2007-01-23

alternatív

egy tegnap kapott levél alapján felébredt bennem a kíváncsiság, hogy azok a hiv-fertőzöttek, akik itt rendszeres látogatók vagytok, vajon milyen alternatív, kiegészítő terápiákat alkalmaztok, hogy az immunrendszereteket karban tartsátok, vagy hogy a gyógyszerek mellékhatásait csökkentsétek.


én például rendszeresen masszázsra járok, jógázom, és el akarok menni akupunktúrára is, mert azt valahogy nagyon érdekesnek tartom.

aztán ismerek olyat is, aki a siacu masszázsra esküszik.

megint mások táplálékkiegészítőket szednek, vagy különleges gyógyteákkal kúrálják magukat. én nagy dózisban szedek vitaminokat, és azóta nagyon sokkal jobban is vagyok, viszont képtelen vagyok lefogyni. (jó, jó, tudom, hogy szerintetek nem kellene, de szerintem meg igen.)

aztán van még a meditáció, a pszichoterápia, az akupresszúra, a reflexmasszázs, sámándob, rózsafűzér. szerintem minden ér, amíg elhiszed és jobban vagy tőle.
kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan gondoljátok, miket csináltok. azért is lenne ez hasznos, mert régi adósságom a hiv+.hu-n az alternatív és kiegészítő terápiákról szóló rész megírása, és így kapnék tőletek ihletet, segítséget.

7 megjegyzés:

any írta...

Nem tudom, honnan szeded, hogy le kéne fogynod. Most is soványnak minősülsz. (És a nevetésről is írnod kellene, mint alternatív gyógymódról, sokan esküsznek rá, én is.)

shivamantra írta...

igen, egyetértek, a nevetés nagyon fontos eleme az egészséges életnek. bele fogom venni majd a kész írásba.

Névtelen írta...

Szerintem a vitaminok (azok közül is a C, B, E vitamin), az ezüst-kolloid, az aloe vera, az alfa-omega a slágerek. De szerintem ahány ember annyiféle szokás.
Vannak kifejezetten ellenjavallt készítmények is, ugyanakkor vannak, akik váltig állítják, hogy X-től jobban vannak.

Névtelen írta...

nekem az ezüst-kolloid annyira olyan, mintha lenne egy üveg vizem. hát hogy hasson így rám? :)

Névtelen írta...

Köszi Shiva!

Gondolom itt meg fogom találni a választ. Engem az aloe érdekel - nagyon felkapott lett mostanság - van benne valami amit hasznosíthat a szervezet, vagy csak egy jól marketingelt termék a fogyasztói társadalomnak.

C.Dickens

Névtelen írta...

Allitolag az Aloe nagyon egeszseges, foleg rak megelozesere, kezelesere, es foleg ha friss (irany mexikó :-)) mindenesetre szerintem artani nem art, csak iszonyu ize van szerintem. erdemes gyumolcsturmixba keverve fogyasztani.
B.

Névtelen írta...

Shiva!
C-vitamin, aloe vera régebben(semmi bajom nem volt az ízével), amúgy természetes táplálkozás útján próbálom fedezni a szükséges dolgokat: sok gyümölcs, zöldség és nevessetek, de ha tudom, akkor jól ki is alszom magam:) Mindenhova gyalog járok, ha éppen nem utazom, egy kis sport. Az alternatív kiegészítőkkel semmi bajom, bár hatásuk olykor visszafelé is elsülhet, az áruk pedig nem foagyasztóbarát kategória.
És imádom ha masszíroznak, jobban mint azt:)