2006-12-03

rekreációs

itt ez az írás az aidsmapről, ami azt a vizsgálatot taglalja, hogy a rekreációs drogok és a potencianövelő gyógyszerek használata kimutathatóan növeli a hiv-fertőződés esélyét. az ok nem más, mint a gondatlanság és a könnyelműség.

a rekreációs drogok (extasy, ghb, fű, poppersz, kokain) használatának sajnos hagyománya és kialakult kultúrája van a melegek között, de egyre inkább a társadalom nem meleg tagjai között is. nem szeretnék leragadni a szokásos erkölcscsősz hőbörgésnél (és ti se tegyétek, kérlek), hogy a könnyű drogoktól a keményekig vezető lejtőn hogy milyen mennyire csúszik lefele a sok mocskos fiatal. a legtöbben, akik kipróbálnak valamilyen rekreációs drogot, végül nem lesznek heroinisták, hanem optimálisan dögunalmas családanyák és -apák lesznek.

hanem a kábítószerek hatására fellazult figyelem és óvatosság jelentős veszélyforrás: az ilyen drogok használata mellett létesített szexuális kapcsolatok nagyobb arányban nem biztonságosak.

különösen veszélyes a kristályos metamfetamin használata. ez a régebben még trendi, buzi dizájnerdrognak számító cucc ma már viszonylag elterjedt a magyar melegek körében is. a "kristály" nagyon könnyen idéz elő rászokást, a következményei pedig lesújtóak: elbutulást, látomásokat és komoly függőséget okoz. ugyanakkor a szexuális élményt rendkívül képes felfokozni, és a gátlásokat szinte teljesen lebontja. a kristályos metamfetamin használók esetében maga a drog használata a hiv-fertőzés bekövetkezésének szinte biztos előrejelzője, ugyanis az óvszerhasználat nagyon ritka ebben az esetben.

a potenciafokozó szerek veszélye abban áll, hogy a megbízhatóan tartós erekció mellett általában szükség van még valamilyen drogra (jobbára extasy vagy ghb), ami ébren tartja az embert, és az ilyen módon elmaszkolt kimerültség és a vegyszerek egyszerre megint csak óvatlansághoz és a fájdalomküszöb megemelkedéséhez vezetnek: az apróbb sérülések, kidörzsölődések észrevétlenek maradnak, de a fertőzés könnyebben behatolhat ezeken keresztül.

én biztos nem fogok arról papolni, hogy így a drogok meg úgy a drogok. de legyetek óvatosak, és próbáljatok meg vigyázni olyankor is, amikor a popperszes üveg után nyúltok, vagy amikor a szombat éjjel csak ekivel bírható végig.

(a plakát peter staley egy régi kampányából van.)

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Aki droghoz nyúl, az hülye...

shivamantra írta...

meg ne lássalak pálinkával a kezedben!

Névtelen írta...

én nem tom, de sztem az ecstasytól nem is áll fel az ember pöndölője - bár én ugye sose próbáltam, csak hallottam, khmmm.....

kristályt meg hun lehet kapni?
nem mondom meg, ki voltam

shivamantra írta...

gonzinak igaza van, az eki rosszat tesz az állóképességnek. ezen lehet segíteni viagrával vagy cialisszal. viszont ezért sem akarsz kristályt: http://www.oregonlive.com/news/oregonian/photos/gallery.ssf?cgi-bin/view_gallery.cgi/olive/view_gallery.ata?g_id=2927
a sebek attól lesznek az arcukon, hogy a metamfetmin-függőség általában olyan delíriumot okoz, hogy bogarak vannak a bőröd alatt. azt próbálják kiszedni onnan.
biztos ki akarod próbálni?

Névtelen írta...

shiva: az a kokaintól van, és kokainbogaraknak hívja a szakirodalom

shivamantra írta...

meg a kristálytól is.

Névtelen írta...

annak más a hatásmechanizm bébi
inkább azt monnyad meg, hun lehet itthon kapni :P

Névtelen írta...

Sziasztok!!
Ma befejeződött a mi AIDS világnapunk a suliban. A verseny értékelését az http:/aidshiv.blogdreams.hu/ oldalon olvashatjátok. Az eredményeket még nem hozzuk "nyilvánosságra" majd csak az ünnepélyes eredményhirdetés után. Képeket már küldtem Shivamantrának, nála érdeklődjetek ilyen ügyben, mert nálunk vmiért nem működik mostanában a "képek" menü.

shivamantra írta...

igen, én megkaptam a képeket, majd kipakolom őket ide valahogy. nagyon kis ügyesek vagytok!
(gonzi: nem mondom meg, mert politikailag korrekt vagyok.)

Névtelen írta...

lf semmi köze nincs a pc-hez shiva, szal mondj vmi jobb indokot, amit beszopok

shivamantra írta...

gonzi, az igazság az, hogy féltelek. ezért nem mondom meg. olyan szertelen, olyan bohó tudsz lenni. nagyon aggódom érted, és így próbálok vigyázni rád. (de azt szívesen megmondom, hogy hol lehet vastagbéltisztító rostkészítményt venni - a beleid meghálálják, meglásd.)

Névtelen írta...

a beleim csókoltatnak, a tisasentől akkorákat szarok, h ámulnál meg bámulnál :P