább növeli a járványt a nyugati országokban is.

Alíg van már ország a világon, amit ne ért volna még el egy bizonyos fokú robbanás és a fertőzés kiterjedése szélesebb társadalmi rétegekre.
A világ legtöbb részén már általános, nem csak bizonyos "rizikócsoportokat" érintő járványról beszélhetünk.
Valószínűleg előbb-utóbb így lesz ez a viszonylag alacsonyan fertőzött Közép európai országokban is. Az viszont szerintem egészen biztos, hogy a Közel-Kelet és az Arab világ lesz a következő régió, ahol jelentősebb járvány fog kialakulni az eddigi alacsony fertőzöttségi szinthez képest. Az okokat nem kell ismertetni, mindenki tudja. A helyzetet jelentősen súlyosbítani fogja, hogy ezekben az országokban nem lehet olyan témákról beszélni, mint drogok, melegek, prostitúció, biztonságos szex, nemi egyenjogúság, stb. Valószínűleg a kezdeti időkben teljesen el fogják titkolni/hallgatni a problémát, ahogyan az Kínában is történt. Sokáig azonban ez nem fog működni ugyanis egy ilyen pandémia alapjaiban fogja megrendíteni a muzulmán világ kultúráját. A következmények beláthatatlanok.

Névtelen írta...

Hi Shiva! A vírusszám vizsgálatod hogyan alakult? Drukkolunk neked!

Névtelen írta...

kidoblak nálam a linkek közé, utólagos engedelmeddel!

shivamantra írta...

a vírusszámom határérték alatt van. szedem tovább a gyógyszert, három hónapig még biztosan.
gus, köszönöm, ha kilinkelsz, annak mindig örülök.