2007-04-02

megduplázódik

az "aids ázsiában bizottság" a manilában folyó ülésén megállapították, hogy a jelenlegi trendek mellett az ázsiai hiv-fertőzöttek száma öt éven belül megduplázódhat. jelenleg 8,6 millió fertőzött él a világnak ebben a térségében. közülük évente kb. 500.000 ember hal meg aids-szel kapcsolatos betegségekben, ami a térség társadalmai és gazdaságai számára hatalmas veszteséget jelent.
annak ellénére, hogy 2003. óta megháromszorozódott azoknak a betegeknek a száma, akik antiretrovirális kezelésben részesülnek, még mindig csupán az kezelésre szorulóknak csak 16%-a kap gyógyszert.
az okok többek között, hogy a politikusok nem értik és nem veszik tudomásul a problémát, hogy a betegség progressziója nehezen megjósolható, és hogy hiányzik a pénz. a szexuális tabuk lehetetlenné teszik a felvilágosítást, és a fertőzés aránytalanul nagy stigmát is jelent.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

A komentek számából levonható a tanulság: SZARUNK ÁZSIÁRA!

shivamantra írta...

hát egyrészről valószínűleg tényleg szarunk ázsiára, másrészről persze imádunk odamenni nyaralni, és megdugni a helyes kis thai masszőrnőket/fiúkat, nekik úgyis mindegy, ugye, legalább megélnek, és megtudják, milyen a karikás magyar fasz, aztán a sok vidám fényképpel együtt (anya a strandon másnap, miután kijózanodott, amíg én a haverekkel szórakozni voltam), jön haza a hiv is. aztán anya is fertőzött lesz, meg az évi egy kurva is, aki azért becsúszik, aztán bélát elviszi a furcsa tüdőgyulladás pár hét alatt. vidám nyaralást mindenkinek!

Névtelen írta...

Sajnos amit írtál Shiva nagyon megállja a helyét. Mi itt egyébként is mindenkire szarunk. Pedig most az egész világ Ázsiával foglalkozik. Nem véletlenül, de hát mit érdekel miket Ázsia. Elég ha odamegyünk és ott hagyjuk a gecinket egy pár helyen. Aztán meg hazajövünk és előadjuk a beképzelt haveroknak, hogy hol nyaraltunk. Mert hiszen az olyan trendi. Ez megy manapság kishazánkban. Sok-sok külsőség bármiféle belső tartalom nélkül hiszen a sznobériába jól beletanultunk 15 év alatt. Csak az agyunkat játszani tudjuk, miközben olyan buták vagyunk mint a föld.
Azokban az ázsiai nyomorultakban százszor több emberség van, mint bennünk.

Névtelen írta...

sajnos az azsiai emberek (szexualis ertelemben kulonosen) visszahuzodoak, igy errol az egeszrol nagyon nehez beszelni veluk, szamomra elkepzelhetetlen, hogy ott lemenjen egy "reklam"spot vagy valamilyen kampany. eleve azt is nehezen tudom elkepzelni, hogy mondjuk egy thai kozepkoru ferfi bemenjen a helyi seveneleven-be ovszert vasarolni.
es igen, szomoru, hogy leszarjuk azsiat. vagy barmit korulottunk.