2006-12-15

hasmenés

ezt most találtam.

általában is nagyon rossz a helyzet magyarországon, ami a beleket illeti. tudtátok, hogy nálunk azért fogy olyan iszonyatosan sok hashajtó, mert az emberek rosszul táplálkoznak? főként nem esztek zöldséget és gyümölcsöt, és nem isztok elég folyadékot.

és persze mindez alapvetően összefügg azzal, ahogy olyan magas nálunk a vastagbélrák és végbélrák aránya.

aztán még az is van, hogy a hasmenés a hiv-fertőzöttek esetében is sok gond forrása. maga a hiv is okoz hasmenést, még opportunista fertőzések nélkül is, de aztán a gyógyszerek is szinte mind hasmenéssel járnak - ez az egyik leggyakoribb mellékhatás. bővebben olvashattok erről itt.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

valahogy cuki, hogy a hasmenés bejegyzésre ráakasztottad az életmód címkét :)

Névtelen írta...

http://www.informed.hu/friss_hirek/?article_hid=85475
No ezt olvassátok el, mert komolyan megrémített..
Shiva, mit szólsz ehhez????

Névtelen írta...

A hasmenés valóban nem kellemes dolog, de ahogy Shiva is írja, nagyon sok oka lehet.
Én ismerek olyan HIV-fertőzöttet, akinek nem magas a CD4-e, gyógyszert is szed már évek óta, mégsincs soha hasmenése, legalábbis egyelőre.Amikor kérdeztem tőle, hogy gyakran rohangál-e WC-re, eléggé ledöbbent és akkor azt mondta max. napi egyszer, de inkább kétnaponta.
Igaz, nem PI-t szed, hanem NNRTI-t és ez biztos sokat számíthat. Hasmenés fokozó inkább a Rito, a Kaletra és a Nelfinavir. De olyant is hallottam, hogy valaki a hasmenés miatt adta vissza a gyógyszert, mert pokol lett az élete:(((((Tényleg érdemes erre figyelni!Az outdoor WC a képen:)))

Névtelen írta...

Ja ami az informeden van: valahol a levegőben volt ez a dolog már régebben is...vajjon mi lesz???????

Névtelen írta...

Ez borzalmas, ha igaz...!!!
hogy képzelik???

szilvus írta...

shiva, ez a post tokjo. mamat fel eve mutottek vmilyen ...belrakkal, es habar elvileg minden rendben, gyakorlatilag semmi sincs rendben. es iszonyu szarul van a gyogyszerektol, meg attol h amit egyszer megbolygatnak az nem bizti h rendesen muxik utana =((
szoval ez tok fontos. koszi.