2006-11-28

szomorú

tegnap meghalt albert adalsteinsson aids-szel kapcsolatos betegségekben. nagyon régóta szenvedett. abban a három évben, amióta ismerem, mindig segített nekem, bármit kértem. albert az utolsó pillanatig rémesen vicces alak volt. nagyon fog hiányozni.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

:((((((

megkérdezhetem, hogy mikorra tehető a fertőződése és mennyi idős volt?
Ezenkívűl milyen tünetek vitték el? PCP? Toxoplasmosis?Rák?

Névtelen írta...

Sajnálom, bár nem ismertem. Szomorú, hogy ez a mai világban megtörténhet..
Csatlakozom az előttem szólóhoz, mikor fertőződött meg?

shivamantra írta...

albert több, mint húsz éve volt fertőzött. minden korai kezelési lehetőséget végigcsinált az azt monoterápiától a sokszoros kombinációkig. periferiális neuropátiában szenvedett, wastingje volt és végül tüdőrákot kapott, amit nem lehetett hatékonyan kezelni a legyengült szervezete miatt.

shivamantra írta...

miért ne történhetne meg a mai világban? albert tökéletes kezelésben részsült, izland fejlett és kényelmes ország. albert gyógyíthatatlan beteg volt, ahogy én is: előbb utóbb mind meghalunk.

Névtelen írta...

:((( részvétem.

Névtelen írta...

Bizony megtörténhet...pláne aki már 20 éve fertőzött és még a kezdeti időszakos kezeléseket is végigzongorázta...ezért mondja mindig Shivamantra, hogy el kell menni tesztre, mert akit most szűrnek ki tünetmentesen, és időben kap gyógyszert, annak sokkal kisebb esélye lesz úgy járni 20 év múlva mint Albertnek.
Mondjuk sajnos a tüdőrák az egyik legkevésbé sikeresen kezelhető rákbetegség...hány évet élt?

Névtelen írta...

nagyon sajnalom. ez a bejegyzes viszont pontosan ravilagit arra amit itt feljebb Shiva is elmondott, hogy a halalos betegseg velejaroja, hogy belehalsz. Senki nem menekul.
ezert en egyeltalan nem ertek egyet ezzel a menj el szuresre, amit a Shiva itt nyomat folyton. Szerintem alapvetoen a lenyeg, hogy ovatosan eljel, ha nem akarod elkapni, azaz NE SZEXELJ es NE SZURKALD magad, es akkor safe vagy.
Viszont ha mar az ember pozitiv, nincs mit tenni, ebbe bele fogunk halni. akkor viszont minek gyogyszerekkel szenvedni???? meghosszabbitja az eletet? lehet, sot valoszinu. elkerulhetove teszi az AIDS-t, vagy HIV-vel kapcsolatos betgesegeket? NEM. Tehat szerintem teljesen felesleges ugy szuresre menni, hogy kivancsi vagyok... Aki elmegy szuresre elore dontse el, hogy gyogyszert akar szedni, hogy az elcseszett eletet kicsit elnyujtsa. (Es itt barki, barmit mond, ha valaki egeszseges, utana HIV+ lesz, akkor annak az elete igy vagy ugy el van cseszve, meg annak is aki optimistan all hozza). Ha pedig ezugyben nem hatarozott, akkor ne menjen el, csak ne szexeljen.
B.