2006-11-28

mr.+


namost képzeljétek el, hogy botswanában megválasztották mister hiv positive-ot, aki élethosszig lesz a hiv/aids felvilágosítás követe.

botswanában a lakosság 17%-a hiv-fertőzött. a fiatal, szülőképes nők körében az arány ennek kétszerese.

ne nevess, hanem gondolkodj! (megjegyzem, az anna bál pont ilyen ciki, csak máshogy.)

17 megjegyzés:

Névtelen írta...

élethosszig? és ha szegény meghal, akkor írják csak ki a következő versenyt? jáj.

Névtelen írta...

Hű, hát ez nem is tudom...ez torokszorító.

Névtelen írta...

Hát annyi háttérüzenete van a hírnek, hogy létezik egy ország, ahol némely ember nyilvánosan pozitív. Nem érzek benne semmi cikit.

Névtelen írta...

Szerintem sem nevetséges...de én úgy tudom, hogy talán Botswana a legfertőzöttebb ország Afrikában, de talán a világon is, és a teljes lakosság 37%-a fertőzött, közülük mindenféle korosztály van, és természetesen nők is elég sokan:((

Névtelen írta...

Közeleg az AIDS WORLD DAY...de ha lehet kérdezni ilyet, akkor hol tölti ezt Shiva, azaz melyik eseményt tartja a legfontosabbnak, leginformatívabbnak?

Névtelen írta...

Nem ez a lényeg, hanem hogy jókat bulizzunk, jól érezzük magunkat, most, nem máskor, éljen a sok szex, aki nem baszik egy héten ötször nőt az buzi, kéthavonta új csak vagy több egyszerre, pina pina pina buli buli örökre forever most!

Névtelen írta...

Hülye!!..

Névtelen írta...

Nekem is ez jutott eszembe, elethosszig lesz HIV/AIDS felvilagositas kovete.. szomoru de az nem feltetlen hosszu ido.
B.

Névtelen írta...

Lenne egy kérdésem:
Kötelezhet-e az orvos plasztikai műtét előtt valakit HIV teszt elvégzésére, ha a műtét jellege olyan, és megtagadhatja-e a műtétet, ha a páciens nem akar HIV-tesztet vagy ha pozitív a lelete?
Egyáltalán megtagadható-e pozitív lelet esetén bármilyen műtét?

Névtelen írta...

A hatályos törvény szerint a betegnek kötelessége tájékoztatást adni az állapotáról, a fertőző betegség külön ki is van emelve ebben a paragrafusban.
Az orvos pedig törvény szerint megtagadhatja a műtétet erkölcsi (lelkiismereti, vallási) okokra hivatkozva, de valahol egyszer olvastam, hogy ez nem olyan egyszerű, ennek megvannak a szabályai. (Azt nem tudom, hogy a teszttől való elzárkózás az együttműködési kötelezettség megszegésének minősül-e, de ha orvos lennék, akkor pozitív beteget megműtenék, teszttől elzárkózó beteget nem műtenék meg. A plasztikai műtét nem életmentő beavatkozás.)

Névtelen írta...

es talan meg a karantenba zarast is kezdemenyezheti. nekem meg regen volt egy olyan otletem, hogy a hivnek az lenne a megoldasa, hogy vilagon mindenkit kotelezoen letesztelnek, es a pozitivokat elkulonitik (pl. elkuldik Madagaszkarra.. ez nem az en otletem volt :-)) Es akkor megszunik ez a problema. kicsit utopisztikus.

Névtelen írta...

B.

shivamantra írta...

most már ennyi elég lesz, kedves b. kérlek, tartsd tiszteletben, hogy mások is járnak ide, és ne provokálj felesleges vitákat. a megjegyzéseid nagyon aggasztóak. ha gondolod, szívesen segítek: keressünk együtt valakit, aki segít az ilyen jellegű problémáid kezelésében.

any írta...

Mindannyiótokat orvosok meg nővérek kezelnek, úgy, hogy tudják, hogy pozitívak vagytok. Mégis velük vagytok a legellenségesebbek. Sose fogom megérteni.

Névtelen írta...

en nem vagyok az orvosokkal ellenseges, kifejezetten szeretem oket.
B.

any írta...

Jaja. Jóéjtpuszi, B, megyek aludni :)

Névtelen írta...

Én sem találtam ebben semmi nevetségeset.

Anonymus, a madagaszkári ötleted aztán fasza! Az kurva jó megoldás lenne! Te az anyádat is deportálnád, ha megtudnád, hogy fertőzött, igaz?

Köcsög vagy bazdmeg, nincs mese!

Bocs mindenkitől.