2007-06-12

dohányzás


megint nagyon úszom a munkában, ezért vagyok itt ritkábban. de azért még szeretlek titeket, csak az időm lett kevesebb.
ebben a cikkben arról van szó, hogy a dohányzás 2015-re 50%-kal több ember halálát okozhatja, mint az aids, és az egész világon a halálesetek 10%-áért lehet felelős. ezt véssétek eszetekbe, amikor rágyújtotok. ráadásul a dohányosoknak 60-250%-kal nagyobb az esélyük arra, hogy hiv-fertőzést szerezzenek, mint a nem dohányzóknak. a cigarettafüst jelentősen gyengíti az immunrendszert, ezért a meglévő hiv-fertőzés esetén is ellenjavallt.
régen én is dohányoztam, és nem is bánom. nagyon szerettem dohányozni, de ma már gondolni sem tudok a cigarettára. nem kellett hozzá különösebb erőfeszítés, egyszerűen elmúlt nekem a dohányzás.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én is ugyanígy vagyok a bagóval, szintén szép emlékeket ébreszt.
Shiva! A lisszaboni ügyekről egy bötűt nem írtál! :)

Névtelen írta...

En is leszoktam majdnem 7 eve, jobb az elet igy :) Hihetetlen, hogy Magyarorszagon - ha jol emlekszem - 100 emberbol kb 50 dohanyzik, es 5-6 meg is hal tudorakban javareszt emiatt.
De ha egyszer jo uzlet..

Névtelen írta...

Most komolyan... nem durwwa dolog napi mondjuk 2 doboz bagót elfüstölni? Kell hozzá tüdő rendesen. A legjobb fizikai kondíciómban se tudtam egy doboznál többet elszívni, de sokan (csajok is) lazán teljesítik a 40 szálat. Vagy a ma divatosabb 2x19-et.

Névtelen írta...

2007 első negyedévében 19 embert szűrtek ki HIV-vel az egész országban.

Névtelen írta...

Ezt az adatot nem tudom, nem akarom kommentálni. Csak statisztikai szempontból van értelme bárminemű értékelésnek. A legjobb az lenne, ha ez a szám nulla lenne. A számok mögött hús-vér emberek állnak.

Unknown írta...

Most nem azért, de mi a károsabb:

1. cigizni, akár napi 2 dobozzal

2. buzizni, rajolni, jampizni sokáig aids-el?.

Szerinted melyik?