2006-12-31

gyógyszerárak

ezt az okosságot anonim géza (mostantól elnevezlek titeket, ha ti nem választotok nevet magatoknak) írta a kommentek közé. idevarázsolom, mert én sem mondhattam volna szebben:

"Más: a gyógyszerek. Mivel 2 és fél éve már az EU tagja vagyunk, és minden EU országban kötelező biztosítani a HAART ingyenes és soron kívüli hozzáférését szükség esetén. Az EU szabályok szerint az OEP-nek kötelessége külön keretet biztosítani a speciális, ritka vagy nagyon súlyos betegségek esetére (ez nem csak a HAART, hanem pl. egyes daganatos betegségek). Így a gyógyszer marad ingyenes, legfeljebb egy dobozdíj lesz számolva, ami 100 vagy 300 Ft-ot jelent. Viszont azok a betegek, akik nem csak HAART-ban, hanem más kezelésben is kénytelenek részesülni (pl. a szövődményekre, AIDS-re antibiotikumokat és egyéb gyógyszereket szednek, vagy a HAART mellékhatásainak kivédésére vagy enyhítésére szednek gyógyszert, vagy primer/szekunder profilaxisban részesülnek), ezek a gyógyszerárak nőnek, és sajnos ezt a betegnek kell állnia. De ha valaki kórházi kezelés keretén belül kapja ezeket, akkor ingyenes lehet. Ha járóbeteg rendelés keretén kapja (azaz recepttel váltja ki és otthon kapdossa be őket), akkor azért fizetnie kell. Sajnos az antibiotikumok nem olcsóak."

(beleraktam pár vesszőt, ilyesmik) hát ez van.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

hát köszönöm az elnevezést, nekem sokat segít. :)

Névtelen írta...

ki tudja, barmi valtozhat a vilagon, lehet, hogy egy kormanynak a jovoben mar nem kellenek a fertozottek...
ha igy lesz, mit fogtok tenni??

Névtelen írta...

szerintem a kormanynak mar most se kellenek a fertozottek, meg a nyugdijasok sem... es az iskolasok is sokba kerulnek... :-)

Szerintem ne baszakodjukn azon, hogy mi lesz ha esetleg netan stb. amikor errol
1, meg szo sincs
2, az se biztos hogy lesz
3, ha lesz, nem is biztos hogy megeljuk, mert akar holnap a fejunkre eshet egy haz. (es ha valaki Keleti Boszorkany, annak eleg nagy eselye van erre)

Mindenkinek kivanok kellemes boldogujevet, erot az ev tulelelsehez, meg sok sok egeszseget.
B.

Névtelen írta...

Éljen 2007, tudom, hogy jövőre nagy hírek fognak érkezni a Hiv gyógyításáról, sőt, jövő évtől nem kell tovább aggódnunk!

shivamantra írta...

pontosabban?

Névtelen írta...

ez érdekesen hangzik:)

Névtelen írta...

shivamantra előtti anonymus, elárulod, mire gondoltál?