2006-10-29

szűzlányok

megint előkerült ez a hír, ezúttal a hírszerzőn arról, hogy afrikai egyes részein még él az a hagyomány, hogy meggyógyítja a hiv-fertőzést, ha valaki szűzlánnyal hál. az eredeti hiedelem szerint mindenféle betegséget meggyógyít ez a módszer.
sajnálatos, hogy ezek a hiedelmek még tartják magukat. többek között éppen ez az oka annak, amiért ma már a prevenciós és a felvilágosító munka olyan nagy mértékben koncentrál a nőkre. ezért is volt az idei torontói konferencia egyik központi témája a nők és a hiv/aids kérdésköre. magyarországon is élnek hiv-fertőzött nők, de róluk még kevesebbet tudunk, mint egyébként.

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

Valami bulvárcikkben utaltak rá, hogy mostanában a magyarországi hiv-fertőzött nők jómódú középkorú függetlenek, akik ázsiai hátööö körutakon szerzik be a kórt.

Névtelen írta...

A magyarországi nők az összes regisztrált fertőzöttek kb. 18-20%-át teszik ki. Én ismerek fertőzött hölgyeket személyesen is, vannak az idősebb korosztályból is(pl. olyat is ismerek, aki a férjétől fertőzödött)és a fiatalabb korosztályból is(pl. aki sötétbőrű fiútól kapta el). Bár egyes statisztikák szerint(ha lehet nekik hinni) a hazánkban élő nők egy része prostitúció vagy külföldi partner által fertőződött vagy hagyományos heteroszexuális kapcsolatban. Kérdés, hogy a nők mennyire járnak szűrésre, sokan szerintem félnek elmenni, vagy azt gondolják: ha hetero a fiú, akkor szinte kizárt, hogy fertőződjenek.
Szerintem hazánkban az egyik legnagyobb kérdőjel még a HIV/WOMEN kérdésben van...

Névtelen írta...

ilyenkor azok a szegény lányok miért nem mondják, hogy jaj, dehát á, én már nem is vagyok szűz, pont múltkor is már lefeküdtem valakivel?

Névtelen írta...

Kedves Anonymous,

nagy bölcsességgel gazdagítottad a fórumot, egyetértek veled, amikor azt írod:

"Bár egyes statisztikák szerint(ha lehet nekik hinni) a hazánkban élő nők egy része prostitúció vagy külföldi partner által fertőződött vagy hagyományos heteroszexuális kapcsolatban."

Gondolom, azt akartad hangsúlyozni, hogy ma a nők magyarországon NEM tranfúziós, nozokomiális vagy intravénás úton és jellemzően nem is leszbikus kapcsolatban fertőződnek meg. Ezt sokan sejtettük itt már mi is. De azért köszönjük.

Másik brilliáns mondatod: "azt gondolják: ha hetero a fiú, akkor szinte kizárt, hogy fertőződjenek." Tudod, ha meg azt gondolják, hogy homo, akkor is kizártnak tartják, meg akkor meg nem fexenek le vele.

És pontosan megfogalmaznád, hogy mi az a HIV/WOMEN kérdés? Mert ezek után azért elgondolkozik az ember...

mck

Névtelen írta...

Köszönöm a gúnyolódást, a hölgyek fertőződési útja is sokféle lehet, hogy aztán ki kivel és miért fekszik le vagy miért nem, az más kérdés.
A HIV/WOMEN kérdés vagy fejezetet úgy értettem, hogy jobban kellene foglalkozni vele hazánkban, ugyanúgy, ahogy a világon is.
Egyébként azért írtam erről, mert a blog írása azt említi: a hazai nőkről nem sokat tudunk...de vannak pl. olyanok akik gyermeket vállalnak. Nem értem az én hozzászólásaimba miért kell belekötni, míg a többieké akármilyen tartalmú azok úgy vannak jól. Igazságtalannak érzem a dolgot, hogy írok valamit, ha új az infó, ha nem, beleköt mck. Én nem kötöttem bele soha, pedig tehetném.
Különben azért van itt az ember, hogy bármit írjon, legyen az akár lerágott téma, de ne feledjük, nem mindenki úgy olvassa a blogot, hogy előtte már mindezt tudta. Én is sok új olvasok itt, tekintve az aktualitásokat.

Névtelen írta...

hát akkor elnézést kérek, nagyon sajnálom, ha megbántottalak.

nyugodtam belém lehet kötni. akkor legalább kommunikálunk és nem csak sápogunk arról, hogy nahát a nők nagyrésze heteroszexuális úton fertőződik (tényleg????) és értelmetlen közhelyeket pufogtatunk arról, hogy ha heteró a férfi, akkor az mit jelent a nő számára. mert ugye csak az jelent valamit ha hetero... és szerintem egy nő sem hiszi már azt, hogy az épp aktuális férfi csak vele fekszik le.

DE: eztán is abba kötök bele, akibe akarok. Ja és nem belekötöttem, hanem elmondtam róla a véleményem. az sajnálatos véletlen lehet, hogy ez mindig téged érint????
mivel sosem írod alá és elég sokan anonym írnak ide, nem tudhatom kibe "kötök bele". azért az furcsa, ha mégis mindig rádtalálok. a felvetéseimre persze sosem válaszolsz rendesen, hanem csak megsértődsz.

üdvözlettel és tényleg ne haragudj.

mck

Ana írta...

Kedveském, ez a post egy az egyben mehetne hozzám is. Duplikálj kérlek.

shivamantra írta...

jaj, vackor, ez most így nem annyira jó, mert afrika azon részein, ahol ez probléma, ott kettő (!), nyolc meg tíz éves kislányokat erőszakol meg az apjuk meg a nagybátyjuk. nehezen tudnak tiltakozni vagy óvszerrel kínálni az erőszaktevőt. szóval az egész nem vicces sajnos.

Ana írta...

nekem nem kellett volna elolvasnom ezt az utolsó kommentet :(

Névtelen írta...

A csatatér...

Névtelen írta...

Afrikában borzalom mi van, hát nálunk azért hálistennek a nők kevesebb ilyennek vannak kitéve...legalábbis remélem...

Névtelen írta...

éppeg ez az, hogy fertőződhetnének sokan leszbikus kapcsolatban is, ennek ellenére a hetero kapcsolatban elterjed...

Névtelen írta...

igen. különben tudom, hogy beteg egy világ van.