2007-05-18

védett

az inforádió honlapján találta stan nekünk ezt az írást arról, hogy a magyarok csekély mértékben védettebben a hiv-fertőzéssel szemben, mint más rasszok.
nekem nehézséget okoz értelmezni ebben az esetben a "magyarok" meghatározást, de talán az eredeti tanulmány kitér erre is. továbbá arról sem vagyok meggyőződve, hogy a hiv-fertőzés intenzívebb terjedésének afrikában vagy ázsiában az lenne az oka, hogy ott genetikailag fogékonyabbak az emberek. azt gondolom, hogy ez ennél jóval összetettebb folyamat.
az utolsó bekezdésben hivatkozott gyógyszercsoport alatt a kutató nyilván az entry inhibitorokat vagy a fúziós inhibitorokat érti. ezeknek a kutatása valóban előrehaladott állapotban van, hamarosan lesz is ilyen gyógyszer, amint erről már többször írtam. nincs tudomásom arról, hogy magyarországon is folynának ilyen kutatások.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az EI típusúra gondolt egyértelműen, ami már olyanoknak javallott elsősorban, akik kimerítették a kombinációk széles választékát, amúgy vannak kutatások Mo-on is, csak nem publikusak