2006-11-16

nemnemnem

ezt a hülyeségcikket ne olvassátok el, vagy csak akkor, ha nagyon pihentek vagytok. illetve olvassátok el mégis, aztán mondjátok meg, hogy szerintetek miért hülyeség. és hogy az ilyesmit egyáltalán miért nevezik újságírásnak? vagy ez egy novella?
mondjuk ugyanakkor meg tökmindegy. valószínűleg amúgy sem a hetek olvasóinak írok én sem - a világ így kerek.

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

khmmm...vannak benne reális elemek, de nekem a stílusa kissé ilyen női magazin asszonysorsok féle rovatához hasonlít...természetesen nem kizárt, hogy ilyen van...sőt...

Névtelen írta...

Én ezt a mondatot nem értem asszem:
"A férfi mindig is szerette és tisztelte a párját, mert hűséges volt hozzá, és mert három gyermeküket ideális nevelésben részesítette"
Mi az az ideáis nevelés? És azért szereti a párját, mert ideálisan nevel és hű hozzá? Jajjistenem. Szerintem ezért vált el a szerencsétlen nő, nem az AIDS miatt.

Névtelen írta...

szegény nőn már nem lehet segíteni, ő már meg fog halni, ez biztos, brühühü.
hülye.

Névtelen írta...

Azert szornyu szamomra a cikk, mert azt sugallja, hogy ha HIV fertozott vagy, akkor vagy honapokon belul meghalsz, vagy egy magara maradt nyomorult leszel, aki talan szinten jobban jarna a halallal. Meg azt is, hogy vannak ugye a szerencsetlen aldozatok, akiket sajnalni kell, meg a bunosok, akik csak azt kaptak, amit megerdemelnek.

Névtelen írta...

Csatlakozom az előttem szólóhoz: túlságosan is kategorizált akar lenni a történet.
Ami viszont hibádzik a történetben, bár kis valószínűséggel megeshet: a férfi előbb kapta el a fertőzést, gondolom a felesége rá pár hónapon belül. A nőnél hamarabb jelentkeztek a tünetek, holott általában egy nőben lassúbb a HIV lefolyása (jobb az immunrendszerük).
Aztán: a nő tünetes HIV stádiumban volt a tünetei alapján(fogyás, izomfájdalmak, gyengeségérzet), tehát még semmilyen opportunista fertőzése nem volt(legalábbis nem említették). Ha valaki ilyenkor kezdi el a kezelést, akkor is van még visszaút, mert a vírus csökkentésével a tünetek is kezdenek elmaradni...tehát hogy pár hónap múlva meghal, ez túlzás.
Mert egy AIDS stádiumban lévő ember természetes lefolyás mellett is elélhet fél-2 évig, míg gyógyszerek mellett 3-4 vagy akár több évig is (nem egy ember van, aki majd 10 évig is), mert az opportunista fertőzések is kezelhetőek ma már többé-kevésbé.
Ez a hölgy viszont még nem volt AIDS stádiumban. Ha már tüneteket említettek, akkor legalább olyan lehetett volna, ami valóban hamarabb elviszi az embert(pl. rák, de ma már ez is jól kezelhető manapság az esetek többségében)... És itt jön az, amikor a valóság és a fiktív elemek keverednek és torz képet kapnak az olvasók, ezáltal rengeteg előítélet és téveszme alakul ki bennük HIV-et illetően.
Tényleg igaza van Shivamantrának, nem kellett volna elolvasni!!!!
Ez a cikk nem állja meg a helyét tudományosan, viszont arra az egyre jól rámutat: egy félrelépés mindent tönkretehet és nem árt sohasem védekezni, főleg ha idegennel van dolgod!Prevenciónak és ijesztgetésnek nem rossz, orvostudományi szempontból felszínes. Biztos valamilyen női magazin...

Névtelen írta...

Jajédesistenem. Ezek miatt a példamesék miatt nem vásárolok női magazinokat. Hozzáteszem, hogy az első általam olvasott hiv-es történet ugyanilyen stílusú volt, csak ott a szűz lány ment el a fővárosba szórakozni, és összejött egy arab férfivel, akit persze soha többé nem látott, de ő hamarosan haldokolni kezdett. (És egy filmet is láttam nagyon régen. Azt hiszem, Richard Gere játszott benne, vagy valami hasonló kaliberű színész, aki miatt megnéztem, nem volt jó film, de legalább ennél életszagúbb volt.)

shivamantra írta...

nagyon édesek vagytok, hogy nem tudjátok, mi a hetek. az nem női magazin, hanem a hit gyülekezet folyóirata. picit jobbra áll a középtől. :)

Névtelen írta...

Honnan tudnánk mi a Hetek???Nem hiszem, hogy lenne köztünk Hit gyülekezetes...A középtől bármerre is áll, de szakmailag elég távol...szerintem meg balra áll és szabadon repül a középtől, ha a politikát vesszük...

Névtelen írta...

V: Szerintem az a legfőbb bibi a cikkel (azon kívül, hogy szar), hogy nem az AIDS-ről szól, pedig a bevezető és az alsó kiemelés ezt sugallja. Egyszerűen kísértésekről, a félrelépésekről, a bűntudatról, és a bűntetésről szól. Főleg így olvasva, hogy Shiva felvilágosított minket, hogy ez a Hitgyüli oldala :)

Névtelen írta...

Milyen naivak vagyunk mi is, nem???

Névtelen írta...

na nekem itt valami nem stimmel. Kortárs oktatóként AIDS prevenciós órákat tartok, és ilyen nincs, hogy a nő azonnal AIDS-es lesz a férfi pedig tünetmentesen élhet élete végéig. Ez hülyeség!!! A fertőzéstől számított 6 hét az ún ablakperiódus, amikor a vírus nem mutatható ki a szervezetben, ezután következik a tünetmentes időszak ami általában 8-10 év!!! Az ezt követő 1 évben a nyirokcsomók megduzzadnak és ezt semmilyen más betegség vagy gyógyszeres kezelés nem indokolja. Mindezek után következik az AIDS stádium amikor a cikkben említett tünetek megjelennek. Ez a szakasz 3-6 évig tarthat. A cikkben több hamis dolgot is észrevettem, ez már megit egy tudatlan, tájékozatlan újságíró írása, aki csak a megbotránkoztatásért és az emberek megrémisztéséért ír. Szerintem...

Névtelen írta...

igaza van Kortárs oktatónak, a cikkben nagyon elcsúsztak a dolgok HIV lefolyása ügyében:(((((((((((((((

Névtelen írta...

és ez nagyon nagy probléma... mindenkit félretájékoztatnak, tele nyomják az ember fejét hülyeséggel...

Névtelen írta...

Srácok - és lányok - ez mind tök szép, meg igaz, amit írtok, a cikk valószínűleg kamu, ami a tényeket illeti - bár hozzáteszem, az egyik észlénynek főleg, aki hozzászólt, hogy azt a faxságot ki írta le, hogy a fertőződő biztos később lesz beteg, hal meg, mint az őt fertőző???
Ez hülyeség, vannak tizenéve fertőzöttek, akiknek a partnerei, akik igazoltan tőlük kapták el, évek óta halottak!
De ami a lényeg: mindenki fikáza...mert esetleg qrva gáz belegondolni, hogy milyen lehet egy ilyen szitu.
Ti mit tudnátok mondani a nőnek, aki a gyermeke(i)tek anyja, aki tőletek kapta el és - a tudomány jelenlegi állása szerint - meg fog halni??? Bocs édesem, nem személyes, csak így jött ki neked???
Nem látjátok a fától az erdőt.