2006-10-15

konfliktus

a mellékelt írás tanulsága szerint érdekes ellentmondásba keveredett az amerikai republikánus párt vezetése, amidőn mark dybult kinevezték az egyesült államok kormányának új globális hiv/aids-koordinátorává. ugyanis dybul már régebb óta homoszexuális házasságban él egy férfival, aki természetesen jelen volt a ceremónián. önmagában nem is ezzel volt a baj, hanem hogy condoleezza rice külügyminiszter laura bush jelenlétében magától értetődő módon dybul anyósaként köszöntötte dybul férjének anyját. ettől aztán elszabadult a pokol, hiszen a republikánus párt, és főleg bush elnök nem ismeri el és nem támogatja a homoszexuális házasságokat, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy lehetetlenné tegyék azokat. rice pedig bush elnök egyik legfőbb bizalmasa.
most tehát mindenki nagyon fel van háborodva, hogy miközben a kampányokban és a hivatalos kommunikációban a republikánus vezetőség ellenzi a melegek házasságát és jogát a gyermekneveléshez, addig simán kinevezik egy meleg házaspár felét egy igen fontos posztra, sőt meghívják őket családostul, és a frst lady, aki hagyományosan a családi erkölcsök felkent őre, ott mosolyog rájuk és koccint velük.

6 megjegyzés:

any írta...

Az amerikaiak még saját bevallásuk szerint is roppant hátööö ambivalensen viszonyulnak mindenhez, aminek köze van a szexhez. A Nagy Szabad Országban időnként komoly életveszélybe kerülnek az abortuszt bevállaló orvosok, például. Vagy a kisfiú, aki évekig ült a fiatalkorúak börtönében, mert segített a kistestvérének, amikor az pisilni akart a kertben. Ésatöbbi. Amúgy meg betegesen igyekeznek fenntartani a látszatot, hogy ott mindenki egyenlő. Fura álliberális társaság.

Névtelen írta...

inkább azt mondanám, hogy seggfejek.
ha már nem bírják aggyal, hogy a homoszexuálisoknak is pont ugyanolyan jogaik vannak, mint bárki másnak, akkor elkezdenek balhézni.
megjegyezném, hogy 40-50 évvel ezelőtt meg a négerekkel vol bajuk, és voliá: Condi duplavé elnök talán legfontosabb tanácsadója. ez sem több ennél szerintem!

Névtelen írta...

Mondjuk az a pisilős botrány rettenetes volt. Szerencsétlen gyerek... Máig is futkároz a hideg a hátamon. Fúj!!!!!

Névtelen írta...

Erről meg annyit, hogy nem a családi állapotából és a saját nemi vágyaiból kell valakiről megállapítani, hogy milyen ember...

Névtelen írta...

hahaha!

Névtelen írta...

de ha egyszer az anyósa? biztos csak diplomatikus akart lenni, mégsem mondhatta, hogy a férje anyja. az biztos még botrányosabb lett volna, végülis anyósa lehet bárkinek. majdnem.
vagy a külügyminiszter nem tájékozott a belügyek terén. :)

á, ezek teljesen idiótán tudnak viselkedni.