2006-12-22

válaszok


nagyon sok mindent kérdeztetek a tegnapi felszólítás alapján.

először is tehát fogalmam sincs, meddig fogok élni. az orvos sem tudja, nem tudja azt senki, hogy meddig fog élni. a jelenleg elérhető gyógyszerekkel várhatóan még sokáig, több évtizedig. én hosszú távra tervezek.

aztán homoszexuális kapcsolatban fertőződtem meg. nem tudom felidézni, milyen testhelyzetben voltam éppen abban a pillanatban.

nem mindig vagyok nyugodt, de nagyon sokat izgatni magam nem lenne értelme. attól, ha ideges vagyok, semmi nem lesz jobb. sokkal egyszerűbb nyugodtnak lenni, nem igaz?

jelenleg valóban nincsen olyan könyv, ami összefoglalóan foglalkozna a hiv és az aids kérdésével. juhani nagy jános könyve már annak idején is inkább amolyan féligmeddig bulváros dolog volt, innen-onnan összeszedett információkkal, és azóta nagyon sok dolog történt ezen a téren, sőt, ez az egyik leggyorsabban fejlődő kutatási terület. juhani nagy könyvét már nem érdemes forgatni, menthetetlenül elavult. azon is gondolkodtam, hogy mit lehetne írni egy ilyen könyvben egyáltalán. lássuk be: hiv-fertőzöttnek lenni ma már sokkal kevésbé "politikai" ügy, mint 10-15 évvel ezelőtt volt. éppen ez okoz annyi gondot a klasszikus aktivista szervezeteknek külföldön és magyaországon is. ha beveszed a gyógyszeredet és nem csinálsz extra nagy hülyeséget, akkor eléldegélsz jó sokáig. tovább, mint ha mondjuk alkoholbeteg lennél, abból pedig jóval több van és lesz mindig magyarországon, mint hiv-fertőzöttből. azt azonban tudom, hogy folyamatban van egy szociológiai felmérés elkészítése a magyarországi hiv-fertőzöttekről.

dr. várkonyi viktória könyve hasznos tankönyv, de a hiv-ről édeskeveset árul el. ráadásul várkonyi doktornő és munkatársai mintha egy kicsit elfáradtak volna, és az általuk továbbított információk nem mindig naprakészek. például igenis lehet gyereket vállalni kezelt hiv-fertőzés mellett, hiába állítják minduntalan az ellenkezőjét.

a türkmén elnökről valóban keveset tudunk, de az feltűnik a felületes szemlélő számára is, hogy nem volt a demokrácia bajnoka. viszont továbbra is tartja magát az a pletyka, hogy a közismerten homoszexuális jasszer arafat párizsban aids-ben halt meg tavalyelőtt. azért volt az a nagy titokzatoskodás.

ahhoz, hogy "Ig, I0 értékek a különböző szerológiai vizsgálatok során (pl. EBV, Toxop, CMV, Hepa B, C, lues esetén), illetve kvantitatív immunológiai értékek" én egyáltalán semmit nem értek. nem vagyok sem orvos, sem szerológiai szakember. ebben tehát nem tudok segíteni, de nézzünk utána együtt!

remélem, nem hagytam ki semmit.

vettetek sok ajándékot? remélem, hogy.

kaptok egy képet a cicámról - hehe.

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

Formás állat.

Névtelen írta...

Könyv:

nekem van egy könyvem a Hivrol magyarul. az a cime, hogy:
HIV-Fertozes, AIDS
Banhegyi, Toth, Fust a szerzok. 3 eves konyv, de aranylag korrekt, mar vannak benne terapias tanacsok is 254 oldalaval eleg reszletes es vastag.
nem tudom, hogy van-e ennel frissebb kony, de szerintem ez sok infot tartalmaz, hasznos.
azt nem tudom, hol lehet beszerezni.

B,

Névtelen írta...

vegiglapozgattam megint, sok remes kep van benne, amitol az embernek elmegy a kedve az elettol, arra gondolva, hogy nemsokara ez lesz...
mar a maradek kedv is.

