2006-11-17

növekszik


itt van ez a mai hír a magyar sajtóból. hogy növekszik európában a hiv-fertőzöttek száma. meglepő, hogy magyarországon nem növekszik, ugye?

aztán itt van ez a hír, hogy csehországban növekszik a hiv-fertőzések aránya. nálunk nem növekszik - hála istennek, ez nem véletlenül mária országa, itten nincs aids meg ilyen mocsok. az megáll a határnál ugyanis.

ez pedig a magyar hír eredetije, ha valakit érdekel. a magyar tulajdonképpen korrekt fordítása ennek.

nem tudom emlékeztek-e még rá, hogy magyarország határos ukrajnával. hát itt van ez az írás arról, hogy ukrajnában mérik az egyik leggyorsabb növekedést az új fertőzések számában egész európában.

szerencsére a határon amikor meglátja a hiv a magyar köztársaság feliratot, akkor hirtelen visszafordul. a határ környéki kamionforgalomból élő prostituáltak között biztos nincs egy sem, aki hiv-fertőzött lenne, gondolom.

végezetül az európai parlament közleménye arról, hogy európában ismét emelkedik a hiv-fertőzöttek száma.

magyarországon úgy tűnik, nem emelkedik. bokréta isten kalapján.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egy biztos, ha még párezer fertőzött is van Magyarországon, a helyzet fantasztikus!

Névtelen írta...

Sajnos hazánkban az a helyzet, hogy bár relatíve kevés fertőzöttet regisztrálnak, de ez az összes fertőzött kb. harmada lehet, tehát kb. 3000-5000 ember él Mo-on, aki nem tud fertőzöttségéről. Hiába van több fertőzött regisztrálva itt meg ott, sokkal veszélyesebb az a helyzet, ha valaki hosszú évek után tünetesen kerül kórházba, amikor már szerényebbek a gyógyítási lehetőségek. Ugyan Mo-on évente kb. 6-10 ember hal meg AIDS-ben, de az mind azért mert későn derült ki róla...ez pedig rosszabb, mintha több ismert regisztrált lenne, ugyanis akik idejében hálóra akadnak, azoknak fényévekkel jobb az életkilátásuk is.

Névtelen írta...

Mi a francért kell félnünk..????

Névtelen írta...

N a pas peur, protect yourself!

shivamantra írta...

valóban nincs ok félelemre. elég, ha ha használsz óvszert meg az eszedet néha.