2007-03-05

tmc278

a tibotec új tmc278-as számú nnrti-vegyülete 48 hét alatt ugyanolyan hatékonynak és biztonságosnak bizonyult, mint a jelenleg általánosan első gyógyszerként ajánlott efavirenz (stocrin/sustiva), derült ki a croi-n bemutatott 2. fázisú vizsgálatból származó adatokból. ugyanakkor a központi idegrendszerre, a koleszterinszintre és a vérzsírszintre gyakorolt hatásai (ezek a leggyakoribb mellékhatások) mérhetően alacsonyabbak, mint az összehasonlításban használt efavirenznek. az eddig kísérletek alapján a tmc278 rendkívül hatékony mind a wild-type, mind az nnrti-rezisztens vírusok ellen. 45 órás felezési idő mellett naponta csak egyszer kell szedni.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

és mennyi idő alatt lesz egy ilyen vegyületből bevehető gyógyszer? sajnos én nem értem, mit jelent az, hogy 2. fázisú vizsgálat.

Névtelen írta...

Miért nem írsz Shiva inkább erről: http://www.habostorta.hu/hab/zsofi/dolgai/200703/szenzacios_uj_gyogyszer_az_aids_ellen
A csapból is ez folyik!

shivamantra írta...

főleg mert már írtam róla. kattints az "integráz" címkére, mindhárom írás ezzel a vegyülettel foglalkozik, csak akkor még nem volt neve, csak száma.

Névtelen írta...

igazán bíztatóak ezek a sorok

Névtelen írta...

és mikor lehet majd bevenni?

Névtelen írta...

szerintem ez még a jövő zenéje...de megéri majd rá várni, mert kezdőkombiban egy szuper választás.