B.

shivamantra írta...

menj inkáb aludni, vagy bulizz.

Névtelen írta...

lófaszt se vettem még. most indulok neki, h a kurva isten bassza meg

Névtelen írta...

Figyelj B!
Nem lesz ez nemsokára, sőt sokára sem!
Mondtam már, hogy ne rémísztgesd itt a jónépet. Ha te tényleg ennyire negatívan látod a jövődet a te dolgod, de a többieket ne fáraszd ezzel a hülyeséggel, mert ez nagyon káros...
Légyszíves!

Névtelen írta...

Én vásárolgattam ezt-azt karácsonyra, de túlzásba nem vittem, mert az ünnepek után is megyek egy bevásárló körútra:)

Ez tényleg a Te macskád, Shiva? Milyen nemű?

Ami a könyvet illeti, amit említettek, olvastam, de már az sem olyan aktuális, azóta is sokkal okosabbak lettünk. Nem lehet sehol sem kapni, de a László Kórházban hozzá lehet férni.

Az való igaz, hogy már nem olyan nagy ügy a HIV-fertőzöttség (politikai szempontból), sokkal inkább lelki okból az, azért jelenniek meg inkább ilyen jellegű könyvek.

Mindenkinek kellemes ünnepeket és jókedvet!!!

Névtelen írta...

Vigyázz ember!
Ha netán a karácsonyfa alatt,
lomposod hosszan ágaskodva marad,
kapd el az arád, de jól vigyázz,
mindig használj óvszert, mert kell,
farkad jól szereld fel, és nyomhatod, persze amíg bírod...
Mert ha a szeretett nő fertőző,
az szar ügy, de menthető,
s ha netán megkapnád, kérdezgesd Shivamantrát, ő választ ad a kérdésekre, s talán elvisz szűrésre...
De ne hagyd, hogy ez megtörténjen,
húzd fel az óvszert időben,
és nagyon kívánom neked, legyen szép az ünneped!

Névtelen írta...

Vigyázz ember!
Ha netán a karácsonyfa alatt,
lomposod hosszan ágaskodva marad,
kapd el az arád, de jól vigyázz!
Mindig használj óvszert, mert kell,
farkad jól szereld fel, és nyomhatod, persze amíg bírod...
Mert ha a szeretett nő fertőző,
az szar ügy, de menthető,
s ha netán megkapnád, kérdezgesd Shivamantrát, ő választ ad a kérdésekre, s talán elvisz szűrésre...
De ne hagyd, hogy ez megtörténjen,
húzd fel az óvszert időben,
és nagyon kívánom neked, legyen szép az ünneped

Névtelen írta...

Dude,

nem remisztgetek senkit (lattad a kepeket? :-). lehet, hogy jobb lenne egyszeruen ignoralni a dolgot, de ha ignoraljuk, akkor is ez lesz. ez a valosag. ha ezt tagadnam, akkor csak hazudnek magamnak. talan kellemesebb lenne, igazad lehet.
azert Merry Xmas es Hanuka neked!
B.

Névtelen írta...

B: csak az a fontos, hogy ne hazudj magadnak.:-)

én is meg szoktam nézni a rémisztő képeket mindenféle betegségekről. ha gondolod tudok neked ajánlani más oldalakat is (nemcsak hives), ahol bővítheted jövőképedet. rengeteg furcsa betegség van, ami eltorzítja az ember testét. ezeknek csak töredéke kapcsolódik a hiv-hez.

mfg

Névtelen írta...

Amikor valaki a képeket nézi, akkor hirtelen arra gondol: HÚha! Ez a sok csúnya nekem is lesz! Pedig ha időben elkezdi a kezelést, akkor sokáig nem lesz neki olyan, ha meg nem, akkor sem mind azok közül és nem biztos, hogy olyan lefolyásban.

Névtelen írta...

Ez igaz. semmi nem biztos (csak valoszinusitheto). addig is erdemes valami vidam dologgal kitolteni az idot. ha van otletetek szoljatok :-)
B.