2007-02-23

megjegyzem

minden kommentár nélkül megjegyzem, hogy az engem az esetleges hiv-fertőzésük miatt megkeresők kivétel nélkül mind az első mondatban leszögezik, hogy MINDIG használnak óvszert.

27 megjegyzés:

Névtelen írta...

és mire? :-)
B.

Névtelen írta...

amire te is használtad, mindig.

Névtelen írta...

:-) ha mindig mindenre használtam volna, nyilvan nem lennék itt, nem? tehat nyilvan valahol hiba csuszott a rendszerbe :-)
B.

Névtelen írta...

azt hittem mindig használtál.

Névtelen írta...

Nekem ez úgy tűnik, mintha a + -ak másokat hibáztatnának, mert ők nem használtak valamikor és elkapták... és ebből kiindulva senki sem védekezett, aki elkapta.
Engem kicsit felháborított a gondozóval történt első beszélgetés is, amikor kellő hangsúllyal mondta, hogy "hát persze", amikor azt mondtam, hogy nem tudom honnan, mivel mindig védekeztem.

igt.

Névtelen írta...

"minek is az óvszer?"

Névtelen írta...

en bizony mindig hasznalok.. korrektul elotte fel, utana le, aztan kuka. megis nyugtalan vagyok, ahanyszor tesztre megyek, pedig a partner(ei)m is elkuldtem..
aki ide eljut, az talan legalabb tudataban van a veszelynek, es amennyire lehet, csokkenti.
ha mindenki igy tenne, akkor nem kellene ezzel az egesszel foglalkozni.
jartam mar ugy, hogy valaki megserotodott, hogy mit kepzelek rola, minek ovszer, o nem fekszik ossze csak ugy barkivel, miert lenne ra szukseg. hello.

Névtelen írta...

ez vicces.
en ugy mentem el tesztre, hogy azt hittem en is mindig hasznaltam ovszert, de ez bebizonyosodott, hogy nem igy volt, kulonben nem lettem volna pozitiv. szerintem az egyetlen vedekezes a no sex. minden mas rizikos.
Azert Igt-hez lenne kerdesem: mindig mindenben vedekeztel? (orális szexnel is?)
B.

Névtelen írta...

orális szexnél is el lehet kapni. sajnos.

pedig az ilyen hideg téli hónapokban egy kis torokgyulladás gyakran előfordul és máris sebezhetőbbé válik a garat. és azért a többség, nem csak a hegyét veszi be. :-))

Névtelen írta...

B.
teljesen jogos a kérdés...
nem, orális szexnél nem védekeztem, tehát lehetőségem volt rá, hogy úgy fertőződjek meg.
De véleményem szerint az óvszerrel történő védekezést az anális/vaginális aktusra értik. Persze lehetek én is tájékozatlan :)
És valóban csak a "no sex" és a monogám kapcsolat az egyedüli biztos védelem...

igt.

Névtelen írta...

A monogám kapcsolattal azért van egy kis baj. Mert ugye az elején 2-3 hónap után el kell menni tesztre, hogy az esetleges korábbi fertőzést kiszűrjék. Í(Sajnos már sokan itt elbukják, mert 3 hónapig nem tart hosszú távú monogám kapcsolatuk).

Ha mégis sikerül ez a 3 hónapos dolog, akkor pedig érdemes kettéválasztani a monogám kapcsolatot a monogámnak hitt kapcsolattól... A melegeknél ez fontos különbség. Inkább az utóbbi a jellemzző. Mindez ugye a bizalomról szól. A bizalom pedig nem része a biztonságos szexnek.

Névtelen írta...

A meleg férfiak hány százaléka fertőzött ma Magyarországon?
A válaszaitokat előre is köszönöm, azért kérdem, mert erről még sosem hallottam, egyáltalán hány meleg férfi él az országban?

Névtelen írta...

nehéz kérdés, mindkettő csak becsülhető, pláne, ami a fertőzéseket illeti

Névtelen írta...

szerintem ezt nem lehet megmondani egyáltalán. egy csomó meleg férfi van, aki nem vállalja fel melegségét.

a hiv szempontjából meg különsöen fontos azoknak a köre, akik nem vállalják fel...

amit meg lehet mondani, az az, hogy a kiszűrt fertőzöttek hány százaléka meleg ma magyarországon.

Névtelen írta...

Miért van olyan sok homoszexuális fertőzött Magyarországon?

