2007-05-08

honlap

a hivpozitiv.hu honlapra elkezdtem felrakni a különféle hiv-gyógyszerek betegtájékoztatóit. nem mindent tudok megszerezni, azért arra kérek minden idejáró hiv-fertőzöttet, aki olyasmit szed, aminek még nincs fent a betegtájékoztatója, hogy keressen meg levélben, és akkor valahogy eljuttatjátok hozzám; az nagyon jó lenne.
aztán mivel a legtöbb kérdés a tesztek megbízhatóságával, illetve az ablakperiódussal kapcsolatban érkezik hozzám, ezért azt a részt is aktualizáltam, hogy kevesebb legyen a félreértés. még mindig adós vagyok ott néhány fejezettel, például ami az életvitelt illeti. ezekkel nemcsak az a baj, hogy nem volt időm megírni, hanem az is, hogy sokszor fogalmam sincs, mi lenne a legjobb tanács. nehezemre esik leírni ezt a pihenj sokat, egyél jól, sok zöldség meg gyümölcs és rendszeres testmozgás dolgot, miközben én például jó eséllyel nem aids-ben, hanem infarktusban vagy gutaütésben fogok elpusztulni a sok munkától.

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

http://www.clickclickclick.com/default.asp

Névtelen írta...

az én gyógyszereim közül a viramune betegtájékoztatóját nem tetted ki. gondoltam, beszkennelem és elküldöm, de aztán megtaláltam a neten magyarul: http://www.pharmindex.hu/gyogyszer-betegtajekoztato.xhtml?tid=14004
a cmpmedica oldalain nagyjából minden betegtájékoztató fent van, ami érdekes, hogy megtalálható a gyógyszerek ára is, ha valakit ez érdekel.
k

Névtelen írta...

az előző link vége (valamiért nem jelenik meg: .xhtml?tid=14004

shivamantra írta...

hát a viramune-t éppen ebben a pillanatban raktam fel, de azért köszönöm.

Névtelen írta...

Sajnos nem minden pozitiv engedheti meg magának anyagilag az egészséges életmódot. Van akinek pedig alkalma sincs elkerülnie a munkahelyi és egyéb stresszt illetve alaposan kipihennie magát.

Névtelen írta...

a shivának biztos nincs sok szabadideje, mert például a szülinapi ajándékáért sem volt még ideje beugrani. ;)

Névtelen írta...

érdekel az összes gyógyszer ára
hol található pontosan?

shivamantra írta...

a gógyszerek ára sajnos nem nyilvános, ráadásul országról országra változik, és nagyon sok tényező befolyásolja. a végső ár a gyógyszergyártók/forgalmazók és a betegbiztosító közötti éves ártárgyaláson dől el, és a kialkudott árakat általában titokban tartják. mindjárt írok erről egyet odakint.

Névtelen írta...

a hazai árak érdekelnének amit itthon alkudnak ki persze jó lenne egy viszonyítás is a többi országéhoz képest is

Névtelen írta...

Shiva,

Egész jó előadás volt ma a mindentudás egyetemén. Hogyan védenek az immunrendszer őrszemei? címmel. http://www.mindentudas.hu/magazin2/20070507orszem.html

http://www.mindentudas.hu/rajnavolgyieva/20070507rajnavolgyi.html

k