2007-01-02

kommentek

nagyon érdekesnek tartom, hogy milyen nagy élet keletkezett a kommentek között. nyomogassátok azt is, ha eddig nem tettétek.
az ott leírtakból és a nekem írt levelekből arra a következtetésre jutottam, hogy két dologra mindenképpen szükség lenne:
1. egy olyan fórumra, blogra, honlapra, ahol a biztonságos szex kérdéseivel lehetne foglalkozni. van az origón ez az oldal, de ez sem az igazi. ennek egy részét én írtam, pontosabban a hiv+.hu-ról vették át ők is. van még más is? a legtöbb ilyen oldal csak a nem kívánt terhesség megelőzésével foglalkozik.
2. nyomtatott anyagokra, könyvre, brossúrákra, amik több embert érnek el, mint az interneten át terjesztett információ.
mindkettőn dolgozni fogok ebben az évben, remélhetőleg sikerrel. de ha van még javaslatotok, akkor azt írjátok meg. olyasmit ne írjatok inkább, hogy legyen világbéke, meg hogy legyen gyógyszer a hiv ellen, és hogy mindenki éljen örökké, mert ezekben a kérsésekben más illetékes, nem én.
fontos lenne észre venni mielőbb (már sokaknak sikerült), hogy hiv-vel lehet élni, még akkor is, ha egy kicsit macerás. pont olyan macerás, mint bármilyen más betegséggel élni.

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szeretnem az ellentmondasra felhivni a figyelmet:
1, a HIV- tarsadalmat el kell riasztani a HIV-tol, mert ez egy qva szar dolog
2, a HIV+ tarsadalomnak viszont azert valami kis remenysugar megiscsak kell, hogy meg lehet elni stb.
Az ellentmondas ott van, hogy ha valaki nagyon leegszerusiti, akkor az az uzenet is atmehet, hogy "lehet HIV-vel elni, tehat tok mind1"
Nem tudom mi a megoldas, de szerintem ez lehet problema
B.

Névtelen írta...

lehet HIV-vel élni, de jobb anélkül, ha 1szer megelőzhető. Sztem Shiva valami ilyesmit akart kihozni a bejegyzésből és igaza is van. ez nagyon jó dolog lenne. Örülök az ötletednek!! K.P.

Névtelen írta...

http://www.pluss-hiv.hu/magyar/Irasok/Prevencio/amit_tudni_kell.htm

Névtelen írta...

képzeld, vackor, elolvastam végig, mivel először a pluss-hiv hivatkozást valamiért plüss-hivnek gondoltam és az elég furán hangzott. de aztán kitartottam végig.

Névtelen írta...

én nem látom az ellentmondást.

ha valakinek kiszúrják az egyik szemét, attól még lát a másikkal és tud élni (majdnem) ugyanúgy tovább. nem hinném, hogy ettől a többiek kedvet kapnának a szemkiszúrásra.

valahogy így lehet ez a hivvel is.

shivamantra írta...

mindegy, az a lényeg, hogy összevissza dugtok, és fogalmatok sincs, hogy mire kell vigyázni. mondjuk, én is inkább csak olvasok az ilyesmikről...

Névtelen írta...

Tényleg Te sem tartod be teljesen a safe sex szabályait, Shiva??? Kötve hiszem!!

shivamantra írta...

minden szabályt betartok. mondjuk, viccesebb volt, amikor még nem. de megfzettem az árát, látod. tanultam a hibámból.

Névtelen írta...

nyilván ha Shiva sem tathatta be a biztonságos szex szabályait, ha megfertőződött. De egyet nem értek.
Mi vicces van abban, hogy régebben nem tartotta be???

shivamantra írta...

úgy értettem, sokkal érdekesebb volt a nem biztonságos szex, de mint kiderült, többet veszítettem a vámon, mint amit nyertem a réven. senkit nem bíztatok nem biztonságos szexre, mert annak nagy ára van.

Névtelen írta...

Értem már!
Persze, Shiva a szép és csábítóan bűnös dolog mindig veszélyeket rejthet...