Névtelen írta...

a fejlett nyugati társadalmakban is nagyobb a homoszexuális fertőzöttek aránya. bizonyára a promiszkuitás az oka. de mindenhol emelkedőben van a heteroszexuálisok aránya is. magyarországon is évről évre több heteroszexuálist szűrnek ki.

valószínűleg az is lehet, hogy a melegek nagyobb arányban mennek el szűrésre, mint a heteroszexuálisok. már volt szó róla, hogy sokan halnak meg úgy, hogy nem derül fény fertőzöttségükre. főleg vidéken például tüdőgyulladásban.

de most már a heteroszexuálisoknak jelentősen megnőtt a fertőzés veszélye. főleg a prostitúció (ukrajna, thailföld) miatt...

Névtelen írta...

magyarországon sok a fertőzött prostituált?

Névtelen írta...

agyon bizom benne, hogy a prostikat szurik. sokan hajlandoak kozuluk natur franciara, vagy gumi nelkul oralis szexre, hajra kovacs neni.
a fejlett orszagokban (nem thaifoldon..) elvileg biztonsagosabb egy barbol osszeszedett egyejszakas kalandnal kurvazni, mert oket legalabb rendszeresen szurik, es vedekeznek..

Névtelen írta...

Én is úgy gondolom, hogy habár nagyon sok meleg még soha nem volt szűrésen(az összes meleg 50%-a szerintem) vagy maximum 1-2-szer, de a melegek még így is gyakrabban járnak szűrésre (meg eleve kisebb populációt veszünk figyelembe esetükben)
A heteroszexuálisok között még kisebb a szűrési kedv, holott ők jóval többen vannak, Mo-on úgy gondolom kb. 5 %-ra tehető a melegek aránya a teljes lakosság körében, ugyanakkor 10-15%-ra a biszexuálisok aránya. Hogy mennyien vannak a szexuálisan aktívak és a prostituáltak, hát ebben még tippelni sem mernék.

Névtelen írta...

sziasztok

azt szeretném kérdezni, ha már az óvszernél tartunk, h melyik a legbiztonságosabb márka-szakadás, áteresztőképesség szempontjából? én negatív vagyok, de állandóan rettegek...ugye az óvszer sem ad 100 százalékos védelmet?
üdv, g

Névtelen írta...

ha jól használják a gumit, akkor 100% védelmet nyújt, amúgy meg 99%
az óvszer kiválasztása nagyban függ attól, hogy milyen aktus során, milyen jellegű intenzitással, mekkora körültekintéssel használják, mekkora intim méretre ilyenek
olcsó óvszert nem érdemes venni, vannak erős anyagúak, meg amik nehezebben szakadnak, sikosítók, spermicidgátlók, stb
viszont még mindig az óvszer az ami a legjobb megelőzésképpen

Névtelen írta...

azt hiszem az oralis szex fokepp annak veszelyes, aki "adja", mert a nyalban tobbnyire nincs eleg virus a fertozeshez.
nekem 10-15 ev alatt (lekopogom) soha egyetlen egyszer sem csuszott le/szakadt el ovszer, gondolom ez fugg a merettol is, ha kicsi lecsuszik, ha nagy elszakad?

Névtelen írta...

Orális szex majdnem olyan veszelyes mint az analis vagy vaginalis. szerintem a felvilagositasbol ezt kihagyjak!
B.

Névtelen írta...

az orális szex nem annyira veszélyes, de az biztos, hogy veszélyes is lehet, szerintem is.

azt semmiképpen nem állítanám azért, hogy a prostituáltak nagy arányban szűretik magukat (pédául az ukrán határon vagy a az m1-esen). thaiföldön pedig, ahol nagy a szegénység, könnyű rávenni bárkit, hogy kicsit több pénzért, ami egy európainak nem nagy tétel, bármit megtegyen.

és azt sem tudom, hogy mit csinál egy prostituált, ha már megfertőződött. valamiből aztán is meg kell élnie.

Névtelen írta...

hmm ez igaz. ha prosti lennek, es megfertozodnek, siman dolgoznek tovabb, es letagadnam. szomoru, de igy van. ezert kellene ezt kotelezove tenni, hogy ne lehessen ilyet.

Névtelen írta...

ez borzasztó és undorító, fel lehetne számolni a prostitúciót?

Névtelen írta...

Szerintem kizart, mert van ra igeny.. Ugy szamolhatnad fel, ha mindenki elhetne kielegito, monogam parkapcsolatban, boldogan.