2007-02-22

konferencia

jövő héten rendezik los angelesben a 2007-es croi (conference on retroviruses and opportunistic infections) konferenciát. ez minden évben az egyik legfontosabb hiv/aids konferencia, ahol a kutatók, orovosok és aktivisták színe-java képviselteti magát.
én idén sem tudok elmenni, főleg azért, mert hiv-fertőzöttek még mindig nem utazhatnak be szabadon az egyesült államok területére, csak ha a követségen külön olyan vízumot kérelmeznek, ami jelzi, hogy hiv-fertőzöttek. ezzel a vízummal a határon dolgozó bevándorlási ügyintéző természetesen még mindig visszafordíthatja a hiv-fertőzöttet a fokozott közegészségügyi veszély miatt, amit ő jelent.
a legtöbb hiv-fertőzött nem kér ilyen vízumot (bár ismerek olyanokat, akik kénytelenek voltak, mert közismert aktivisták), hanem vagy postán előreküldi a gyógyszereit, hogy ne bukjon le a határon, vagy interneten rendel a szállodába gyógyszert egy halom pénzért, vagy átcsomagolja a gyógyszereket (néha egy gyógyszerész segítségével), és azt állítja, hogy vitamintabletták. meg persze az is van, hogy remélik, hogy nem buknak le a határon.
namost nekem ez mind nem megy, mert iszonyú beszari vagyok, úgyhogy itthon maradok. még gyógyszer nélkül sem merek odautazni.
még szerencse, hogy az egyesült államok az emberi jogok védbástyája amúgy.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

á, nem is kezdek el egyesült államokozni most, de azért képtelenségnek tartom olyan helyre szervezni ezt a konferenciát, ahová pont azok nem tudnak bejutni, akiknek szól. amikor pedig vannak a világon más helyek is pálmafákkal meg magas házakkal.
mi az értelme különben ennek a rendelkezésnek? nyilván meg lehet magyarázni, miért szükséges, de az értelmet nem találom benne sehogy.
és majd később lesz olyan is, hogy az összes fertőzöttet, aki bent van, kiküldik?
bolondok ezek.

Névtelen írta...

szerintem ha még gyógyszert sem szedsz, akkor nyugodtan mehetnél, ugyan miből tudják rád bizonyítani hogy pozitív vagy? csinálnak egy gyorstesztet a határon? a vízumon meg nem kell bevallani, ennyi
egyébként hazánkat a László Kórház az infektológiai belgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa fogja képviselni, tavaly pedig Denverben, Colorado államban volt ugyanez a konferencia

shivamantra írta...

persze mehetnék, ám ennél a helyzetem egy picit bonyolultabb, csak erről itt nem akarok írni.
mindazonáltal napokig folyt itt a vita arról, hogy hogyan is állunk a törvénytisztelettel. nem szeretem, hogy törvényszegésre kényszerít egy ostoba rendszabály. kár, hogy azok, akik megorroltak ránk/rám a vélt törvényszegések miatt, hogy erről már nem mondanak véleményt. én ugyanis betartom a törvényt, és nem utazom az egyesült államokba.

Névtelen írta...

most lenne ehez kapcsolódóan egy kérdésem, mely országokba nem utazhatnak hiv fertőzöttek? Válaszodat köszönöm!

shivamantra írta...

pontos nyilvántartást közöl erről david haerry barátom itt:
http://www.aidsnet.ch/linkto/immigration/

Névtelen írta...

köszönöm!

Névtelen írta...

érdekes ezeke szerint az utazassal is terjed. Amugy meg ott azert jelentosen es velhetoen is sokan vannak pozitivak. Tapasztalat szerint azert az a nagyszabadsag es az emberi jogok a filmeken ervenyesul annyira es a hetkoznapokban csunyabb torvenysertesek jogtiprasokkal is lehet talalkozni, ami meg itt europaban elkepzelhetettlen.

Névtelen írta...

[off]az egyesult allamok regen nem az emberi jogok vedbastyaja sem a sajat foldjen, es kulonosen nem kulfoldon..
lasd meg pl. szotver szabadalmak, riaa/mpaa, dmca[/off]